avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme mari acoperis
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme mari acoperis

Buna ziua tuturor,
Ma aflu in situatia in care trebuie sa refac hidroizolatia blocului , eu locuind la ultimul etaj si nu ma pot intelege cu vecinii sa platim toti. Problema interesanta este ca apa s a infiltrat si curge bine apa din tavan cand ploua dar nu la mine in casa direct ci in uscator si se prelinge si pe peretele meu si al vecinei.
Este precum in filme uscatorul , tavanul peticit cu ciment, se vad urme clare ca a mai fost reparat si ca problema e grava dar nimeni nu doreste sa faca ceva .Am adus firma sa refac doar uscatorul dar vecinii nici nu vor sa auda ca trebuie refacut tot uscatorul (~40mp) si prefera sa aduca pe cineva sa cirpeasca sus fara garantie fara nimic cica sa ne tina pina la primavara.

Am fost la administrator, am discutat si el a spus ca daca jumatate +1 din locatari nu doresc sa plateasca el nu are ce face.
CE ESTE DE FACUT CA VIN PLOILE si nu am cu cine sa ma inteleg .

Un link cu o legea imi paote da cineva ?

Multumesc .
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:36, 20 Octombrie 2009
1-Domnule ,dar ajungeti la o solutie de compromis,intocmiti PV de constatare cu mai multi vecini,eventual membrii din cadrul CE,care sa constate si care sa consemneze situatia reala la locul cu pricina.
2-In baza PV,anuntati oficial asociatia de proprietari de obligatia care ii revine ca si gestionara a partilor comune ,a asigurarii intretinerii si a bunei functionari a acestora.
2-Avand in vedere aspectul esential si care va cauzeaza prejudicii,contactati unitate de specialitate,antamati executare lucrare ,eventual strict pe suprafata aferenta apartamentul dvs ,discutati cu vecinii de pe acelasi tronson care sa contribuie la acoperirea c/v lucrarii ,al carui deviz final urmeaza sa il depuneti la asociatie ,pentru luarea in evidenta si introducerea pe lista de plata
4-Daca toate aceste legale si posibile activitati nu dau rod,aveti 2 variante:ori asteptati cuminte sa va cada tavanul in cap ,ori demarati singur activitatea de reparatie aferent apartamentul dvs .Convietuitul in comun ,cu diferite exemplare umane cu diferite "dioptrii",va obliga pentru protejarea proprietatii dvs sa realizati inclusiv ceva eforturi personale.Constatati dezinteres din partea restului proprietarilor,daca dvs aveti interes sa va protejati proprietatea,demarati cu surse si resurse personale ,sau prin unitate de specialitate activitatile necesare asigurarii reparatiei necesare indepartarii neajunsurilor existente.
Mult succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolatie etaj 4 elena milos elena milos Socrii mei s-au mutat de ceva timp la un alt bloc dar la etajul 4.Cand s-au mutat nimeni nu a vrut sa contribuie la izolarea acoperisului,drept pentru ... (vezi toată discuția)
Stau la et 4 si nu imi ploua in casa! mimozi mimozi buna ziua! stau la etajul 4 din 4 al unui bloc...vecina de linga mine se tot plinge ca ei ii ploua in casa si sa suportam cu totii cheltuielile reparatiei si ... (vezi toată discuția)
Reparatii acoperis marianelena marianelena Am acoperisul care necesita reparatiisi aducand acest lucru la cunostinta vecinilor de sub mine am ramas surprins si contr4ariat in acelasi timp de ... (vezi toată discuția)