avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1878 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Taxa adaugata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Taxa adaugata

La inceputul lui 2010 am achitat integral impozitul pe casa si masina.M-am incadrat in prima transa de achitare.Zilele trecute am primit o somatie de la Financiar prin care mi se comunica ca am o restanta de platit la auto de 218 lei.Am fost si mi s-a spus ca prin luna iunie ( eu achitasem impozitul in martie ) s-a majorat impozitul la masinile cu capacitate mai mare de 15oo.Intrebarea mea este daca e legal sa mi se perceapa aceasta diferenta,tinand cont ca majoararea nu s-a facut ianinte de achitarea impozitului.Am vreo sansa sa scap de neplata,sau nu?Multumesc anticipat tuturor celor care-mi vor raspunde.
Cel mai recent răspuns: Florin Marius Savu , Consultant fiscal 12:04, 2 Decembrie 2010
Faceti o adresa in scris la administratia financiara unde ati platit si expuneti-va punctul de vedere. Poate aveti noroc!
Este legal pentru intervalul de timp de la data intrarii in vigoare a actului normativ de modificare pana la sfarsitul anului. Impozitul se achita in doua transe. Faptul ca dv. ati achitat integral reprezinta , cat priveste a doua transa , plata in avans, la care nu erati obligata (ati facut-o pentru a beneficia de bonificatie).

A nu se confunda "financiarul" cu administratia financiara. Administratia financiara tine de Ministerul Finantelor. "Financiarul" inseamna de fapt Taxe si impozite locale , care tine de primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platire taxe locale - suma partiala cosgab9 cosgab9 Buna ziua. Stiti cumva daca taxele locale se pot plati partial sau este obligatoriu sa platesc toata suma odata? Tocmai am platit prin BCR(online) o parte din ... (vezi toată discuția)
"ramasita" de plata la impozitul auto pf Crispy Crispy Buna ziua, daca am achitat impozitul auto integral in 2010, pana la data de 31.03.2010, este legal sa mi se mai perceapa un rest de plata, ca fiind ... (vezi toată discuția)
Cerificat fiscal cosmafurca cosmafurca Bună ziua, am şi eu o îmtrebare: vreau sa cumpar o casă iar eu am nevoie de certificatul fiscal de la proprietar. Impozitul pe anul 2016 va trebui platit ... (vezi toată discuția)