avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Activitate rmaverick

Activitate rmaverick

Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
Oare daca ma apuc acum de invatat mai am timp? Este suficient sau trebuie mai mult? Am si serviciu destul de obositor... Mai este cineva la fel?
[ link extern ]

Asta este situatia despre care v-am spus..

Ceea ce mi-ati spus este incurajator, inseamana ca nu este chiar totul pierdut.Probabail pe fondul necunoasterii chestiunilor de procedura multi pierd cu dreptate cu tot , si asta a generat o perceptie negativa a actului de justitie.
Cunosc insa si cauze la ICCJ in care pur si simplu s-a negociat sentinta !
In ceea ce priveste incredintarea minorilor cred ca aici e vorba pe de o parte de un vechi obicei( mama era cea care se ocupa de aspectul asta) iar pe alta parte de faptul ca multi judecatori sunt femei (si se gandeste mai mult cu ,,inima").
Acum , cred ca totusi mama este mai implicata afectiv , se dedica mult mai mult acestei cauze decat tatal. In situatia actuala insa realittaea asta tinde sa se estompeze, adica are loc o instrainare a ambilor parinti( desigur nu in toate cazurile). In fine.....probabil si in domeniul asta lucrurile se vor indrepta, intr-un fel sau altul.
Toate cele bune pentru Dvs. si Sarbatori Fericite!
Este vorba despre un domn avocat care a sustinut examenul de intrare in magistratura , a trecut peste proba scrisa , iar la buna reputatie a picat din cauza unei amenzi administrative ( SUP si amenda pentru furtul calificat a 2 ciocolate, in 2003) A facut contestatie si degeaba. Si cand vezi cate se intampla in justitie, mai la varf inca, te intrebi daca functioneaza ceva normal in domeniul asta.Nu vreau sa fiu rautacios dar cand Dna Lidia Barbulescu, care a facut destule ilegalitati , e propusa pentru o functie asa inalta nici nu stiu ce sa mai zic!
V-as intreba pe Dvs. , asa sincer, daca in activitatea de avocat , in dosare cu probe solide ati primit sentinte nedrepte?
Ehei anul asta a fost respins un avocat care avea tot asa un SUP , amenda administartiva...... pentru 2 ciocolate in 2003!!!
E tare nu???
ba da... cum sa nu ai probleme...!!!!
de la anul buna reputatie se va verifica prin hipnoza......!!!!!
ehei, si asta incepe sa spuna tot din frageda copilarie!
parca daca te fagi magistrat te ia Dumnezeu in rai.... nici acolo nu-s asa conditii!!!
I-am spus si eu de caseta video, ca ar putea fi o proba pentru ea, dar totul s-a intamplat acum 3ani, asa ca cel mai probabil caseta nu mai exista dupa atata timp.
Si oricum am inteles ca nu este cert ca poate fi admisa ca proba, daca ar exista.
Ea este o fire destul de bataioasa , nici eu nu inteleg de ce a cedat.Sau poate tocmai asta i-a enervat pe cei de la paza, nu stiu.Am intrebat-o de ce nu a contesta amenda si mi-a zis ca nu s-a gandit la urmari, adica cazierul e ok.Dar acum isi da seama si , din cate stiu, a studiat destul de temeinic problema fara sa gaseasca o solutie.Stiu ca a discutat si cu un avocat , acum vreun an si i-a zis ca nu mai are ce face.

Eu i-am sugerat sa dea la Barou , mie mi se parea mai creativa munca unui avocat, dar se pare ca nu coincid gusturile.
Eu am intrebat la o firma de paza(nu acolo, e adevarat) si mi-au zis ca nu pastreaza casetele atata timp, deci asta s-a dus.
Credeti ca ar mai avea vreo sansa? Multumesc mult oricum!
Mai sa fie...pentru doua ciocolate!!!
Domle, juzii astia sunt neprihaniti!
Auzi de trafic de influenta, scandaluri....si profeseaza in continuare, si inca la ICCJ,iar pentru 2 ciocolate.......Halal justitie!

Oricum multumesc mult! Voi da o veste proasta cuiva!
As avea si eu nevoie de o parere, daca sunteti amabili(Este patania unei foarte bune prietene)
,,Si eu am o problema neclara in acest sens..Stiu ca pare aberant dar chiar nu am fost vinovata. La momentul respectiv nu mi-am dat seama de consecintele acesteia,nu am contestat-o.Incidentul s-a petrecut la un magazin Carrefour , in care am fost cu fetita mea de 5ani.Am facut cumparaturi diverse iar la coada la casa doamna din spatele meu a intrat in vorba cu mine...Parea destul de comunicativa si am inceput sa vorbim....diverse ..chestii banale... Aveam la mine o geanta de umar mai mare , nu posetuta.Si intrucat aveam si fetita care topaia pe langa mine am pus geanta in carut, si ulterior pe banda in spatele cumparaturilor..... Am ajuns la casa , mi-a citit produsele, mi-am laut geanta si am pus-o pe umar, am achitat totul si am iesit.....Doamna din spatele meu tot vorbea.... Dar am facut cativa pasi cand a venit la mine un bodyguard si mi-a spus sa merg cu el la seful de raion... aici nu mai stiu exact la cine mi-a spus.... ca este o problema.... Bineinteles ca am intrebat ce anume......Raspunsul primit a fost destul de ciudat: ,,las ca stiti Dvs." Oricum n-am inteles nimic....si imediat au mai venit vreo 2 colegi de-ai lui....M-au luat cam pe sus.....si m-au dus intr-un birou alaturat.... pur si simplu nu intelegeam nimic..... Cand am ajuns acolo mi-au spus sa rastorn geanta de umar.... lucru pe care l-am facut imediat.... Si atunci am inlemnit... in geanta mea se afla o punguta cu un ruj,o forfecuta....o oglida din aceea mica de machiaj...un tubulet.. nu stiu nici in ziua de azi ce era....si o perie de par.....toate obiectele se aflau intr-o punguta... fara nici o eticheta nimic.....nici in ziua de azi nu stiu cum s-a intamplat.....atunci m-am blocat.....mi-au zis ca le-am furat.....impreuna cu doamna din spatele meu......Am protestat , spunand ca nu o cunosteam ci pur si simpu am vorbit la casa.... dar totul a fost degeaba.... Nu va spun ce tamtam a iesit.... Si cat de urat au vorbit... dupa vreo 2 ore cred (mi-am pierdut si notiunea timpului ) a venit un politist care mi-a spus ca daca vreau sa plec cu copilul acasa sa dau o declaratie ca eu le-am furat.Bineinteles ca i-am explicat ca nu am facut asa ceva,dar nu il interesa nimic......A plecat o perioada iar cand a revenit din nou m-a pus sa sciu declaratia..... mi-a dictat-o el chiar....Si am scris-o.....Stiu acum ca nu trebuia sa scriu asa ceva.... dar atunci cred ca nu mai gandeam pur si simplu.... fetita plangea... stateam de vreo 4 ore..... la toaleta nu ne-a lasat.... a fost ceva groaznic.... Daca mi-ar fi spus cineva ca poti pati asa nu l-as fi crezut niciodata! In final am scris declaratia.....pur si simplu nu puteam sa scriu, nu mai vedeam literele.... Dupa ce am termiant de scris ceea ce mi-a spus politistul , acesta ne-a luat cu el in masina si am mers la o sectie de politie... undeva la Bucur Obor...acolo m-au fotografiat si amprentat ... nu imi mai aduc aminte prea bine..... in fine.... dupa vreo 3 luni am primit acasa o hartie prin care mi se cerea sa ma prezint la aceeasi sectie de politie....am mers, am vorbit cu un domn... nu stiu ce grad avea... i-am explicat... a fost destul de amabil..... mi-a spus ca nu sunt singurul caz de genul asta(???) si ca voi primi o amenda administrativa.... Asa s-a si intamplat....a fost o amenda de 100 000 lei vechi, pe care am achitat-o...negandindu-ma nici o clipa la consecinte..... Cam asta este patania mea.."

,,Patania" asta marcat-o , in sensul ca ii este teama sa dea examen de admitere la INM,stiind ca va fi respinsa.Ciudat este ca ne cunoastem de multi ani si rar am intalnit un om mai corect!!! Ar mai putea face ceva?Ea mi-a zis ca acesta amenda ramane intr-o evidenta speciala undeva, si nu se sterge NICIODATA. Chiar asa este? Nu poate face nimic?Chiar nu exista nici o solutie?Mie personal mi se pare cam ciudat!

romy2007 a scris:

ptr d-na cu amenda administrativa: pe site-ul csm este un caz asemanator,cu amenda administrativa,pe 10 b ind 1 cpp,si din pacate a fost respins,nu la cazier-ca nu se trece ci la buna reputatie.fapta fiind din 2003.

Spune-mi te rog unde ai gasit pe site-ul inm ca eu nu reusesc. Multumesc!
ovystyle si eu o asemenea problema, pe care trebuia sa o contest atunci, dar nu mi-am dat seama ca mai tarziu o sa am probleme.
Eu am citit tot pe acest site ca si amenda administrativa apare in evidenta operativa a politiei, si ca ar constitui un impediment pentru a sustine examenul.
Eu am luat dintr-o prostie, chiar pe nedrept, dar asta e, nu mai pot da timpul inapoi.Ma gandeam sa fac o adresa catre INM si sa intreb , dar am auzit ca nu prea raspund la asemenea chestii. Daca afli noutati te rog , spune-mi si mie!( expert_ir@yahoo.com)
Multumesc!