avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme mari acoperis
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme mari acoperis

Buna ziua tuturor,
Ma aflu in situatia in care trebuie sa refac hidroizolatia blocului , eu locuind la ultimul etaj si nu ma pot intelege cu vecinii sa platim toti. Problema interesanta este ca apa s a infiltrat si curge bine apa din tavan cand ploua dar nu la mine in casa direct ci in uscator si se prelinge si pe peretele meu si al vecinei.
Este precum in filme uscatorul , tavanul peticit cu ciment, se vad urme clare ca a mai fost reparat si ca problema e grava dar nimeni nu doreste sa faca ceva .Am adus firma sa refac doar uscatorul dar vecinii nici nu vor sa auda ca trebuie refacut tot uscatorul (~40mp) si prefera sa aduca pe cineva sa cirpeasca sus fara garantie fara nimic cica sa ne tina pina la primavara.

Am fost la administrator, am discutat si el a spus ca daca jumatate +1 din locatari nu doresc sa plateasca el nu are ce face.
CE ESTE DE FACUT CA VIN PLOILE si nu am cu cine sa ma inteleg .

Un link cu o legea imi paote da cineva ?

Multumesc .
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:36, 20 Octombrie 2009
mastersoft a scris:
ce este de facut ??

1. Ii luati la omor pe fiecare, fara martori, pana semneaza.
2. Daca tot va ploua in casa, in ziua in care ploua. in dreptul zidului, dati covorul la o parte si turnati niste apa pin coltul ala (sper ca n-aveti parchet) pana se prelinge si la ala de sub dumneavoastra. Poate asa, daca mai sare unul cu gura...
mastersoft a scris:

dupa o perioada lunga de timp a sosit raspunsul celor de la primarie referitor la problema cu acoperisul : momentan nu se poate izola DOAR uscatorul ca nu e OK din punct de vedere al reparatiei ca TREBUIE facut in 2010 TOT acoperisul ca sa fie bine si sa nu mai exista probleme cu apa..... si cu asta mi a inkis gura.

Raspunsul primariei este partial corct. Numai printr- o izolare completa se poate oferi garantie. Depinde si de configuratia terasei( care este legatura intre uscator si restul terasei?). Dar:
1) Lucrarea se poate executa si iarna
2) Se poate executa si pe etape.
Eu propun sa luati legatura dvs. cu o firma care executa izolatii, sa vada situatia, sa va faca o oferta, iar cu aceasta sa mergeti la presedinte si sa discutati calm, linistit, politicos cu el, intoarceti problema pe toate fetele si poate gasiti impreuna o solutie.
Ultima modificare: Luni, 19 Octombrie 2009
marius cioca, utilizator
blocul in care locuiesc este ceva de genul in care sa ti iubesti vecinii cu RANGA, stingi lumina pe casa scarii...te bagi intr un colt si ii astepti pe fiecare si le dai in gura !!

am 10 apartam in bloc cu 4 nivele si e plin de "tineret" ...problema cu acoperisul e veche de 3-4 ani, peretii sunt praf ..picura din tavan apa ca la robinet si vecina de linga mine sta cu oalele prin casa sa nu i ude parketul...un bloc de nu doresc la nimeni !! baba sta cu fecioru ..mare om la pompieri...nevasta e la banca ..baba pensie...si NU ..ei dau 20 RON...da 20RON sa vina cineva sa faca lipeala mori de ris...

admnistratorul e un mos plin de aere care face ce vrea el..am vb cu el..am discutat cu frumosu...NU O SCOTI LA CAP CU EL

ASTA E ....le as da foc...dar n am chibrit X-(X-(

scuze de exprimari...dar is FULL de spume

marius cioca a scris:

mastersoft a scris:

dupa o perioada lunga de timp a sosit raspunsul celor de la primarie referitor la problema cu acoperisul : momentan nu se poate izola DOAR uscatorul ca nu e OK din punct de vedere al reparatiei ca TREBUIE facut in 2010 TOT acoperisul ca sa fie bine si sa nu mai exista probleme cu apa..... si cu asta mi a inkis gura.

Raspunsul primariei este partial corct. Numai printr- o izolare completa se poate oferi garantie. Depinde si de configuratia terasei( care este legatura intre uscator si restul terasei?). Dar:
1) Lucrarea se poate executa si iarna
2) Se poate executa si pe etape.
Eu propun sa luati legatura dvs. cu o firma care executa izolatii, sa vada situatia, sa va faca o oferta, iar cu aceasta sa mergeti la presedinte si sa discutati calm, linistit, politicos cu el, intoarceti problema pe toate fetele si poate gasiti impreuna o solutie.
@mastersoft
respect pe deplin pozitia dvs ,dar suntem pe un forum public , sa ne respectam si sa respectam regulamentul forumului.
1- Lucrarile de constructie ,legal nu se pot executa pe anumite anotimpuri ,fiind conditionat de temperatura ,averse,etc.
2-In special intr-o situatie dupa cum o precizati dvs,starea terasei necirculabile impune 2 etape obligatorii,reparatie initiala capitala si ulterior hidroizolatie.
Reparatia la randul ei,in raport de precizarile dvs ,impune decopertare totala la placa ,care NU poate fi realizata pe etape,NU poate fi realizata la temperaturi de sub 5 C
Nici un executant profesionist si care isi asuma responsabilitatea si garanteaza lucrarile, nu va da solutia executari de zone partiale
Aveti posibilitatea sa intreprindeti demersuri la mai multi executanti ,sa faceti oferte de lucrari de deviz ,pe care ulterior sa le discutati amiabil cu presedintele
Chiar daca sunteti
FULL de spume
,incercati sa probati interesul pentru rezolvarea problemei la partea comuna,prin diplomatie ,tonul face muzica...
Nu rezolvati nimic cu scandal ,sau daca initiati si mentineti un climat de discutii neprincipiale
sa o luam cu inceputul....

1. m am dus la admnistrator ..la locatari si m am rugat de ei ..le am explicat ca la scoala ajutatoare ==> NIMENI nu i curios
2. ma duc la primarie, depun cerere ==> aia neinteresati asculta la vrajile de la "inteligentul" de administrator...ala ii minte ca face in 2010 si nu rezolv nimik
3. in uscator ploua intr o fericire si nimeni nu face nimic si la mine e ud tavanul
4. am vorbit cu o firma veke in domeniu si a zis ca dureza cam 3-4 zile sa se usuce acoperisul apoi se poate face reparatia pe toata partea cu probleme
5.NIMENI NU I CURIOS...deci tre' sa fac singur reparatie cred

Alte discuții în legătură

Izolatie etaj 4 elena milos elena milos Socrii mei s-au mutat de ceva timp la un alt bloc dar la etajul 4.Cand s-au mutat nimeni nu a vrut sa contribuie la izolarea acoperisului,drept pentru ... (vezi toată discuția)
Stau la et 4 si nu imi ploua in casa! mimozi mimozi buna ziua! stau la etajul 4 din 4 al unui bloc...vecina de linga mine se tot plinge ca ei ii ploua in casa si sa suportam cu totii cheltuielile reparatiei si ... (vezi toată discuția)
Reparatii acoperis marianelena marianelena Am acoperisul care necesita reparatiisi aducand acest lucru la cunostinta vecinilor de sub mine am ramas surprins si contr4ariat in acelasi timp de ... (vezi toată discuția)