avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Activitate oblige

Activitate oblige

Răspuns la discuția NEinmatriculare auto
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns. In ce priveste vinovatii, aveti dreptate integral.
Voi incepe demersurile asa cum ati sugerat.
Cu stima,
oblige
Răspuns la discuția NEinmatriculare auto
Cu toata stima, este o replica veche aceasta cu necunoasterea legii cum ca nu exonereaza .... Situatia a ajuns aici/in acest mod/astfel.
Ce o sa facem acum? O sa-l tragem pe roata pe B? O sa-l lasam vesnic cu masina in dotare sa plateasca si urmasii vina de a fi avut o scapare la un moment dat? Despre B am spus ca este o persoana fizica obisnuita, nu am spus ca ar fi si autorizata. La inmatriculari cand a mers sa faca acea copie dupa dosar, a fost foarte surprins sa afle ca masina nu era inmatriculata pe el, efectiv nu-si mai aminteste. E asa greu de crezut?
Inainte de a ma adresa aici, am mai cercetat pe net. As pune aici cateva linkuri sa va fac dovada cu cati sunt patiti astfel, cati s-au prezentat doar la primarie si nu si la inmatriculari, crezand ca astfel au facut tot ce trebuie.
Dar ma adresez cu incredere catre dumneavoastra, toti cei de aici, ca poate, poate, o sa aflu un raspuns cu care sa pot merge mai departe, pentru ca vreau sa rezolv. Deci ascult, spuneati ca ar mai fi o varianta.
Chiar daca tot spuneti ca este fara speranta acest B, puteti sa mai spuneti, poate apare vreo idee buna.
Ascult. E cel mai usor lucru.
Si chiar va multumesc.
Răspuns la discuția NEinmatriculare auto
Cum spuneam mai devreme, are rost sa mai caute vinovati?
De acord, a gresit B dar doar prin necunoastere. Nu s-a cautat in nici un fel neincadrarea in normele legale. Nu e singura situatie cand se crede ca inregistrandu-te intr-o institutie apari si in celelalte. Situatia se prezinta acum in acest mod, si trebuie sa existe o iesire. Am spus mai devreme, numele lui C si D nu se cunosc. Intrebarea ramane:
este vreo solutie sa se radieze masina?
Multumesc oricum pentru atentia asupra problemei.
Buna ziua,
Trebuie sa rezolv urmatoarea problema: In anul 2006, o p.f. A vinde catre o p.f. B o masina cu contract de vanzare-cumparare. Ambele persoane merg la primarie, (aceeasi in aceasta situatie), A este scos din evidente, B este incarcat cu impozitul aferent. La scurt timp, B da, (acesta este cuvantul "da") masina si actele, respectiv certificatul si cartea de identitate unei alte persoane C, sa spunem, in vederea vanzarii. C da masina catre D, si aici se pierde urma masinii. Numele celor doua persoane, C si D, nu se cunosc. Astazi, 18.07.2016, B hotaraste ca trebuie sa faca ordine si in aceasta chestiune, respectiv sa aduca masina in posibilitatea de a o radia, si merge la politie sa faca copii dupa dosarul auto al masinii (B nemaiavand documentele originale). La politie afla ca masina nu este inmatriculata pe numele sau, ci a ramas pe vechiul proprietar, respectiv A, si nu poate face demersuri in vederea radierii. Din pacate, B afla abia acum ca evidentele primariilor si cele ale serviciilor de inmatriculare ale politiilor nu sunt corelate.
Nu are rost sa mai cautam vinovati pentru ce s-a facut la timp si ce nu, in concluzie situatia se prezinta astfel:
A este in evidentele politiei cu masina, B este in evidentele primariei cu masina, iar masina nu este la nici unul. Ce se poate face in vederea radierii?
Va multumesc pentru atentie si eventualele raspunsuri.
Răspuns la discuția impozit teren
Da, cladirea este intabulata. La un moment dat, pe terenul respectiv au fost mai multe constructii, dar vechiul proprietar le-a desfiintat, desigur, in baza unei autorizatii.
Centrala, fiind functionala, a ramas.
Discuție impozit teren
Buna ziua,
Va rog sa ma informati in urmatoarea chestiune:
O persoana fizica detine un teren intravilan (curti, constructii) la marginea caruia se afla o cladire de 30 mp - centrala electrica - care apartine E-on.
Aceasta centrala este singura cladire de pe acest teren si deserveste intreaga zona.
Intrebare: cine plateste impozitul pe cladire aferent si in sarcina cui cade efectuarea evaluarii?
Va multumesc!
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns. De altfel, asa am si facut la 1 febr. pentru 31 ian. 2016 cand a incetat contractul.
Salariatul nu a vrut sa semneze decizia de incetare, pe motiv ca asa l-a sfatuit avocatul, astfel ca, azi, 5 febr. voi trimite decizia prin curierat.
Va mutlumesc inca o data pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns.
Sa aveti o zi cu spor!
Buna ziua,
Supun atentiei dumneavoastra urmatoara situatie: o persoana angajata cu contract de munca pe perioada determinata sufera un accident de munca la doua luni de la angajare.
Intrebare: In urma acestui fapt, contractul de munca se desface la termenul prevazut la momentul angajarii? Sau, se poate prelungi?
Multumesc pentru raspuns!