avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Procura folosire auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Procura folosire auto

Buna ziua!
Vreau sa cumpar un autoturism care are pe actele ei un proprietar care a vandut-o altei persoane(cumparator) cu contract de vanzare-cumparare si facand si o procura pentru cumparator, intrebarea este: procura cine trebuie sa o faca pentru mine, proprietarul din actele masinii sau proprietarul de pe contract care este detinatorul acestui autoturism in acest moment si contractul de vanzare cumparare este valabil daca se face intre mine si detinatorul actual? Mai pe scurt, ce acte ar trebui sa-mi intocmeasca?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: anji , utilizator 02:28, 4 Septembrie 2013
Banuiesc ca este o masina inmatriculata in alta tara. Procura pentru circulatia pe drumurile rutiere trebuie data de proprietarul masinii.
Teoretic, proprietarul este cel de la care Dvs cumparati masina insa pentru politia rutiera nu va fi suficienta procura semnata de el pt ca nu apare in actele auto.
Aceste vanzari insotite de procuri sunt la limita legii si orice acte faceti mai devreme sau mai tarziu tot o sa aveti probleme.
Pentru detalii cu privire la actele necesare vanzarii unui autoturim in conditii de legalitate accesati pagina de web a serviciului inmatriculari: [ link extern ]
Inteleg ca in aceasta tranzactie sunt implicate trei persoane: proprietarul de drept al autoturismului (cel care figureaza in actele autoturismului), detinatorul actual (cel care foloseste actualmente autoturismul si de la care doriti sa-l cumparati) si dvs. in calitae de potential cumparator. Spre binele dvs. va sugerez sa incheiati actele de vanzare-cumparare si sa inmatriculati autoturismul. Fara procura de drept de folosinta. Contractul de vanzare-cumparare il incheiati cu proprietarul de drept al autoturismului, dar tranzactia efectiva de cumparare o faceti cu actualul detinator. Am intalnit multe persoane care au avut probleme, unele chiar grave, in anumite situatii pentru faptul ca nu aveau autoturismul inmatriculat pe numele lor.
Acesta este sfatul meu, dvs. decideti cum veti proceda.
sa nu ascundem adevarul.

vreti sa cumparati o masina inmatriculata in bulgaria.
de la utilizatorul roman.

nu puteti proceda cum vreti dvs.
trebuie sa o cumparati direct de la proprietarul prim
si atentie! prin act notarial. de obicei bulgaresc.

dar atunci... nu va mai fi 'pe bulgaria"

solutia legala si aproape sigura pt dvs e cu totul si cu totul alta.

nu foarte ieftina, dar nici de nefacut

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina mostenita, inmatriculata pe bulgaria AuraMIA AuraMIA Buna ziua, am dezbatut succesiunea dupa tata si, pe langa bunurile care sunt indicate in CM, ar mai fi un autoturism inmatriculat in Bulgaria. Ce ... (vezi toată discuția)
Inmatriculari auto in spatiul ue (bulgaria) giannysx giannysx [b] Buna ziua, va rog daca ma puteti ajuta cu cateva raspunsuri inainte sa nu fie prea tarziu, ma numesc George, 24 de ani, din Bucuresti si de curand am gasit ... (vezi toată discuția)
Masina inscrisa bulgaria alex67jjy alex67jjy Buna ziua doresc sa achizitionez o masina inmatriculata pe bulgaria de la un roman,ce acte trebuie sa aiba romanu(imi poate face procura daca el la randu lui ... (vezi toată discuția)