Buna ziua. Am cumparat o locuinta in curte comuna, pe o strada unde am inteles, de la un domn politist, ca nu este voie sa tii caini decat cu acordul celorlalti.
Totusi, sunt doi caini lasati liberi prin curte, iar unul dintre ei este foarte agresiv; sare efectiv la om imediat ce intra pe poarta. L-am rugat pe vecinul care detine cainele sa il inchida (are un spatiu ingradit ca fiind al lui) pe timpul zilei, dar nu doreste. Tot timpul cand intru la mine in curte tb sa mai fiu cu cineva, ca sa nu ma atace cainele, caci imi e frica de el. Am si video in care a fugit direct spre mine si, spre norocul meu am avut o geanta mare de care a prins si tras cu coltii.
Cum pot rezolva aceasta problema?
intentionez sa urmez anumite cursuri acreditate ICOES ([ link extern ] /).
In ce masura vor fi recunoscute in Romania?
Ma ajuta in cazul in care doresc sa adaug coduri CAEN pentru PFA (de exemplu, event planner)?
Referitor la subiectul "Promisiune bilaterala de vanzare cuparare" (masina care este inca in leasing si urmeaza ca fostul proprietar sa achite totul si sa o treaca pe numele meu in aprilie), ar fi recomandat sa ii duc avocatului ei o instiintare scrisa care sa contina data si ora la care o invit pentru a incheia actele?
Cum ar trebui sa fie formulata?
In ce consta mai exact plangerea penala?
Daca nu se tine de cuvant, ce sanse am eu sa primesc dublul sumei date (asa cum scrie in promisiune)?
Cum ar fi cel mai corect sa procedez?
Situatia mea este urmatoarea: in 07.09.2009 am semnat, la avocat, o promisiune bilaterala de vanzare cumparare de comun acord, fara nicio constrangere, (care cred ca este mai mult unilaterala) dupa cum urmeaza:
- am achizitionat o masina care se afla inca in leasing (pana in anul 2014)
- am achitat suma respectiva de bani pt masina in cabinetul avocatului, iar promitentul vanzator s-a obligat sa achite in aprilie 2010 toata suma ramasa pentru a putea radia masina si a mi-o pune pe nume (pe numele promitentului cumparator). Daca nu o achita, s-a obligat sa imi returneze dublul sumei primite pentru masina. De asemenea, promitentul vanzator a declarat ca din acel moment nu mai are nicio pretentie asupra masinii (din 7 Sept. 2009)
1. DAR, cum masina este in leasing, ea nu poate fi subinchiriata (am vazut asta in contract) - actul facut la avocat (promisiunea) poate fi considerat ca fiind unul de subinchiriere?
2. Ce inseamna, pentru firma de leasing, faptul ca respectivul chirias (persoana care a achizitionat masina prin leasing) a declarat ca nu mai are nicio pretentie asupra masinii?
3. Am inteles ca ar fi recomandat ca, inainte cu 7-10 zile de a se ajunge la data in care promitentul vanzator s-a obligat sa faca toate demersurile pentru a putea radia masina si a o pune pe numele promitentului cumparator, sa epun o instiintare la avocat in care sa il invit pe promitentul vanzator intr-o data anume, ora si la un avocat anume, pentru a finaliza promisiunea respectiva (ca sa arat ca sunt de buna credinta si sa am un document care sa ma poata ajuta mai departe in instanta - daca e cazul)
4. Ce se intampla daca promitentul vanzator nu vine? Pot sa preiau eu leasing-ul mai departe pe baza promisiunii (in care proitentul vanzator declara ca nu mai are nicio pretentie asupra masinii din data de 07 Sep 09)?
5. Daca promitentul vanzator nu va fi in tara in perioada mentionata in promisiune (aprilie 2010), ce se va intampla? Daca nu isi indeplineste obligatiile, va trebui sa il chem in instanta? Daca nu se prezinta, ceea ce ar insemna ca eu am castigat, ce va urma?
6. In cazul prezentat (masina in leasing asupra careia se face o promisiune bilaterala de vanzare cumparare), est valabil actul acesta? Promisiunea aceasta va avea o importanta in fata firmei de leasing? Daca promitentul vanzator nu achita leasing-ul, firma (MyCar) va putea sa imi ia mie masina?
7. Promitentul vanzator a furnizat informatii incorecte despre pretul total al masinii si cat a mai ramas de restituit.
Va multumesc mult pentru timpul acordat citirii acestui subiect.