La inceputul lui 2010 am achitat integral impozitul pe casa si masina.M-am incadrat in prima transa de achitare.Zilele trecute am primit o somatie de la Financiar prin care mi se comunica ca am o restanta de platit la auto de 218 lei.Am fost si mi s-a spus ca prin luna iunie ( eu achitasem impozitul in martie ) s-a majorat impozitul la masinile cu capacitate mai mare de 15oo.Intrebarea mea este daca e legal sa mi se perceapa aceasta diferenta,tinand cont ca majoararea nu s-a facut ianinte de achitarea impozitului.Am vreo sansa sa scap de neplata,sau nu?Multumesc anticipat tuturor celor care-mi vor raspunde.
Este legal pentru intervalul de timp de la data intrarii in vigoare a actului normativ de modificare pana la sfarsitul anului. Impozitul se achita in doua transe. Faptul ca dv. ati achitat integral reprezinta , cat priveste a doua transa , plata in avans, la care nu erati obligata (ati facut-o pentru a beneficia de bonificatie).
A nu se confunda "financiarul" cu administratia financiara. Administratia financiara tine de Ministerul Finantelor. "Financiarul" inseamna de fapt Taxe si impozite locale , care tine de primarie.
Cerificat fiscal
cosmafurca
Bună ziua, am şi eu o îmtrebare: vreau sa cumpar o casă iar eu am nevoie de certificatul fiscal de la proprietar. Impozitul pe anul 2016 va trebui platit ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.