Buna ziua, mama mea a decedat in 2001 in Italia. In urma decesului, eu,unica fica,unica mostenitoare am ereditat un apartament de 3 camere in Bucuresti. Am avut diverse probleme pina acum cu actul de deces al mamei deoarece nu a fost transcris bine in Romania, apoi mi s-a cerut sa fie scris pe act ultimul domiciliu al defunctei... domiciliul in Italia unde locuia cu acte in regula (permesso di soggiorno) deja de citeva luni. Pot sa solicit un alt act de deces la primarie in Italia important este sa fie redactat corect. Intrebarea este: cum trebuie sa fie acest act de deces ca sa fie valabil? Pentru o astfel de succesiune cit ma costa ,taxe de succesiune si notar ? Va multumesc
taxele de succesiune la notarul public sint in functie de valoarea imobilului. actele de deces trebuie sa indeplineasca conditiile de validitate din tara, orasul, institutia care le emite. la noi numai se traduc si se iau ca atare.
buna ziua!
intr-adevar taxele se calculeaza in raport cu compunerea masei sucecsorale, trebuie sa aveti in vedere ca veti avea de platit impozit catre stat in cuantm de 1% din val masei succ.
Succesiune
C-D.Z
Buna ziua, as dorii si eu o indrumare in acest caz:
In 1994 a murit tatal meu, iar in 1997 mama impreuna cu mine si fratele mai mic am mers la notariat si ... (vezi toată discuția)