Daca aveti probleme cu terasa solicitati in scris asociatiei de proprietari sa o repare , in caz contrar veti solicita daune pentru prejudiciile produse prin inundarea apartamentului in urma ploilor torentiale, daca aveti astfel de prejudiciu.
Am trecut prin aceeasi situatie . Studiati legea 230/2007 , notificati Asociatia de proprietari, cheltuielile pentru astfel de reparatie trebuie suportata din fondul de reparatii existent la nivel de asociatie si recuperate apoi de la fiecare proprietar al blocului conform cotei indivize. Cu tact si fermitate veti reusi sa rezolvati problema .Atentie!!! nu faceti lucrarea in regim propriu ! Riscati sa intrati sub incidenta legii si nici nu va mai puteti recupera cheltuielile.
Sesizati oficial reprezentantul legal al asociatiei de proprietari care detine autoritatea si competenta sa verifice documentele care atesta cand a fost executata ultima hidroizolatie ,daca mai este in garantie
Reparatia la partea comuna terasa se hotaraste de catre adunarea generala si implica resurse financiare apreciabile
Mai ales daca stati la ultimul nivel desfasurati demersuri pentru reabilitare terasa si incheiati asigurare facultativa a locuintei ,astfel incat daca se repeta neplacerea asiguratorul va despagubeste
Am specificat ca acest bloc cu 8 scari are acoperisul delimitat din 2 in 2 scari in trepte, datorita terenului pe care e construit. Eu am apartamentul la scara H ,trebuie sa contribuie si cei de exemplu de la scara A?
Exista fond de reparatii,dar este constituit pe scari,asa cum s-a aprobat in AG,iar banii unei scari nu ajung nici pentru reparatia acoperisului unui tronson,cum poate fi folosit fondul de reparatii de la celelalte scari?
Daca sunt probleme cu hidroizolatia, este bine ca cheltuiala respectiva sa fie "prinsa" in bugetul de venituri si cheltuieli, cum stiti dvs., adica in principiu pe scari sau ma rog, pe cate doua scari, daca asa este configuratia blocului.
V-as mai propune sa dati o cautare aici pe forum, ceva de genul Hidroizolatii terasa bloc sau ceva asemanator. Discutii au fost cu nemiluita pe-aici, adica s-au explicat exact pasii de urmat de la propunere la finalizare 100%.
Daca am sa am timp, am sa mai caut si eu si poate va ofer linkul, dar incercati si dvs., mergeti din discutie in discutie si trebuie sa gasiti ceea ce cautati apoi adaptati concret la situatia dvs.
S-a mai spus, totul trebuie facut prin intermediul as. proprietari si lucrarea sa fie completa, adica - in situatia descrisa, cate doua scari odata, altfel aruncati banii pe fereastra.
Atentie si la firma cu care o sa lucrati. Cautati o firma cu recomandari si poate vizitati niste lucrari efectuate...
Mult succes!