avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nerespectare contract student travel
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nerespectare contract student travel

Ma aflu in acest moment in urmatoarea situatie:

Am fost plecat in Grecia pe baza unui contract semnat cu o companie ce se ocupa cu intermedierea intre angajati si angajatori de tip Work and Travel.
Contractul stipuleaza ca plata respectivului program se face in doua transe, insa mie nu mi-au cerut la timp cea de-a doua transa.
Contractul a fost semnat in data de 28/04/2009, in el se stipuleaza ca plata respectivei transe trebuie facuta in ziua primirii ofertei de munca din Grecia,
insa, asa cum am mai spus, respectivii nu mi-au cerut sa achit taxa la data respectiva.
Eu m-am intors din Grecia pe la sfarsitul lui august, deci atunci am incheiat oficial munca.
Inca ceva, in contract se mentioneaza ca durata acestuia este de la data incheierii lui pana la data inceperii muncii conform ofertei de munca.
Pentru o imagine mai clara asupra situatiei, am atasat si contractul:
[ link extern ]
[ link extern ]
Acum, problema este ca respectivii imi cer plata celei de-a doua taxe plus penalizari pentru nerespectarea contractului.
As vrea sa stiu daca:
* exista vreun risc de a ajunge in instanta pentru faptul ca nu am platit cea de-a doua transa, pentru era de datoria lor de a imi reaminti la timpul potrivit
de aceasta necesitate si de a oferi toate informatiile legate de aceasta cerinta si pentru ca respectivul contract a expirat.
Mentionez ca in continuare nu am de gand sa platesc aceasta taxa.
* sunt pasibil de a plati despagubiti/penalitati pentru neplata acestei taxe secundare, si de a ajunge in instanta cu aceasta ocazie(pentru ca in nici un caz
nu am de gand sa le platesc, acest lucru nu este stipulat in contract.)

Rog pe cineva ce detine expertiza jurudica a ma sfatui in ceea ce priveste aceasta situatie si tin sa ii multumesc din suflet anticipat.

Cu respect.
Ultima modificare: Vineri, 29 Iunie 2012
andreigrigoriu, moderator
Cel mai recent răspuns: R696 , utilizator 10:00, 10 Noiembrie 2009
IN afara de faptul ca ar scrie explicit in contract ca dv. veti achita acea transa "NUMAI IN CAZUL IN CARE SUNTETI ANUNTAT CA TREBUIE SA ACHITATI TRANSA", datorati acea plata.
Nu conteaza ca ei nu v-au amintit fiecare clauza din contract, de aceea se semneaza un contract ca partile sa stie de la iceput care sunt obligatiile lor, la ce date, sub ce sanctiuni.
Ar fi culmea ca dupa ce am semnat contract cu un furnizor de cablu el sa-mi trimita in fiece luna instiintare sa nu uit sa platesc si care e data scadentei!
Dar daca dv. spuneti ca asta era datoria lor, atunci nu mai datorati plata la data la care vi s-a prezentat oferta daca nu ati fost instiintat de necesitatea platii. INsa, repet, daca si numai daca se precizeaza necesitatea sa va fie amintit sa platiti.

Ma indoiesc insa sa aveti vreo clauza ca cea scrisa de mine cu litere de tipar si atunci, daca ei nu v-au instiintat la primirea ofertei si va instiinteaza ulterior, sunteti pasibil de plata acum.

Cat priveste faptul ca acel contract s-a incheiat, asta inseamna ca nu se mai nasc obligatii ale partilor dupa aceasta data, nu inseamna si ca obligatiile deja nascute nu se mai datoreaza.
ASta ar insemna ca dupa sistarea furnizarii energiei electrice pentru neplata, cand contractul nu-si mai produce efecte, eu sa nu mai datorez banii pentru lumina deja consumata.
IN concluzie, nu am citit contractul, insa cred ca sunt practic inexistente sansele ca dv. sa nu fiti obligat la plata; nici daca redactati dv. acel contract nu prea vad sanse mari sa scapati de transa a doua.
Stimata doamna,
va multumesc pentru raspuns,

Dumneavoastra mentionati faptul ca in respectivul contract, obligatiile, termenele si sanctiunile legate de platile respective trebuie sa fie mentionate.
Or, in contract scrie:
* "...a doua rata se va achita in ziua primirii ofertei de la angajator...", ceea ce, din punctul meu de vedere, poate insemna orice.
Si mai e o chestiune, se pare ca modul de plata a respectivelor sume se face prin cont bancar, cum este posibil a se aduce in fata instantei dovada ca nu
s-a platit? Prin lipsa unei sume de bani dintr-un cont?

Nu as vrea sa credeti ca intentia mea este sa-i insel pe respectivii, pur si simplu se fac vinovati de prost management(se fac vinovati si de
alte chestiuni, pe langa aceasta, care nu-si au locul aici, dar care ar ajuta la conturarea unui tablou exact al problemei si la cum s-a ajuns la respectivul
litigiu).
Nu este datoria creditorului ca dovedeasca lipsa platii, ci a debitorului sa dovedeasca faptul ca s-a platit.
Adica ajunge sa sustina ei ca n-ati platit, dv. urmand a face dovada faptului contrar. Daca puteti.
Cat priveste la neclaritatile legate de citatil dv., poate ca o fi interpretabil in mai multe moduri, eu va intreb insa cu,? Ccai mie imi pare clar ca lumina zilei, anume: daca azi primesti instiintarea, azi trebuie achitat. Simplu, scurt si la obiect.
Dv. cum interpretati altfel, ca poate am eu o lipsa de imaginatie acum?...

Prostul ala management de care vorbiti este in interiorul firmei si-i priveste numai pe ei sau a influientat si derularea contractului cu dv.? Ca atunci ar conta, evident.
Da, am inteles cum sta situatia, multumesc pentru efortul dumneavoastra.
In ceea ce priveste prostul management, el este localizat in interiorul firmei, la nivel organizational si nu a influentat in mod semnificativ derularea contractului(cel putin nu cred ca se poate demonstra acest lucru), insa a contribuit la senzatia de incertitudine pe care eu o am in ceea ce priveste compania respectiva...si la creerea acestei situatii.
Acum., sper sa ajung la o intelegere cu respectivii, sa nu ajung sa platesc eu pentru prostia lor(si aici ma refer la penalitati pentru nerespectarea contractului, probabil ne vom intelege doar pentru plata ratei respective).
Multumesc inca o data,
Cu bine,
Razvan.
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
R696, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa adaugata valia10_77 valia10_77 La inceputul lui 2010 am achitat integral impozitul pe casa si masina.M-am incadrat in prima transa de achitare.Zilele trecute am primit o somatie de la ... (vezi toată discuția)
Impozit primarie an in curs iogi iogi Buna ziua . Am solicitat la Primaria de domiciliu o adeverinta ca nu am datorii la ei privind proiectul ''Casa Verde'' si nedumerirea mea este ca imi zice ... (vezi toată discuția)
Asigurare in caz de deces-recuperare de la firma de asigurari andwu andwu Buna ziua si multumesc anticipat ptr raspunsuri. Tatal meu a contractat un credit de consum cu BRD Finance incheind totodata o polita de asigurare atasata la ... (vezi toată discuția)