avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Activitate anji

Activitate anji

buna ziua.
va prezint o situatie oarecum ilara, posibila in ro, careia nu-i gasesc rezolvare.
pe scurt (revin daca va fi cazul cu detalii):
-un posesor a 2 autoturisme cumparate din germania le inmatriculeaza in ianuarie 2013, platind taxele aferente in ianuarie 2013.
-incepe procedura de recuperare a taxei
-la prima instanta primeste pentru unul din dosare hotarare favorabila, in sensul restituirii, iar pentru celalalt una nefavorabila.
-motivarea (aproximativa) in cazul celei de-a doua a fost ca : doar pentru 2012 legea respectiva este declarata de cjue discriminatorie; nu si pentru primele luni ale 2013 (...!)
-pentru aceasta hotarare s-a facut recurs si s-a pierdut pe acelasi motiv.
-pentru primul dosar, cel castigat in prima faza, finantele au facut recurs si au castigat pe acelasi motiv.
-------- astfel cererile de restituire au fost, ambele, respinse.... si din cate inteleg , cu hotarari definitive si irevocabile.
======
va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti cum este posibil asa ceva,
care este practica
si ce se mai poate face in aceasta situatie.
va multumesc anticipat.
ps. daca este cazul pot reveni cu detalii din primele hotarari, ultimele nu sunt disponibile- ultimele 2 procese au fost date in ultima saptamana si nu sunt redactate.
multumesc pentru sfat
buna ziua.
va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.
sunt in urmatoarea situatie:
ma aflu , in calitate de creditor, intr-o procedura de executare silita.
am obtinut incuviintarea judecatoreasca (nu stiu daca e corect termenul, e vorba de documentul prin care instanta a incuviintat executarea).
dupa achitarea tuturor taxelor cerute de executor, am constatat ca acesta, din neglijenta sau din rea vointa, tergiverseaza executarea.
1. a ascuns primirea raspunsului de la administratia financiara prin care era instiintat despre bunurile pe care le are debitorul.
desi primise documentul pe data de 8 iulie, pe 15 iulie inca nu recunostea primirea acestui document.
2. din data respectiva si pana in data de vineri 19 septembrie nu a mai initiat nici un demers; in urma insistentelor mele repetate a intocmit o adresa catre ocpi prin care a cerut informatii despre bunurile imobile aflate pe rolul debitorului. DECI APROX. 2 LUNI NU A INITIAT NICI UN DEMERS ( debitorul nu are conturi sau alte bunuri sau venituri in romania iar veniturile sale dintr-o tara din europa -unde traieste in prezent- sunt "la negru")
3. la insistentele mele permanente ma ameninta ca "imi pune dosarul in brate" si ca nu mai face nimic si ca pierd si taxele achitate pana acum.
===============
as vrea sa ma lamuriti daca institutia executorului judecatoresc este total independenta si nu exista nici un for superior care sa le controleze (ne)munca,
cu alte cuvintem in aceasta tara executorii sunt chiar tepari la drumul mare, care iti iau banii apoi te dau pe usa afara fara sa faca ceea ce DOAR EI SUNT INDRITUITI sa faca ?
nu raspund nici in fata opc si a nimanui?
va multumesc anticipat pentru raspuns


deci pana la urma are rost inceperea executarii.nu?
scadenta in luna mai.
pai acea sulta din ce sa o plateasca sotul avand in vedere ca nu are oficial nici un venit?
Ipoteza:
O femeie casatorita face un imprumut, cu act notarial autentic.
termen restituire suma 1 an.
In timpul acestui an paraseste domiciliul lasand in ingrijirea sotului unicul copil.
La scadenta, anunta ca nu poate plati suma si ca asteapta executarea silita.
Sustine ca aceasta executare nu va avea nici un efect, intrucat :
-si-a lichidat toate bunurile proprii,
-nu are bani in conturi bancare
- de muncit munceste la negru undeva in europa, reusind astfel sa-si ascunda fata de creditor orice venit.
In plus, bunul comun=casa+terenul aferent vor trebui partajate, iar daca se va face vreodata vreun proces de partaj, judecatorul cu siguranta va lasa imobilul sotului care este in acest moment singurul intretinator al copilului...
In acest sens, debitoarea sustine ca , creditorul nu are nici un sens sa incerce executarea silita, intrucat creditorul va suporta tote cheltuielile legate de executare si de eventualul proces de partaj dar nu va recupera nimic din ele si evident nici suma imprumutata.
Dvs cum vedeti lucrurile, pentru creditor? chiar nu are nimic de facut?
Mentionez ca suma in discutie e de aprox 30.000 ron si doar onorariul cerut anticipat si integral de executori de la creditor este de 10% adica 3.000 ron... indiferent de rezultatul executiei...
Ar mai fi de adaugat ca:
- in mod oficial nici debitoarea nici sotul sau nu au in mod oficial nici un venit cu exceptia alocatiei copilului si a pensiei mamei sotului (soacra debitoarei)
-copilul are aprox 15 ani
-pe actul autentic de imprumut debitoarea a mentionat ca foloseste aceasta suma pentru rambursarea altor credite (facute anterior) catre alte persoane fizice si specifica numele acestora.

de obicei in aceste cazuri tipicul e asa:
-se asculta pagubitul ca sa-si faca politistul idee despre cine e hotul si cine e complicele.
-se taraganeaza primirea plangerii/acordarea de nr de inregistrare ca sa nu se inregistreze politia cu an.
-politistul da de hot si ii ia o spaga ca sa faca uitata povestea.
-daca e cazul ia si o spagapentru procuror ca sa se dea nup.
-daca reclamantul e recalcitrant si nu se lasa, politistul il invata pe hot sa faca plangere pentru "insulta" si acelasi procuror va da rezolutie de incepere a urmaririi penale impotriva pagubitului, (chiar daca insulta a fost dezincriminata) sa se invete minte sa mai streseze politia cu plangeri.
aceasta reteta functioneaza cu succes in orasul meu. nu stiu daca si la dvs.
macar aveati ceva de valoare in bagajul furat astfelincat sa ajunga si la hot, si la soferul complice, si la politist, si la procuror?
Răspuns la discuția Procura folosire auto
sa nu ascundem adevarul.

vreti sa cumparati o masina inmatriculata in bulgaria.
de la utilizatorul roman.

nu puteti proceda cum vreti dvs.
trebuie sa o cumparati direct de la proprietarul prim
si atentie! prin act notarial. de obicei bulgaresc.

dar atunci... nu va mai fi 'pe bulgaria"

solutia legala si aproape sigura pt dvs e cu totul si cu totul alta.

nu foarte ieftina, dar nici de nefacut
Răspuns la discuția Factura rosie lipsa
nu asa se pune problema.

distribuitorul angajat a creeat o paguba firmei angajatoare (prin neglijenta sau prin rea intentie)

pagubita firma trebuie (ar trebui e mai corect spus) sa-si recupereze paguba. evident.

are 2 variante:
1. sa se indrepte impotriva beneficiarului dar nu poate deoarece nu are dovada livrarii (din vina agentului sau) deci aceasta varianta e exclusa.
2 sa se indrepte impotriva agentului dar ... acesta a avut grija sa nu existe probele faptei sale. [EDITAT]

camerele video nu au ce sa caute in acest scenariu, nici o instanta nu va admite o asemenea proba, deoarece poate fi usor contrafacuta.
Răspuns la discuția Factura rosie lipsa
radumuresan a scris:

Draga anji pentru termeni ca: PROSTII, INFRACTIUNE, NEGLIJENTA IN SERVICIU, DELAPIDARE , FURT, LIPSA DE RESPONSABILITATE ar trebui sa ai ceva argumente sau dovezi.... asa sa dai search pe google in cautare de termeni poate oricine... restul sunt vorbe..
Poate a adus exemplarul semnat si l-a pierdut contabilul? Cum demonstrezi ca nu-i asa? Sau poate are seful ceva cu agentul si a luat el factura semnata si a aruncat-o....sunt multi de POATE...
Da-mi raspuns la situatia expusa de mine: Livrezi marfa, factura nu o mai semneaza clientul nefiind obligatorie stampilarea si semnarea facturii... cum demonstrezi ca ai livrat produsele daca clientul nu mai recunoaste???? la fel AGENTUL e de vina... sa platesaca ....noi l-am judecat si am hotarat ca este bun de plata.
Nu asa se procedeaza se merge in instanta si cine are acte si dovezi mai multe are si sanse mai mari de castig. Ca angajator trebuie sa aduci dovezi si la cat e de stufoasa legislatia si de interpretabila un avocat bun o sa-ti dea batai de cap.



POATE ca omul (angajatul distribuitor) ar fi trebuit sa-si faca treaba, sa stie despre documentele respective...

folosirea de subterfugii gen:

Specific ca nu am senat pe acel document (Avizul de incarcare pt ziua respectiva)


prin care neglijentul angajat sa scape de raspundere mi se pare total incorecta. angajatul distribuitor (cu experienta de ani de zile dupa cum spune el) nu are nici scuza nestiintei....
dar si-a lasat \"loc de intors\".

in acest fel orice angajator ar trebui sa-si dubleze nr de angajati pe fiecare post, unul care sa-si faca treaba si altul care sa verifice daca primul si-a facut treaba... eventual un al 3-lea care sa il verifice pe al doilea samd.

din firul logic al primului post

Marea problema a mea este ca nici clientul nu mai recunoaste ca i am livrat marfa desi eu cu mana mea am verificat o impreuna cu sotia patronului si inca o persoana care parea m ai interesata de marfa lasata ca patroana in sine.
Intrebarea mea este: ce mi se poate intampla din punct de vedere juridic mie ca agent de vanzari in acest caz cand nici clientul nu are factura albastra si nici pe rosie (in cazul in care sa zicem ca am uitat o la el),



rezulta ca angajatul distribuitor desi a predat personal marfa nu are semnatura pe acel document sau l-a pierdut (fapte imputabile lui) ceea ce in mod concret a dus la pagube aduse firmei distribuitoare.
cine sa plateasca?

eu vad zilnic situatii de acest gen in care din neglijenta angajatilor se produc pagube angajatorilor, iar angajatii desi nu si-au facut treaba incearca sa paseze paguba ...


Da-mi raspuns la situatia expusa de mine: Livrezi marfa, factura nu o mai semneaza clientul nefiind obligatorie stampilarea si semnarea facturii... cum demonstrezi ca ai livrat produsele daca clientul nu mai recunoaste???? la fel AGENTUL e de vina... sa platesaca ....noi l-am judecat si am hotarat ca este bun de plata.


pai cine altcineva decat agentul avea obligatia de a lua semnatura de primire pe documentul marfii respective? nu agentul daca el s-a dus si a predat?
eu nu neg ca legislatia din romania [EDITAT] protejaza neglijenta angajatilor producand pagube angajatorilor.
vorbeam de latura morala in care necinstitii si neglijentii scapa, desi nu-si fac treaba si produc pagube... nu chiar neinsemnate... (33.000 ron = 10.000 usd)

celebru este cazul nedarii bonului fiscal, in care (desi semneaza hartii in acest sens) angajatul nu vrea sa dea bon si sanctiunea ( 8.000 ron + inchiderea unitatii 3 luni) o suporta angajatorul... ce poate sa ii faca acesta angajatului neglijent sau rau-intentionat? avertisment? mustrare? penalizare 10%? desfacere contract?
compenseaza vreuna paguba produsa de angajat?


P.S. Nu m-ar mira sa aflu ca pe foamea asta anumiti clienti-patroni, au ales sa isi rezolve problemele financiare si in felul asta ... hai sa dam cate o teapa la cate un agent din asta si mai scapam de datorii, evident asta si pe fondul nerespectarii procedurilor despre care vorbeati, ca doar orice procedura este data spre a fi incalcata si nu respectata.

ultima data editat de trandafir2 pe data de Miercuri, 28 August 2013, 16:37


da, desigur... angajatorul distribuitor STIE ca va aduce maine angajatul neglijent maine de acasa aceasta suma (10.000 usd are orice distribuitor pastrati la ciorap) si ii regleaza situatia...

dar procedura cu documente de ce nu e respectata de angajatul distribuitor?