avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Izolatie acoperis bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Izolatie acoperis bloc

Daca pe o scara de bloc cu 20 apartamente si 4 tronsoane,un apartament are probleme cu izolatia acoperisului, cum trebuie procedat legal, sa se faca reparatia? Blocul are mai multe scari , cu acoperis delimitat pentru 2 scari, din cauza terenului inclinat .
Daca aveti probleme cu terasa solicitati in scris asociatiei de proprietari sa o repare , in caz contrar veti solicita daune pentru prejudiciile produse prin inundarea apartamentului in urma ploilor torentiale, daca aveti astfel de prejudiciu.
Am trecut prin aceeasi situatie . Studiati legea 230/2007 , notificati Asociatia de proprietari, cheltuielile pentru astfel de reparatie trebuie suportata din fondul de reparatii existent la nivel de asociatie si recuperate apoi de la fiecare proprietar al blocului conform cotei indivize. Cu tact si fermitate veti reusi sa rezolvati problema .Atentie!!! nu faceti lucrarea in regim propriu ! Riscati sa intrati sub incidenta legii si nici nu va mai puteti recupera cheltuielile.
Sesizati oficial reprezentantul legal al asociatiei de proprietari care detine autoritatea si competenta sa verifice documentele care atesta cand a fost executata ultima hidroizolatie ,daca mai este in garantie
Reparatia la partea comuna terasa se hotaraste de catre adunarea generala si implica resurse financiare apreciabile
Mai ales daca stati la ultimul nivel desfasurati demersuri pentru reabilitare terasa si incheiati asigurare facultativa a locuintei ,astfel incat daca se repeta neplacerea asiguratorul va despagubeste
Am specificat ca acest bloc cu 8 scari are acoperisul delimitat din 2 in 2 scari in trepte, datorita terenului pe care e construit. Eu am apartamentul la scara H ,trebuie sa contribuie si cei de exemplu de la scara A?

Exista fond de reparatii,dar este constituit pe scari,asa cum s-a aprobat in AG,iar banii unei scari nu ajung nici pentru reparatia acoperisului unui tronson,cum poate fi folosit fondul de reparatii de la celelalte scari?
Ultima modificare: Duminică, 17 Aprilie 2016
Adriantot, moderator
Daca sunt probleme cu hidroizolatia, este bine ca cheltuiala respectiva sa fie "prinsa" in bugetul de venituri si cheltuieli, cum stiti dvs., adica in principiu pe scari sau ma rog, pe cate doua scari, daca asa este configuratia blocului.

V-as mai propune sa dati o cautare aici pe forum, ceva de genul Hidroizolatii terasa bloc sau ceva asemanator. Discutii au fost cu nemiluita pe-aici, adica s-au explicat exact pasii de urmat de la propunere la finalizare 100%.
Daca am sa am timp, am sa mai caut si eu si poate va ofer linkul, dar incercati si dvs., mergeti din discutie in discutie si trebuie sa gasiti ceea ce cautati apoi adaptati concret la situatia dvs.
S-a mai spus, totul trebuie facut prin intermediul as. proprietari si lucrarea sa fie completa, adica - in situatia descrisa, cate doua scari odata, altfel aruncati banii pe fereastra.
Atentie si la firma cu care o sa lucrati. Cautati o firma cu recomandari si poate vizitati niste lucrari efectuate...
Mult succes!

Alte discuții în legătură

Hidroizolatie etaj iv(ultim) patrician patrician Un proprietar de la etajul IV a fost nevoit sa repare hidroizolatia (mentionez ca ceilalti 3 si-au facut pe banii lor, neaducand nici un deviz si chitanta, ... (vezi toată discuția)
Coloana apa calda/rece proprietate comuna sau nu ? bogdanro2005 bogdanro2005 Buna ziua, sper ca ma puteti ajuta macar cu niste sfaturi. Sunt membru a unei asociatii de proprietari din bucuresti . Trebuie schimbata intreaga coloana de ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma cu aceasta problema de asociatie mateescudoina mateescudoina Buna ziua. Locuiesc, intr-un bloc cu 4 nivele, la nivelul 3. Locatarul de la ultimul nivel si-a reparat acoperisul si pe baza facturii cei de la asociatie au ... (vezi toată discuția)