avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum recuperez banii de la asociatia de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum recuperez banii de la asociatia de locatari

buna seara ,acum 6 luni am facut o cerere la asociatioa de locatari pt repararea acoperisului deoarece stau la et 4/4 si imi curgea in casa , acestea mi-au spus ca asociatia nu are bani si ca trebuie sa repar din banii proprii iar apoi urmand ca banii sa fie recuperati de la ceilalti proprietari ,am reparat din banii mei am dus toate chitantele la asociatie dar nici pana in ziua de azi nu am recuperat nici un ban ,as vrea sa imi spuneti cum pot sa recuperez acesti bani pe cale legala.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:44, 6 Decembrie 2011
Sa va adresati instantei de judecata pentru recuperarea debitului in cauza.
Foarte greu puteti recupera suma investita in executarea reparatiei
Chiar daca obtineti o hotarare definitiva si irevocabila,nu veti avea ce sa executati din bunurile asociatieid e proprietari ,daca nu detine fonduri speciale
Anterior demararii executiei lucrarii ati incheiat cu asociatia de proprietari document prin care acesta sa dea acordul de executare prin initiativa privata si ulterior sa recuperati c/v?
Va fi greu sa recuperati suma ,pentru ca documentele de achizitie materiale contin datele dvs de identificare-nu ale asociatiei de proprietari,astfel incat asociatie de proprietari nu se poate inregistra cu ele si nu pot constitui temei legal pentru eventuala stornare de suma
Discutati cu presedintele asociatiei de proprietari. Intocmiti impreuna un dosar cu toate documentele referitoare la lucrare: solicitarea scrisa a dumneavoastra, raspunsul scris al acestuia sau decizia comitetului, contractul facut cu executantul lucrarii, factura, chitanta, receptia lucrarii cu garantia.... Apoi, impreuna cu presedintele stabiliti un grafic conform caruia, luna de luna asociatia sa va restituie banii, tinand cont de ritmul incasarilor. Pentru ca asociatia sa incaseze acesti bani trebuie sa repartizeze costul lucarii pe lista de plata conform cotei indivize a fiecarui apartament. Sa se anunte proprietarii ca pot plati in 6-12 rate sumele ce le revin iar asociatia incasand, o sa va restituie banii in acest ritm.
Explicati-i presedintelui ca asociatia trebuie sa se implice, ca este obligatia asociatiei sa efectuieze asemenea lucrari, iar dumneavoastra puteti fi considerat ca un proprietar ce a dat suma de bani asociatiei cu imprumut si-acum trebuie sa va restituie banii.
Daca nu va intelegeti, adunati documentatia de care va spuneam mai sus si actionati in instanta.
Nu conteaza ca asociatia are sau nu are bani. In urma hotararii judecatoresti presedintele va fi obligat sa introduca aceste sume pe lista de plata plus cheltuieli de judecata si eventuale penalizari pe care le solicitati in instanta.
Este mai bine si pentru asociatie si pentru dv sa faceti impreuna aceasta esalonare si sa nu ajungeti in instanta.
Dati in judecata pe toti proprietari din bloc pe motiv ca v- au creat un prejudiciu.Dati in judecata si pe presedintele si pe membrii comitetului asociatiei pe motiv ca nu a constituit un fond de reparatie si din cauza asta au creat un prejudiciu, paguba d.vstre.Sustineti mult si tare in fata judecatorului ca aveti un contract de administrare a blocului cu asociatia si lunar le platiti salariile.
ogra a scris:

Dati in judecata pe toti proprietari din bloc pe motiv ca v- au creat un prejudiciu.

Ce prejudiciu i-au creat vecinii?
Poate ca multi dintre vecini nici nu stiu ca au fost probleme la terasa blocului.
si nu au nici o vina.
Aveti un exemplu personal, caz concret in care ati dat in judecata pe toti celalti proprietari din blocul dumneavoastra?

Alte discuții în legătură

Reparatie terasa bloc Cristina_Silivestru Cristina_Silivestru Buna ziua, de curand mi-am luat un apartament la etajul 4 dintr-un bloc cu 4 etaje, cu acoperis facut de fostii proprietari. In primul an n-am avut nicio ... (vezi toată discuția)
Raspundere daune partea comuna asociatie de proprietari adi0374 adi0374 Buna ziua, Sunt presedinte de asociatie de proprietari si asi dorii o parere juridica . Am un proprietar care sta la etajul 4 si in vara anului trecut a ... (vezi toată discuția)
Izolatie acoperis bloc ivanvintilica ivanvintilica Daca pe o scara de bloc cu 20 apartamente si 4 tronsoane,un apartament are probleme cu izolatia acoperisului, cum trebuie procedat legal, sa se faca reparatia? ... (vezi toată discuția)