Pedeapsa dvs este de 1 ani si 6 luni cu suspendare conditionata dar termenul de incercare nu este de doi ani, acela fiind termenul general . Termenul de incercare pentru dvs este de doi ani ce reprezinta termenul de incercare general , la care se adauga durata pedepsei pronutate , adica 1,6 ani.In total aveti 3 ani si sase luni ca si termen de incercare. In aceasta perioada vi s-a atras atentia de catre instanta de judecata , sa nu mai savarsiti cu intentie nici o alta fapta penala , intrucat , vi se poate revoca suspendarea conditionata si puteti executa efectiv pedepsele aplicate. Reabilitarea judecatoreasca in cazul dvs, in conformitate cu disp.art. 135 Cod penal, se poate face printr-o cerere adresata instantei care a pronuntat condamnarea , dupa trecerea unui termen de 4 ani de zile la care se adauga jumatate din pedeapsa aplicata, adica dupa trecerea unei perioade de 4 ani si 9 luni, timp in care, bineinteles, nu trebuie sa mai savarsiti nici o alta fapta penala.
Nu discutam in situatia dvs de reabilitare judecatoreasca fiind vorba de o condamnare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei sunt incidente prevederile art. 86 c.p.si reabilitarea ar trebui sa intervina de drept.
ART. 86
Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei
Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.
Daca dupa trecerea termenului de incercare de 3 ani si 6 luni nu se opereaza in cazier reabilitarea, va trebui sa va adresati instantei cu o cerere prin care sa se constate ca a intervenit reabilitarea de drept.
Am inteles si va multumesc , a doua varianta de raspuns am mai primit-o , dar prima ma pus pe ganduri, Tocmai din aceasta cauza am apelat la acest forum intrucat am intrebat trei avocati si am primit trei variante de raspuns diferite.( dintre care si cea care mia spus ca dupa 1 an si 6 luni ma pot reabilita pe cale judecatoreasca ) desi nu cred ca este posibila aceasta. Oricum ma multumesc ca nu mi s-au cerut bani pentru cele trei variante.
Va multumesc.
Oricum , daca sunt absolvent de drept si scoala militara ma pot angaja ca si consilier juridic la o firma sau este in functie daca ,ma vrea patronul . (avand condamnarea)
Ca absolvent de drept ar trebui să puteţi interpreta legea şi să faceţi diferenţa între reabilitarea de drept şi cea judecătorească, cazurile în care este aplicabilă una sau alta, etc. În fine, cazul dvs. este pretabil celei de-a doua variante, adică reabilitarea de drept , întrucât vorbim despre un caz de suspendare a executării pedepsei.
Mă îndoisesc de faptul că , cel puţin până după momentul reabilitării dvs. veţi putea fi încadrat pe funcţia de consilier juridic, întrucât vi se va solicita la dosarul de angajare şi cazierul judiciar.