@TAlina
nu vad de ce faci tu diferentierea asta intre admiterea la INM si cea in Barou..
profesia de avocat nu este la fel de onorabila ca si cea de magistrat? de ce ar trebui ca examenul sa fie mai usor?
eu cred ca asta e si scopul acestui "experiment".. (pe langa scopul pecuniar, evident)
la cum pui tu problema, oamenii capabili ar trebui sa mearga la INM si cei care aleg varianta facila, sa se resemneze cu avocatura..
si.. de ce sa dai la barou daca e la fel de greu ca si la INM si ai putea la fel de bine sa dai si acolo? pai.. poate pentru ca tu chiar vrei sa fii avocat!!
eu, cel putin, asa vad lucrurile.. si eu chiar vreau sa fiu avocat! nu dau la INM pt ca nu ma atrage ideea si nu mi-ar placea sa fac asta cu viata mea, nu pentru ca e mai greu examenul..
ce ma frustreaza pe mine nu e dificultatea examenului.. si faptul ca e organizat prost, e subiectiv si lasa loc unor mari nedreptati..
crede-ma, am mai dat examenul asta.. si, in contextul in care iei 4 la doua din cele cinci materii si dupa contestatie, una dintre note se tranforma in 8 (ma intreb in ce hal a putut fi corectata in prima faza lucrarea aia) si a doua nota (care intamplator era la cea mai buna lucrare a mea, si care, conform evaluarii personale dupa barem, ar fi trebuit sa fie in jur de 8-9) ramane neschimbata, ajungi sa te bucuri ca e grila.. macar o sa fie obiectiv..
si.. nu ma intelege gresit.. nici eu nu vreau subiecte grele, dimpotriva.. si.. mi-as dori si eu grila inchisa, pentru ca materia oricum e foarte multa.. dar problemele examenului astuia nu sunt la nivel de dificultate, in general.. ci la nivel de corectitudine..
iar partea cu x grile corecte la fiecare materie, mi se pare prea complicata..
ma gandeam ca poate se va opta pt o medie de peste 7 intre cele doua teste..
sa speram ca de marti, dupa consiliu, lucrurile vor fi mai clare..
voi merge si eu sapt viitoare la BB, sa ma inscriu.. si voi incerca sa aflu mai multe..
Spor!
Simplu .diferenta consta in faptul ca unii sunt platiti de stat iar ceilalati alearga dupa clientela sa poata fi platiti.
Asta in cazul in care o sa ni se permita sa obtinem acest certificat de la o alta institutie sanitara decat cea stabilita de Barou..
Inteleg ca ai nemultumiri.Toti {in mare parte}avem nemultumiri legate de ceea ce se intimpla la UNBR! Dar cu o floare nu se face primavara! Ca ,se da admitere mai deveme este doar un zvon care nu stiu cit de adevarat poate fi.Daca" cineva "se trezeste intr-o dimineata,dupa un vis mai mult sau mai putin placut,si decide ca se da ex. de admitere de 2 ori pe an,totul este posibil!Te mira faptul? Daca vrei sa cumperi corectarea lucrarii,iti urez succes!Dar sincer nu cred ca vei reusi.Zarurile sint aruncate cu usile inchise si sunt masluite in asa fel incit noi,muritorii de rind sa nu putem ajunge nici macar la poalele Olimpului{UNBR}:P
miriapod a scris:
F_Loriana,stai, putin nu te aprinde atit de tare,ca...........este putin cam tirziu! Examenul de admitere exista...........numai pt unii!Degeaba nu este...........clar..........poate fi de paravan!Ca nu suntem bagati in seama,cum bine ai sesizat, este un picut si din vina noastra,treaba cu unirea,stii tu.Sper ca nu ti-ai schimbat impresia despre toti avocatii,pentru ca asta vrei sa devii! Faptul ca oamenii v0r sa deschida alt topic nu inteleg ce te nemultumeste?Este dorinta lor!Si fie vorba intr noi :ai aparut cam tirzior .
Aveti dreptate! Ca m-am aprins degeaba! Si nu ma nemultumea ideea ca se deschide un nou topic....Alta era ideea! Ca scriem asa cum ati spus degeaba, cand pe un topik cand pe altul...oricum nu suntem prea importanti, asa cum se observa din raspunsurile stricte..si la obiect de la persoanele care ar trebui sa ne clarifice, respectiv sa ne faca sa intelegem, diverse chestiuni!...
Ca am aparut eu putin cam tirziu???!! Nu e chiar adevarat, m-am inscris mai tirziu, pentru ca nu ma mai puteam abtine, dar de cand s-a deschis acest topik am urmarit cu atentie discutiile!
Oricum nu cred ca trebuie sa ma explic! Si cum ziceau si ceilalti, S-a deschis un nou topik!.
Cateva intrebari , totusi la care as vrea sa mi se raspunda, va rog frumos!
SE DA O NOUA ASA-ZISA ADMITERE MAI DEVREME LA ANUL?
-Cati bani trebuie sa pregatesc, pentru ca tezele sa mi se corecteze corect?
-Sau in cazul unei contestatii, cat trebuie sa dau pentru fix 3-6 puncte???
Si acum teorie:
Ce rol au de fapt cei din conducerea UNBR-ului, ??????? Stau degeaba si iau bani???????VReau si eu!=D>
miriapod a scris:
romania inedit a scris:
:happy:Foarte tare!!!! Banuiesc ,ca ai vrut sa zici ca,nu stiu sa scrie si sa citeasca in alta limba!?:D Dar in limba romana?Nu de alta dar dupa cum s-au corectat lucrarile anul acesta..............:stunned:
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Multumesc de corectare.Din greseli se invata,nu?Esti tare!!!!!!!Multumit de "scriitura"?:P:offtopic: Nu vreau sa fiu offtopic , dar e tare chestia asta cu posibilitatea de a ajunge notar , pentru ca notarii sunt o casta aparte ! :O
Daca faceti dreptul si terminati facultateaveti putea deveni avocat indiferent decircumstanteledin acea vreme.
Daca nu, vetiputea deveniprocuror sau judecator.
Sau notar.
Pana cand o sa terminati facultatea de drept , o sa se schimbe regulile , deoarece \" marii maestrii \" sunt disperati ca a crescut numarul avocatilor , si au scazut tarifele , crescand astfel numarul cetatenilor care pot avea acces la justitie .
Nu m-as mira ca in curand sa se dea examen la barou si la o limba straina , cu toate ca multi din sistem nu prea stiu sa scrie si sa citeasca .
Nu vreau sa insist cu corectarea scriiturilor voastre, dar, totusi, ai prea multe virgule in text. Si toate sunt puse absolut aiurea.
Cred ca, printre altele, si la asta se referea cel care a postat inaintea ta!
;) ;) ;)
:happy:Foarte tare!!!! Banuiesc ,ca ai vrut sa zici ca,nu stiu sa scrie si sa citeasca in alta limba!?:D Dar in limba romana?Nu de alta dar dupa cum s-au corectat lucrarile anul acesta..............:stunned:
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
:offtopic: Nu vreau sa fiu offtopic , dar e tare chestia asta cu posibilitatea de a ajunge notar , pentru ca notarii sunt o casta aparte ! :O
Daca faceti dreptul si terminati facultateaveti putea deveni avocat indiferent decircumstanteledin acea vreme.
Daca nu, vetiputea deveniprocuror sau judecator.
Sau notar.
Pana cand o sa terminati facultatea de drept , o sa se schimbe regulile , deoarece " marii maestrii " sunt disperati ca a crescut numarul avocatilor , si au scazut tarifele , crescand astfel numarul cetatenilor care pot avea acces la justitie .
Nu m-as mira ca in curand sa se dea examen la barou si la o limba straina , cu toate ca multi din sistem nu prea stiu sa scrie si sa citeasca .