avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... SUNT INUNDAT repetat in apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

SUNT INUNDAT repetat in apartament

Buna ziua,
Va solicit ajutorul in urmatoarea problema :
Sunt inundat periodic 1 data la 2 luni de vecinul de sus ,la baie ! Am avut asigurare dar dupa 3-4 ori dupa ce a venit si a sesizat inspectorul de daune a sistat sa ma despagubeasca motivand ca vecina mea nu plateste si au dat o in judecata.
Acum 5 zile am fost din nou inundat. Am chemat instalatorii, administratorul, presedintele de asociatie au observat inundatia si au descoperit "buba" la vecinul de sus , DAR aceasta nu doreste sa repare motivand ca nu este de la el problema.
Este o persoana dificila si nu poti discuta cu el . A incercat administratorul si presedintelele sa mearga din nou sa discute dar nu le-a deschis usa,nu este prima data cand nu- i baga in seama. Am inteles ca i au dat trimis somatie sa remedieze problema si a refuzat sa o primeasca ... CARE sunt etapele in astfel de cazuri , nu de alta dar nici administratorul nu-i prea preocupat de situatie...deh are si el o varsta
Au trecut 6 zile , tavanul si ghena sunt ude si nimeni nu face nimic , sa merg sa opresc apa din beci la tot blocul si sa ma iau la bataie cu vecinii care o sa faca galagie ?

CE ESTE DE FACUT ?

multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iulie 2012
mastersoft, utilizator
Cel mai recent răspuns: mastersoft , utilizator 18:43, 18 Iulie 2012
1-In situatia in care dvs va achitati obligatiile fata de asigurator,masura de refuz din partea acestuia de a desfasura demersurile pentru recuoperare prejudiciu de la tert vinovat,denota concret dezintersul acestuia si incalcarea obligatiilor contractual asumate
2-Conform norme in vigoare proprietarul detine obligatia sa permita accesul in proprietate pentru inspectie,reparatie parti comune instalatie ,cu preaviz de 5 zile sau in cazuri de forta majora fara preaviz
3-Conform disp L nr 230/2007 proprietarul sau chiriasul care provoaca daune la partea comuna sau privata,detine obligatia sa suporte c/v reparatii
4-Daca la nivelul asociatiei de proprietari,presedintele acesteia nu se implica concret pentru a dispune masuri pentru buna functionare a instalatiilor parti comune,sesizati oficial serviciul specializat din cadrul primariei
Am fost in aceeasi situatie, eu locuind la etajul3 in bloc cu 4 etaje.
Eu am amenintat ca tai alimentarea cu apa a vecinului si abia atunci mi-a permis sa repar(pe banii mei) defectiunea, fiind vorba de o fisura a tevii din pardosea.
Daca locuiti la penultimul etaj, puteti proceda la fel.
ynocentta a scris:

1-In situatia in care dvs va achitati obligatiile fata de asigurator,masura de refuz din partea acestuia de a desfasura demersurile pentru recuoperare prejudiciu de la tert vinovat,denota concret dezintersul acestuia si incalcarea obligatiilor contractual asumate
2-Conform norme in vigoare proprietarul detine obligatia sa permita accesul in proprietate pentru inspectie,reparatie parti comune instalatie ,cu preaviz de 5 zile sau in cazuri de forta majora fara preaviz
3-Conform disp L nr 230/2007 proprietarul sau chiriasul care provoaca daune la partea comuna sau privata,detine obligatia sa suporte c/v reparatii
4-Daca la nivelul asociatiei de proprietari,presedintele acesteia nu se implica concret pentru a dispune masuri pentru buna functionare a instalatiilor parti comune,sesizati oficial serviciul specializat din cadrul primariei

1. nu am mai facut din nou asigurare deoarece am vazut pe pielea mea ca nu-i mare lucru in caz de inundatie , ma refer ca refuza sa plateasca
2. vecinului i-a fost adus o somatie din partea asociatiei de propr. ca in 5 zile sa repare DAR a refuzat sa o primeasca motivand ca defectiunea nu se afla in perimetrul lui
3. el nu deschide usa ce sa mai vorbim de reparatii...ii platesc eu dar n ai cu cine sa te intelegi
4. am apelat la primarie acum 1-2 ani cand am avut aceleeasi neplaceri tot cu vecinul si atunci am rezolvat

REZOLV CEVA DACA INCHID APA ?? observ ca administratorul si presedintele nu prea ii intereseaza situatia
DACA am dus la asociatie o sesizare la cele relatate mai sus nu pot lua si o copie dupa procesul verbal facut dupa ce au fost instalatorii si administratorul si au vazut problema SAU cand se intocmeste proces verbal ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost inundat. vina administratorului?!?!? _ginu_ _ginu_ Am fost inundat, locuiesc intr-un bloc la etajul 2 intr-o garsoniera si in urma cu trei zile am fost inundat usor, atat eu cat si vecinul de la 3 si 2. A venit ... (vezi toată discuția)
Acuzatii inundare vecin ancagacea ancagacea Buna seara. Vecina de la etajul inferior ne tot acuza ca ii provocam inundatii. Problema este ca de fiecare data cand presupusele inundatii s-au produs, ... (vezi toată discuția)
Inundatie repetata provocata de instalatia improvizata a vecinului de deasupra amarstean amarstean Vecinul de deasupra provoaca iar inundatie. Cine il poate sanctiona? Cine il poate sanctiona pe administrator si pe presedintele blocului pentru neglijenta ... (vezi toată discuția)