avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum recuperez banii de la asociatia de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum recuperez banii de la asociatia de locatari

buna seara ,acum 6 luni am facut o cerere la asociatioa de locatari pt repararea acoperisului deoarece stau la et 4/4 si imi curgea in casa , acestea mi-au spus ca asociatia nu are bani si ca trebuie sa repar din banii proprii iar apoi urmand ca banii sa fie recuperati de la ceilalti proprietari ,am reparat din banii mei am dus toate chitantele la asociatie dar nici pana in ziua de azi nu am recuperat nici un ban ,as vrea sa imi spuneti cum pot sa recuperez acesti bani pe cale legala.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:44, 6 Decembrie 2011
Si in asociatia noastra este o situatie similara. Fond de reparatii nu avem pentru ca acesta a fost furat de conducerile anterioare (administratori + presedinti) si desi s-au facut plangeri la politie si actiune in instanta nu s-au recuperat banii. Asa ca am ajuns sa fim suspiciosi si sa nu mai putem constitui fond de reparatii. Unul dintre proprietari si-a izolat terasa, cheltuielile s-au repartizat pe listele de plata celor de pe coloana reparata, dar acestia refuza sa plateasca. Asociatia a fost data in judecata de proprietar, iar dupa obtinerea hotararii cheltuielile se vor repartiza acelorasi proprietari care au beneficiat de lucrarea executata pe coloana lor. De ce sa fim buni de plata ceilalti proprietari care nu am beneficiat de aceasta lucrare, asa cum bine a subliniat @adriantot.
Intr-un bloc toti locatarii beneficiaza de izolatia terasei.
Fac precizarea ca suntem in blocuri diferite... ????
@anaplop
foarte rau ca nu aveti fond de reparatii ... nu de alta dar este obligatoriu prin lege ... vezi L230/ 2007 si HG 1588/2007

Legea 230:

CAPITOLUL VI
Cheltuielile asociatiei de proprietari
Art. 45.
(1) ....
(2) ......
(3) Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari au obligatia sa aprobe si un fond de reparatii anual, necesar pentru repararea si imbunatatirea proprietatii comune.....
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
arockz, utilizator
Mariana Apostol a scris:

Intr-un bloc toti locatarii beneficiaza de izolatia terasei.

Da si nu!
Blocul nostru este in forma de potcoava sau litera U. Nici o scara nu este egala ca inaltime cu cealalta si chiar in cadrul aceleiasi scari sunt terasele in trepte. La o scara, de exemplu sunt cate 6 apartamente pana la etajul 4 inclusiv. De la etajul 5 la 9 sunt cate 4 apartamente (deasupra celor 2 apartamente de la etajul 4 este o terasa a blocului). la etajul 10 mai sunt doar 2 apartamente (deasupra etajului 9 este a doua terasa). Ultima terasa a blocului (a treia) este deasupra etajului 10 si acopera doua apartamente situate la ultimul etaj.
Celelalte scari au asemenea terase in trepte la etajul unu, patru, sapte, opt sau noua.
Sper ca am fost cat ce cat inteles.
Asa ca daca se face izolatia terasei care acopera 2 aprtamente de la etajul 4 (acolo se termina acel tronson), de acea lucrare nu beneficiaza cei de la etajul 8, 9 sau 10 din aceeasi scara (care au alte terasa deasupra lor) si cu atat mai putin beneficiaza alte apartamente de la celelalte scari.
De aceea spuneam ca daca vrem sa repartizam si sa suportam exact, "ca la farmacie", cum se spune popular, pai trebuie sa se repartizeze strict celor care au apartamentele sub acea terasa si doar partea comuna, asa cum este terasa de deasupra liftului sau deasupra casei scarii sa se repartizeze intregii scari.
Dar, din spirit de ajutorare, de solidaritate ca intre vecini, pentru suportarea mai usoara a sumelor de plata, se poate stabili in asociatie ca repartizarea reparatiilor sa se faca pe intreaga scara sau pe intregul bloc, dupa caz, dar nici intr-un caz pe intreaga asociatie daca aceasta este constituita pe mai multe blocuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie terasa bloc Cristina_Silivestru Cristina_Silivestru Buna ziua, de curand mi-am luat un apartament la etajul 4 dintr-un bloc cu 4 etaje, cu acoperis facut de fostii proprietari. In primul an n-am avut nicio ... (vezi toată discuția)
Raspundere daune partea comuna asociatie de proprietari adi0374 adi0374 Buna ziua, Sunt presedinte de asociatie de proprietari si asi dorii o parere juridica . Am un proprietar care sta la etajul 4 si in vara anului trecut a ... (vezi toată discuția)
Izolatie acoperis bloc ivanvintilica ivanvintilica Daca pe o scara de bloc cu 20 apartamente si 4 tronsoane,un apartament are probleme cu izolatia acoperisului, cum trebuie procedat legal, sa se faca reparatia? ... (vezi toată discuția)