avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme mari acoperis
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme mari acoperis

Buna ziua tuturor,
Ma aflu in situatia in care trebuie sa refac hidroizolatia blocului , eu locuind la ultimul etaj si nu ma pot intelege cu vecinii sa platim toti. Problema interesanta este ca apa s a infiltrat si curge bine apa din tavan cand ploua dar nu la mine in casa direct ci in uscator si se prelinge si pe peretele meu si al vecinei.
Este precum in filme uscatorul , tavanul peticit cu ciment, se vad urme clare ca a mai fost reparat si ca problema e grava dar nimeni nu doreste sa faca ceva .Am adus firma sa refac doar uscatorul dar vecinii nici nu vor sa auda ca trebuie refacut tot uscatorul (~40mp) si prefera sa aduca pe cineva sa cirpeasca sus fara garantie fara nimic cica sa ne tina pina la primavara.

Am fost la administrator, am discutat si el a spus ca daca jumatate +1 din locatari nu doresc sa plateasca el nu are ce face.
CE ESTE DE FACUT CA VIN PLOILE si nu am cu cine sa ma inteleg .

Un link cu o legea imi paote da cineva ?

Multumesc .
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:36, 20 Octombrie 2009
mastersoft a scris:
Ma aflu in situatia in care trebuie sa refac hidroizolatia blocului , eu locuind la ultimul etaj si nu ma pot intelege cu vecinii sa platim toti. Problema interesanta este ca apa s a infiltrat si curge bine apa din tavan cand ploua dar nu la mine in casa direct ci in uscator si se prelinge si pe peretele meu si al vecinei.
Este precum in filme uscatorul , tavanul peticit cu ciment, se vad urme clare ca a mai fost reparat si ca problema e grava dar nimeni nu doreste sa faca ceva .Am adus firma sa refac doar uscatorul dar vecinii nici nu vor sa auda ca trebuie refacut tot uscatorul (~40mp) si prefera sa aduca pe cineva sa cirpeasca sus fara garantie fara nimic cica sa ne tina pina la primavara.
Am fost la administrator, am discutat si el a spus ca daca jumatate +1 din locatari nu doresc sa plateasca el nu are ce face. CE ESTE DE FACUT CA VIN PLOILE si nu am cu cine sa ma inteleg .Un link cu o legea imi paote da cineva ?

Buna ziua,

Abordati problema altfel:
Acoperisul cladirii este un element al constructiei ce se constituie intr-o parte de folosinta comuna fortata si perpetua a imobilului, fiind astfel in raspunderea Asociatiei de Proprietari, organizatie cu Personalitate juridica proprie.
Notificati si Somati deci Asociatia sa rezolve deficientele acoperisului care va produc pagube si daune, comunicandu-le ca in caz contrar va adresati justitiei.

Vedeti si
[ link extern ] /
[ link extern ]

Cu stima
Expert judiciar Eugen MARCOV
Ultima modificare: Vineri, 11 Septembrie 2009
legalmgm, utilizator
Achiesez celor subliniate de Dl Marcov, si mentionez:
1. Asociatiei de proprietari este obligata sa repare acoperisul din Fondul de reparatii. Adresati-va cu o notificare Adunarii Generale a Asociatiei de proprietari expunandu-va problema astfel veti obtine un raspuns de scris .
HG 1588 art 24 (5) Asociaia de proprietari va constitui un fond pentru repararea prilor comune de
construcii/instalaii aflate în proprietate comun, fond cu perioad de folosire limitat, care
va fi depus în contul asociaiei de proprietari i nu va putea fi folosit decât cu acordul
adunrii generale a asociaiei de proprietari, în conformitate cu bugetul de venituri i

Vezi CAPITOL III, Repartizarea cheltuielilor pentru reparatii din HG 1588/2007

Ultima modificare: Vineri, 11 Septembrie 2009
C.A. Tamara Lenz , Avocat
1. eu sunt nou in acest bloc si din ce am inteles ca nu exista fond ptr asa ceva .

2. daca repar eu uscatorul si pun lacat pe usa de acolo e legal ??
la chestia cu lacatul, daca dati cate o cheie la fiecare apartament e ok, altfel nu, pentru ca uscatorul e proprietate comuna, deci fiecare are cate o bucatica a lui.

iar la problema 1, ceea ce a spus domnul Eugen marcov e suficient.
am trimis pe cineva la asociatia de locatari cu o sesizare referitoare la problema de mai sus si am cerut numar de inregistrare DAR ... surpriza ,au zis ca nu au stampila si nici nu pot da numar de inregistrare dar sa las sesizarea acolo ca o sa vada ei ce fac !!???!!

Administratorul a spus clar ca el nu are fonduri sa rezolva problema si ca nu am ce face daca nu are acordul la jumatate +1 din locatari ! Mi a spus ca mai are o problema asemanatoare cu un bloc care a ramas fara acoperis din cauza vijeliei de acum 1 an si inca nu a rezolvat nimic ca nu sunt bani.

Ce ma indrumati sa fac ?!

Alte discuții în legătură

Izolatie etaj 4 elena milos elena milos Socrii mei s-au mutat de ceva timp la un alt bloc dar la etajul 4.Cand s-au mutat nimeni nu a vrut sa contribuie la izolarea acoperisului,drept pentru ... (vezi toată discuția)
Stau la et 4 si nu imi ploua in casa! mimozi mimozi buna ziua! stau la etajul 4 din 4 al unui bloc...vecina de linga mine se tot plinge ca ei ii ploua in casa si sa suportam cu totii cheltuielile reparatiei si ... (vezi toată discuția)
Reparatii acoperis marianelena marianelena Am acoperisul care necesita reparatiisi aducand acest lucru la cunostinta vecinilor de sub mine am ramas surprins si contr4ariat in acelasi timp de ... (vezi toată discuția)