avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Platire taxe locale - suma partiala
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Platire taxe locale - suma partiala

Buna ziua. Stiti cumva daca taxele locale se pot plati partial sau este obligatoriu sa platesc toata suma odata?
Tocmai am platit prin BCR(online) o parte din taxele locale, si sunt curios daca o sa imi vina banii inapoi sau daca o sa ii accepte.

Multumesc, o zi buna.
Cel mai recent răspuns: ContSters416386 , utilizator 19:05, 20 Martie 2017
Daca impozitul datorat e mai mic de 50 lei trebuie platit intr-o singura transa ,daca e mai mare de 50 lei se poate achita in doua transe una pana la 30 iunie si cealalta pana la 30 sept. Pt impozitul achitat integral pana la 30 iunie se acorda o bonificatie de 10%. Stati linistit, nu va vin inapoi banii achitati.
Ultima modificare: Luni, 20 Martie 2017
ContSters416386, utilizator
Problema e ca impozitul total e aproximativ 5.000 lei, datorita faptului ca succesiunea este nedezbatuta de la decesul bunicilor din 1996 si nimeni nu a mai platit taxele si impozitul.

Planuiesc sa achit 1.000 lei lunar pana la stingerea datoriei, mai mult nu pot, si nu pot tot odata. Mai astept cateva zile sa vad daca imi dau banii inapoi, daca mii dau inapoi inseamna ca nu accepta decat jumatate din datorie, sau plata integrala.

Mai aveti alte detalii ? Multumesc.
Dupa 5 ani impozitele neachitate se prescriu (daca legea nu prevede altfel).Somatiile intrerup termenul de prescriptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerificat fiscal cosmafurca cosmafurca Bună ziua, am şi eu o îmtrebare: vreau sa cumpar o casă iar eu am nevoie de certificatul fiscal de la proprietar. Impozitul pe anul 2016 va trebui platit ... (vezi toată discuția)
Taxa adaugata valia10_77 valia10_77 La inceputul lui 2010 am achitat integral impozitul pe casa si masina.M-am incadrat in prima transa de achitare.Zilele trecute am primit o somatie de la ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite Angela71 Angela71 Buna ziua , am fost ieri si am achitat integral impozitul si alte taxe mi s-a spus ca numai este valabil cu bonificația stabilită de către consiliile locale ... (vezi toată discuția)