avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Activitate R696

Activitate R696

Mai exista o nelamurire, va rog sa raspundeti daca este posibil.
As vrea sa stiu daca dispun de mecanisme legale de a afla daca aceste HDDuri au fost trimise intr-adevar la ITA, pentru ca am impresia ca cei de la Politie tergiverseaza in mod voit solutionarea (definitivarea) acestui caz(desi pare ciudat, banuiesc ca nici nu au fost trimise inca la expertiza, si a trecut deja foarte mult timp). Deci, vreo hartie, vreun document care sa ateste ca au fost trimise pot sa cer, sau pot sa depun o cerere prin care sa solicit dovada? Exista o actiune de acest tip care poate fi intreprinsa?
Va multumesc anticipat.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Nu am avocat pentru ca, fiind nevinovat, nu am considerat ca este necesar, asa ca de asta intreb aici.
Inca ceva, ma astept ca rezultatul expertizei sa fie nul, asa ca am vreo posibilitate sa intreprind o actiune impotriva lor? Motivatia ar fi inceperea urmaririi penale fara dovezi (ca daca aveau dovezi nu incercau sa le caute pe HDD)
Multumesc inca o data.
Buna ziua,

In urma cu aprox. 3 luni, am fost subiectul unei descinderi la domiciliu in urma careia, pe baza unui dosar in care apar ca invinuit, mi-au fost sechestrate cateva hard-disk-uri si alte dispozitive de stocare informatie. Ulterior, acestea au fost supuse unei proceduri de perchezitie informatica la sediul DIICOT, eu fiind de fata. Pentru ca nici o informatie cu caracter compromitator nu a fost gasita, o parte din suporturile de date au fost eliberate, INSA, pentru ca, pe de o parte dotarile politiei nu permiteau investigarea, pe de alta parte, datorita unor elemente software cu caracter avansat aflate pe aceste medii, acestea au fost trimise la ITA(SRI) Bucuresti pentru cercetare.
Am urmatoarele lucruri de mentionat:
* la cererea mea, procurorul a eliberat mediile pe care nu s-a gasit nimic, dar de la cei de la Politie am aflat ca ele au fost trimise la ITA, acest lucru fara ca eu sa semnez vreun act, sa fiu notificat, etc(e adevarat ca, dupa perchezitie, cei de la politie mi-au spus ca vor recomanda trimiterea la ITA pentru ca ei nu s-au descurat cu ele);
* am fost anuntat de catre cei de la politie ca 'se vor intoarce de la Bucuresti intr-o luna', nimic mai neadevarat, inteleg ca cei de la ITA sunt ocupati, dar nu exista vreun termen limita legal dupa care acestea trebuie eliberate?

Intrebarea mea este: dupa ce ati citit aceste descrieri, sesizati vreun abuz sau exista vreo cale prin care pot accelera aceasta procedura?

Multe multumiri anticipat.
Da, am inteles cum sta situatia, multumesc pentru efortul dumneavoastra.
In ceea ce priveste prostul management, el este localizat in interiorul firmei, la nivel organizational si nu a influentat in mod semnificativ derularea contractului(cel putin nu cred ca se poate demonstra acest lucru), insa a contribuit la senzatia de incertitudine pe care eu o am in ceea ce priveste compania respectiva...si la creerea acestei situatii.
Acum., sper sa ajung la o intelegere cu respectivii, sa nu ajung sa platesc eu pentru prostia lor(si aici ma refer la penalitati pentru nerespectarea contractului, probabil ne vom intelege doar pentru plata ratei respective).
Multumesc inca o data,
Cu bine,
Razvan.
Stimata doamna,
va multumesc pentru raspuns,

Dumneavoastra mentionati faptul ca in respectivul contract, obligatiile, termenele si sanctiunile legate de platile respective trebuie sa fie mentionate.
Or, in contract scrie:
* "...a doua rata se va achita in ziua primirii ofertei de la angajator...", ceea ce, din punctul meu de vedere, poate insemna orice.
Si mai e o chestiune, se pare ca modul de plata a respectivelor sume se face prin cont bancar, cum este posibil a se aduce in fata instantei dovada ca nu
s-a platit? Prin lipsa unei sume de bani dintr-un cont?

Nu as vrea sa credeti ca intentia mea este sa-i insel pe respectivii, pur si simplu se fac vinovati de prost management(se fac vinovati si de
alte chestiuni, pe langa aceasta, care nu-si au locul aici, dar care ar ajuta la conturarea unui tablou exact al problemei si la cum s-a ajuns la respectivul
litigiu).
Ma aflu in acest moment in urmatoarea situatie:

Am fost plecat in Grecia pe baza unui contract semnat cu o companie ce se ocupa cu intermedierea intre angajati si angajatori de tip Work and Travel.
Contractul stipuleaza ca plata respectivului program se face in doua transe, insa mie nu mi-au cerut la timp cea de-a doua transa.
Contractul a fost semnat in data de 28/04/2009, in el se stipuleaza ca plata respectivei transe trebuie facuta in ziua primirii ofertei de munca din Grecia,
insa, asa cum am mai spus, respectivii nu mi-au cerut sa achit taxa la data respectiva.
Eu m-am intors din Grecia pe la sfarsitul lui august, deci atunci am incheiat oficial munca.
Inca ceva, in contract se mentioneaza ca durata acestuia este de la data incheierii lui pana la data inceperii muncii conform ofertei de munca.
Pentru o imagine mai clara asupra situatiei, am atasat si contractul:
[ link extern ]
[ link extern ]
Acum, problema este ca respectivii imi cer plata celei de-a doua taxe plus penalizari pentru nerespectarea contractului.
As vrea sa stiu daca:
* exista vreun risc de a ajunge in instanta pentru faptul ca nu am platit cea de-a doua transa, pentru era de datoria lor de a imi reaminti la timpul potrivit
de aceasta necesitate si de a oferi toate informatiile legate de aceasta cerinta si pentru ca respectivul contract a expirat.
Mentionez ca in continuare nu am de gand sa platesc aceasta taxa.
* sunt pasibil de a plati despagubiti/penalitati pentru neplata acestei taxe secundare, si de a ajunge in instanta cu aceasta ocazie(pentru ca in nici un caz
nu am de gand sa le platesc, acest lucru nu este stipulat in contract.)

Rog pe cineva ce detine expertiza jurudica a ma sfatui in ceea ce priveste aceasta situatie si tin sa ii multumesc din suflet anticipat.

Cu respect.
Răspuns la discuția Situatie incerta PFA
As mai avea totusi o nelamurire. Cand m-am dus sa imi inregistrez cererea la Registrul Comertului, eu locuind in Sinaia, jud. Prahova, si in Sinaia nefiind birou de Registru al Comertului am fost trimis la Ploiesti. Ma intreb daca nu este posibil sa inregistrez PFA la Finantele Publice Ploiesti, urmand apoi ca sa radiez/suspend PFA tot in Ploiesti la Registrul Comertului si sa elimin o deplasare Sinaia-Ploiesti (sa rezolv problemele in acelasi loc). Din cate ati scris dumneavoastra, ar trebui sa ma duc la administratia financiara(Finantele Publice) a orasului in care locuiesc, Sinaia.

Inca o data multumesc,
Razvan.
Răspuns la discuția Situatie incerta PFA
Multumesc pentru raspuns.
Razvan
Buna ziua,

Ma confrunt cu o problema, si pentru ca am dat niste telefoane si nu am obtinut inca un raspuns clar,
apelez la aceasta comunitate.
Acum cateva saptamani am depus actele si am obtinut de la Registrul Comertului, sucursala jud. Prahova,
autorizatia de PFA(Persoana Fizica Autorizata).
Intre timp, datorita unor evenimente, trebuie sa aman activitatea in baza careia imi desfasor activitatea
ca PFA cateva luni, asa ca nu am mai ajuns sa depun restul actelor/cererilor si la Directia Financiara.
As vrea sa stiu care este statusul meu, daca aceasta amanare de cateva luni este legala/posibila sau sunt in situatia
de a fi sanctionat(cineva mi-a comunicat ca in decurs de 15 zile trebuie sa depun actele la Directia Financiara - deja
am depasit acest termen), si cam ce ar fi de facut - sa radiez PFA, sa mai astept, daca este legal, etc...
Mentionez ca acum ma aflu in Jud. Timis, si deplasarea in jud. Prahova nu ar fi binevenita, deci ma intreb
daca, in caz ca o amanare ar fi posibila/legala, as putea sa integistrez PFA la Directia Financiara a jud.
Timis.
PFA a fost inregistrat la o adresa in jud Prahova pentru ca acolo detin parintii mei locuinta.

Multumesc anticipat,
Razvan.