Se numea ICCE baneasa, linga IPRS.
Buna ziua, am lucrat in Romania ,Bucuresti intre anii 1978- 1987, dupa care m-am trasferit in Italia. Doresc sa obtin o adeverinta cu anii de munca care ma poate ajuta a obtine pensia in Italia. Anni lucrati in Romania se adauga la periada lucrata in Italia....
Institutul unde am lucrat nu mai exista.
Unde ma pot informa, cum pot obtine aceasta adeverinta ?
Va multumesc
Salve, trebuie sa fas o succesiune in urma decesului mamei mele in 2001. Au trecut aproape 8 ani de la deces. Este adevarat ca daca succesiunea nu se face in termen de 2 ani , se plateste 1% din valoarea bunurilor mostenite (in cazul meu un apartament de 3 camere in Bucuresti) pentru fiecare an in plus dupa acest termen de 2 ani? In cazul meu 1% din valoare pentru 6 ani? Care sint taxele de succesiune in cazul meu? Ma puteti informa care sint cheltuielile in cazul meu; notar,taxe notariale,taxe de succesiune? Va multumesc
Buna ziua, mama mea a decedat in 2001 in Italia. In urma decesului, eu,unica fica,unica mostenitoare am ereditat un apartament de 3 camere in Bucuresti. Am avut diverse probleme pina acum cu actul de deces al mamei deoarece nu a fost transcris bine in Romania, apoi mi s-a cerut sa fie scris pe act ultimul domiciliu al defunctei... domiciliul in Italia unde locuia cu acte in regula (permesso di soggiorno) deja de citeva luni. Pot sa solicit un alt act de deces la primarie in Italia important este sa fie redactat corect. Intrebarea este: cum trebuie sa fie acest act de deces ca sa fie valabil? Pentru o astfel de succesiune cit ma costa ,taxe de succesiune si notar ? Va multumesc
Va multumesc mult pentru raspuns.Acum sint mai linistita.Procura a fost facuta in Romania pentru a rezolva actele si dosarul de succesiune,doar atit. Imi imaginez ca poate fi un risc dar cred ca cu o astfel de procura nu se poate face altceva.....de exemplu succesiune resolvata si vinzarea imobilului.... sper!!Problema este actul de deces.In Italia nu au scris ultimul domiciliu al defunctei,doar localitatea unde a decedat si actele de successiune au fost respinse pentru acest motiv.Persoana care are procura trebuie sa se ocupe de aceasta problema...Eu nu stiu care sint legile dar v...persoana a decedat acum 8 ani in localitatea X...ce importanta are ultimul domiciliu? este ridicol! sigur daca legea este asa.....Va multumesc pentru sfat.
buna ziua, supun atentiei dvs problema mea.Sint un cetatean roman resident in Italia.Mama mea a decedat in 2001 in Italia.Sint unica mostenitoare a unui apartament in Bucuresti.Am avut probleme in a deschide succesiunea deoarese locuiesc in strainatate,am fost sfatuita sa fac succesiunea in Romania si nu cu un notar in Italia( din cauza taxelor....diferenta mare de pret intre un notar roman si unul italian) doar ca in Romania am avut probleme cu actul de deces tradus si inregistrat la starea civila dar ...INCOMPLECT... continui sa am probleme dupa 8 ani....acum mi se cere ultimul domiciliu al defunctei....Au trecut 8 ani de la moartea mamei mele; pot avea probleme pentru succesiune, exista un termen pentru succesiune? Un avocat mi-a spus ca daca nu am declarat ca renunt la mostenire automat devin mostenitoare. Ma puteti sfatui ce as puta sa fac poate este mai usor (mai scump desigur!)sa resolv cu un notar in Italia!? Am lasat o procura in Romania acum 3 ani si de atunci doar promisiuni.....intrebarea mea este: nu cumva casa este deja pierduta,eu am pierdut dreptul de mostenitor? Va rog dati-mi un sfat!! Va multumesc