Buna ziua tuturor,
Ma aflu in situatia in care trebuie sa refac hidroizolatia blocului , eu locuind la ultimul etaj si nu ma pot intelege cu vecinii sa platim toti. Problema interesanta este ca apa s a infiltrat si curge bine apa din tavan cand ploua dar nu la mine in casa direct ci in uscator si se prelinge si pe peretele meu si al vecinei.
Este precum in filme uscatorul , tavanul peticit cu ciment, se vad urme clare ca a mai fost reparat si ca problema e grava dar nimeni nu doreste sa faca ceva .Am adus firma sa refac doar uscatorul dar vecinii nici nu vor sa auda ca trebuie refacut tot uscatorul (~40mp) si prefera sa aduca pe cineva sa cirpeasca sus fara garantie fara nimic cica sa ne tina pina la primavara.
Am fost la administrator, am discutat si el a spus ca daca jumatate +1 din locatari nu doresc sa plateasca el nu are ce face.
CE ESTE DE FACUT CA VIN PLOILE si nu am cu cine sa ma inteleg .
am insistat pe ideea ca repar eu si sa plateasca toti in timpul anului..sa le bage cite 100-200.000 pe luna la intretinere DAR administratorul zice ca el nu paote sa le bage min ain buzunar la locatari daca ei nu vor sa dea bani ptr reparatie
de la primarie mi s a zis clar ca trebuie sa fie de acord si locatarii cu reparatia... DECI n am facut nimic
@mastersoft
Ce s-o mai lungim?....asociatia de proprietari este obligata prin legea 230/2007, lege din sistemul juridic al Romaniei la care si asociatia Dv. este parte sa repare ce e stricat in proprietatea comuna. Ca d-aia s-a facut asociatie de proprietari, ca sa administreze proprietatea comuna, posedata in devalmasie de toti proprietarii condominiului.
Puneti-i acest argument pe masa, intr-o cerere scrisa, dupa tipic (in 2 exemplare.....) presedintelui asociatiei si, in acelasi timp, un contraargument la ce tot va balmajeste el acolo ca locatarii nu vor sa dea bani, si anume ca veti actiona asociatia in judecata pentru lipsa de interes in administrarea proprietatii comune.
Si cu asta, basta! Treceti la treaba.
...........................
Si ca sa va mai spun si punctul meu de vedere, apropo la cei 50% + 1 de voturi pentru sau contra.....
De vreme ce legea obliga asociatia sa aiba grija de un condominiu, inseamna ca legea o obliga pe asociatie sa faca reparatia. Asta fara putinta de tagada.
Asociatia se strange in AG si decide ce?
- sa se stranga un fond de.....jdemilioane de lei pentru: lucrarea cutare, lucrarea cutare. Aici se exprima cei 50% +1...pentru strangerea acestor bani, lucrari care se vor face la anu'...sau peste doi ani.
In cazul Dv. este o lucrare care trebuia sa se fi executat pana acum sau sa fi fost bani in fondul de reparatii pentru ea...si daca nu sunt atunci se ajunge in situatia pe care o aveti acum, adica o faceti Dv. si ei o platesc pe urma.
Nu exista acord de 50% + 1 pentru lucrari de urgenta care risca sa aduca condominiul in stare de gheto sau de nefunctionare. Aici nu mai e intrebat nimeni. Comitetul decide sa se faca si oamenii platesc. Se discuta la pret, la rate, la avans, dar nu la "daca se face sau nu".
dupa o perioada lunga de timp a sosit raspunsul celor de la primarie referitor la problema cu acoperisul : momentan nu se poate izola DOAR uscatorul ca nu e OK din punct de vedere al reparatiei ca TREBUIE facut in 2010 TOT acoperisul ca sa fie bine si sa nu mai exista probleme cu apa..... si cu asta mi a inkis gura.
FAZA INTERESANTA ESTE CA ACUM IMI PLOUA SI MIE IN CASA .
Daca as fi prostul baltii as crede ca in 2010 o sa dea toti banii ,dar locatarii nu au fost in stare sa dea 12 mil. pentru un uscator si la10 apart cit are blocul nu cred ca o dea cineva pentru tot acoperisul.
Avand in vedere ca nu sunteti dvs ,,ca si asociatie chiar pionier in situatii limita,
astfel de situatii sunt foarte,chiar foarte multe la nivelul teritoriului unde poate fi aplicata L nr 230/2007.
Aceste modalitati legale se aplica cu rezultate pozitive de ambele parti ale baricadei ,imediat fiind multumiti cei in fapt prejudiciati de scurgerile de apa,ca si contribuabii la lucrare .
Izolatie etaj 4
elena milos
Socrii mei s-au mutat de ceva timp la un alt bloc dar la etajul 4.Cand s-au mutat nimeni nu a vrut sa contribuie la izolarea acoperisului,drept pentru ... (vezi toată discuția)