Asta este supararea mea, ca nimeni nu a zis nimic...nici ORC nici finantele. Desigur necunoasterea legii nu ma absolva de vina, dar cred ca o simpla notificare ar fi rezolvat problema asta, ca si speta nu neaprat cazul meu in particular.
In Timis sunt 6000 de astfel de situatii. Nici nu vreau sa ma gandesc ce o fi la nivel national.
O simpla hartie trimisa ar fi rezolvat miile de situatii.
Multumesc pentru raspuns. Aveti dreptate in ceea ce priveste necunoasterea legii.
In schimb, nelamurirea mea persista...nu ar fi trebuit sa primesc o notificare prin care sa fiu anuntat de intentia celui ce aplica legea vis a vis de radierea PFA'ului ?
M-am trezit cu o recomandata de la finante, prin care eram chemat sa-mi reglementez situatia, deoarece ORC'ul mi-a radiat PFA'ul :)
In urma vizitelor la ORC si finante am aflat ca acum doi ani a fost data ceva ordonanta sau lege in care se prevedea obligativitatea schimbarii certificatlui fiscal, si cum eu nu am facut asta (din lipsa de informatie) m-am trezit cu PFA'ul radiat.
Sigur ca necunoasterea nu ma absolva de vina (daca exista vreuna). Am intrebat la ORC daca nu cumva ar fi trebuit sa primesc de la ei o notificare inainte de a-mi radia PFA'ul si mi-au spus ca legea nu prevede asa ceva.
In conditiile in care sunt la zi cu taxele si impozitele, ba chiar am de recuperat bani (din diferenta de impozit) de la finante, inchiderea PFA'ului fara nici o notificare nu este o masura abuziva ?
Pot apela la vreo cale legala prin care sa dovedesc ca au gresit si sa cer habar nu am ce...daune morale, etc ?
De la ORC mi-au spus ca tot ce pot face este sa-mi deschid un nou PFA.
Mai am multe intrebari, dar as vrea sa le luam pe rand...prima etapa...pot face ceva legal sa dovedesc abuzul ? Daca DA...ce anume ? Daca NU...de ce nu ?
Exact aceeasi poveste este si la Timisoara. Am fost si eu la somaj si pensii si mi-au spus sa stau relaxat ca la ei nu a aparut nimic intern, nimeni nu stie nimic si ca va mai dura :)
Eu eram cu formuralere in mana sa-mi explice cum sa le completez.
Ce nu mi se pare mie normal este urmatoarea situatie (in care ma si aflu):
1. Carte de munca la un SRL ... se platesc toate cele bine stiute de pe urma salariului
2. PFA - din cand in cand mai facturez si la SRL...dar nu in loc de salariu !!! - si mai am si facturi catre alte SRL'uri...putine, dar sunt.
Sunt de acord ca pe veniturile din PFA sa platesc impozit de 16% (este normal sa fac asta). De ce sa mai platesc sanatatea inca o data...vorbim de aceeasi persoana...platesc deja sanatatea de pe cartea de munca. De ce sa mai platesc somajul ? Daca voi fi cumva in somaj vreodata voi primi indemnizatia (sau cum s-o numi) direct proportional cu cat am cotizat ? ... faza cu pensiile nu ma deranjeaza...aici am inteles ca oricum in calculul punctului de pensie se cumuleaza toate cotizatiile.