avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Bilet la ordin nedecontat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Bilet la ordin nedecontat

Buna ziua,ma numesc Leonard Voicu si am o firma din anul 2007 care a mers foarte bine si merge si acum doar bine,in luna 04 ac am facut o vanzare de 46.649 ron catre o societate care a eliberat un instrument de plata BO care nu sa mai decontat prin executor judecatoresc nu sa putut face nimic pt ca persoana respectiva a revandut firma intre timp si nici nu a avut ce lua de la el ,respectivul nu avea nimic pe numele lui ,drept urmare i-au fost blocate conturile de catre DGFR pt alte plati neefectuate deci nu stiu ce sanse am de recuperare a datoriei.Problema mea si totodata si intrebarea este ca acum eu nu pot suporta platile catre furnizorii de marfa pe care ii am deja unii au apelat la org de politie si sincer nu am cum sa platesc am angajat un avocat care imi este prieten si nu imi ia asa de multi bani,suma totala catre furnizori este aproape suma pe care eu o am de incasat de la aceasta firma ,la nici unul dintre furnizorii mei sumele nu depasesc 15,000 ron profitul asa cum bine se stie este extrem de mic datorita concurentei mari de pe piata daca intru in faliment ce mi-se poate intampla.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 10:59, 7 Noiembrie 2009
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

daca veti intra in faliment in cadrul acestei proceduri se va incerca vinderea bunurilor pe care le aveti precum si recuperarea creantelor pe care le aveti de incasat de la partenerii dvs. de afaceri, pentru a se acoperi datoria dvs. catre furnizori.

in cazul in care nu sunt bunuri....dosarul se va inchide

Avocat Boncu
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2009
Boncu Constantin, Avocat
bunuri ,ok la ce va referiti sediul societati este ca la mai multe firme si locul unde locuiesc,ma scuzati dar am uitat sa mentionez ca furnizorii care au apelat la pol si pe buna dreptate au avut file de CEC date ca si garantie de catre mine pe unele le-am recuperat dar pe altele au fost trimise catre banca unde de altfel le-am si predat pe cele ramase la mine ,acum nu stiu ce bunuri imi poate lua sau scoate la vanzare ,se refera strict la cele aflate pe numele firmei?sau si la cele personale.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2009
LEONARD67, utilizator
Din cite relatati sediul societatii este locul de domiciliu.Aveti un act din care sa reiasa ca spatiul este inchiriat de catre dumneavoastra,firmei?In caz contrar sediul {locuinta} apartine firmei,asadar poate fi scos la vinzare in caz de faliment.
atunci cand sa infiintat firma sa cerut sediul social al firmei si acesta este la adresa la care si locuiesc.
Buna ziua,

sediul social este de regula dat printr-un contract de inchiriere sau comodat. Probabil ca respectivul apartament este proprietatea dvs. iar nu a firmei.
Cand vorbeam de bunuri ma refeream la bunurile firmei. Bunurile dvs. sunt distincte si nu pot fi urmarite.
Despre CEC-uri asta este o alta discutie.
Daca ele sunt fara acoperire ar putea sa vi se faca dosar penal pentru inselaciune.
Daca CEC-urile au fost date ca si garantie va puteti insa apara in cadrul dosarului penal.

Avocat Boncu

Alte discuții în legătură

File cec emise ContSters90283 ContSters90283 Buna ziua, Am 4 file cec emise si nu am acoperire la ele pentru ca firma a intrat in imposibilitate de plata ( faliment) iar asociatul meu a cerut in instanta ... (vezi toată discuția)
Am vandut firma cu datorii doar catre furnizori unor asociati mioaranoni mioaranoni Buna ziua, Am ajuns intr-o situatie, acum la 50 de ani, in care nu credeam sa ajung vreodata in viata.. Am infiintat o firma si mi-am deschis un magazin de ... (vezi toată discuția)
Pot fii condamnat cu suspendare cosminghe cosminghe Buna ziua, Anul trecut am infiintat un srl cu un asociat eu sunt si administrator, am achizitionat materie prima care urma sa o platim la ... (vezi toată discuția)