avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Activitate Luciana Guraliu-Macovei

Activitate Luciana Guraliu-Macovei

Banuiesc faptul ca e vorba de o infractiune de natura economica din vreme ce doreati sa va prevalati de disp.art. 74 indice 1.Insa, acest articol a fost declarat neconstitutional de Curtea Constitutionala prin decizia din data de 25 mai 2011, publicata in Monitorul Oficial nr. 363/2011.
"Deciziile Curţii Constituţionale prin care se stabileşte neconstituţionalitatea
unui act al Parlamentului au autoritate a lucrului judecat invalidează un act neconstituţional al Parlamentului, ceea ce este similar cu abrogarea actelor de către Parlament. Iar deciziile Curţii Constituţionale nu retroactivează,ele produc exclusiv efecte pentru viitor, neexistând excepţii ca în cazul legii penale mai favorabile."

Uitati un alt topic deschis pe aceeasi tema.


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Răspuns la discuția Contestatie timbru de mediu
BINEINTELES.....TRIBUNALUL GALATI DS NR 2194/121/2013 SI UN COLEG DE-AL NOSTRU LA TRIBUNALUL TELEORMAN
Nr. unic (nr. format vechi) : 2075/87/2013
Data inregistrarii 26.04.2013
Data ultimei modificari: 20.06.2013
Materie: Contencios administrativ şi fiscal
Obiect: obligaţia de a face
Stadiu procesual: Fond
Părţi
Nume Calitate parte
COCHINTU GIGI – CU DOM PROCESUAL ALES – ELECTROMAGNETICA BUSINESS PARK CLADIREA 60 Reclamant
INSTITUTIA PREFECTULUI JUDETUL TELEORMAN SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR REGIM PERMISE DE CONDUCERE SI INMATRICULARE A VEHICULELOR TELEORMAN Pârât
ªedinţe
19.06.2013
Ora estimata: 08:30
Complet: C4 CAF NCPC
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite acţiunea. Obligă pe pârâtul Instituţia Prefectului judeţului Teleorman -SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR REGIM PERMISE DE CONDUCERE ªI ÎNMATRICULARE A VEHICULELOR să înmatriculeze reclamantului COCHINŢU GIGI , autoturismul marca RENAULT, tip PREMIU, categorie auto N 3, norme de poluare R 2, numar de identificare VF622GVA0C0000092, fabricat în anul 1996, data primei înmatriculari 04.02.1996, serie carte auto J 412191, fără plata taxei de poluare, dar cu respectarea dispoziţiilor legale şi cu achitarea celorlalte taxe prevăzute de lege Ia act că reclamantul nu a solicitat cheltuieli de judecată ocazionate de soluţionarea cauzei. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs va fi depusă la Tribunal Teleorman Pronunţată în şedinţă publică, azi, 19 iunie 2013.
Document: Hotarâre 1035/2013 19.06.2013


Pentru autorizatiile provizorii de circulatie nu se cere ,in mod normal certificat fiscal.Numai in cazul unei cereri de inmatriculare definitiva a autoturismului este necesar sa prezentati inclusiv acest certificat fiscal care atesta luarea in evidenta fiscala a bunului impozabil.V-au indrumat corect cei de ,la SRPCIV.Insa, exista judete (ex.Tulcea), in care Serviciul de inmatriculare solicita fisa de inmatriculare stampilata de organul fiscal pentru a se verifica daca proprietarul s-a conformat acelei dispozitii legale de inmatriculare a autoturismului in maxim 30 de zile de la achizitionare.
Actiunea s-a introdus in instanta la cursul lunii martie, exact dupa intrarea in vigoare a OUG 9/2013 si bineinteles , dupa intrarea in vigoare a Noului Cod de Procedura Civila care spune foarte clar ca de la momentul introducerii in instanta a actiunilor, primul termen de judecata se stabileste in cel mult 60 de zile dupa parcurgerea etapei de comunicare a actelor intre institutii.Pe data de 28 mai s-a dat termen de judecata si s-a si judecat.
Din cate observ in mesajul doamnei, casatoria s-a realizat sub imperiul legislatiei romane, asa incat,schimbarea actelor de identitate si implicit a numelor din casatorie se rezolva tot in Romania chiar daca sotul este cetatean olandez.Procedura intradevar, este cea administrativa insa, corect pentru dumneaei era sa i se specifice de catre angajatii serviciului de stare civila exact procedura de urmat si nu sa i se spuna ca este practic imposibil sa se realizeze acest lucru.Stim cu totii cred , ca sunt state in care exista posibilitatea sa nu ii fie recunoscut acest drept de schimbare a numelui de familie prin casatorie.Cata vreme legea aplicabila casatoriei este cea romana, si cea valabila si pentru schimbarea actelor de identitate este aceeasi.Cu alte cuvinte, schimbarea numelui de familie se face tot in Romania.



Regula generala spune ca Deciziile ICCJ au forta obligatorie si nu se limiteaza doar la partile dintr-un anumit proces.Asa incat, din punctul meu de vedere, acea Decizie a ICCJ data intr-un recurs in interesul legii si pronuntata in baza codului de procedura civila din 1865 este valabila, cata vreme dispozitiile acelui cod de procedura civila sunt mentinute si in codul de procedura civila actual.
Răspuns la discuția Reabilitare judecatoreasca
Pedeapsa dvs este de 1 ani si 6 luni cu suspendare conditionata dar termenul de incercare nu este de doi ani, acela fiind termenul general . Termenul de incercare pentru dvs este de doi ani ce reprezinta termenul de incercare general , la care se adauga durata pedepsei pronutate , adica 1,6 ani.In total aveti 3 ani si sase luni ca si termen de incercare. In aceasta perioada vi s-a atras atentia de catre instanta de judecata , sa nu mai savarsiti cu intentie nici o alta fapta penala , intrucat , vi se poate revoca suspendarea conditionata si puteti executa efectiv pedepsele aplicate. Reabilitarea judecatoreasca in cazul dvs, in conformitate cu disp.art. 135 Cod penal, se poate face printr-o cerere adresata instantei care a pronuntat condamnarea , dupa trecerea unui termen de 4 ani de zile la care se adauga jumatate din pedeapsa aplicata, adica dupa trecerea unei perioade de 4 ani si 9 luni, timp in care, bineinteles, nu trebuie sa mai savarsiti nici o alta fapta penala.
Din cate stii, avocatii si implicit , formele lor de organizare fac parte din profesiile liberale, astfel incat, asa numitele stagii de practica platita , nu sunt valabile si pentru acest tip de profesii.Exista cabinete de avocatura care insa isi formeaza astfel de studenti dar numai incepand cu anul 3 intrucat, de regula, bazele institutiilor de drept si a anumitor activitati de specialitate juridica se pun, dupa anul 2 de facultate.Din experienta iti pot spune faptul ca depinde intr-o mare masura forma de invatamant pe care o urmezi , universitatea in cadrul careia vei urma facultatea de drept si din punct de vedere mental, rapiditatea cu care memorezi sau inveti anumite deprinderi.
Banuiesc ca dupa casatorie, atat dvs, cat si sotul v-ati schimbat actele de identitate in care vi s-a mentionat numele preluat de ambii dupa incheierea casatoriei.Nu inteleg de ce vi s-a spus ca e imposibil ca dumnealui sa isi schimbe pasaportul in care sa i se treaca numele preluat dupa incheierea casatoriei, cata vreme aveti actele de identitate schimbate?
Termenul de 48 h este valabil de la data luarii la cunostinta despre procesul verbal de contraventie respectiv, de la data inmanarii acestuia de catre agentul de politie.