avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... stau la et 4 si nu imi ploua in casa!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

stau la et 4 si nu imi ploua in casa!

buna ziua!
stau la etajul 4 din 4 al unui bloc...vecina de linga mine se tot plinge ca ei ii ploua in casa si sa suportam cu totii cheltuielile reparatiei si sa imi fac si eu izolatia de deasupra apartamentului meu.Mie de 20 de ani de cind locuiesc nu mi-a plouat niciodata,am re-izolat acum 10 ani preventiv acoperisul dar nu am avut niciodata probleme.Vecina sa roaga de mine ca nu poate repara din cauza mea.Vrea sa plateasca toti locatarii reparatia.Daca eu nu am probleme cu izolatia,ma poate obliga sa izolez?daca nu semnez ,ma poate pune la plata si poate sa execute lucrari deasupra apartamentului meu fara acceptul me?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:33, 5 August 2010
Reparatia terasei se face prin asociatia de proprietari, e de dorit sa se faca lucrarea in intregime, nu pe portiuni, din ratiuni tehnice, cheltuiala se imparte la toti proprietarii pe cota-parte indiviza (suprafata) conform Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari si a HG. 1588/2007 cu Normele de aplicare a legii.

Terasa face parte din proprietatea comuna, nu este proprietatea celor de la ultimul etaj, asa cum nici subsolul nu apartine celor de la parter.
Mai adaugam si faptul ca decizia sau hotararea de a repara terasa se ia la sesizarea proprietarilor, verifica administratorul si membrii comitetului si nu necesita neaparat acordul tituror proprietarilor. Conducerea asociatiei are obligatia sa faca lucrarea si sa repartizeze costurile conform cotei indivize.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Balconul este parte comuna ? cine plateste reparatiile ? cristel52 cristel52 Stau la et, 10 si am hotarat sa izolez terasa cu polistiren extrudat pe toata suprafata corespunzatoare ap; meu. Initial presedintele asociatiei de locatari ... (vezi toată discuția)
Izolatie etaj 4 elena milos elena milos Socrii mei s-au mutat de ceva timp la un alt bloc dar la etajul 4.Cand s-au mutat nimeni nu a vrut sa contribuie la izolarea acoperisului,drept pentru ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii de la asociatia de locatari crysstyna22 crysstyna22 buna seara ,acum 6 luni am facut o cerere la asociatioa de locatari pt repararea acoperisului deoarece stau la et 4/4 si imi curgea in casa , acestea mi-au ... (vezi toată discuția)