avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Activitate MarinescuO

Activitate MarinescuO

Se poate cere in recurs casarea unei sentinte cu trimitere spre rejudecare intr-un proces civil (plangere contraventionala) pentru faptul ca instanta nu a analizat niste probe?in speta probe video,concludente , despre care nu face nici o referire in sentinta motivata. E vorba de niste probe video luate de catre jandarmerie pe un stadion.
freeelis a scris:

Nu va trebuie cazierele membrilor biroului de conducere pentru a inscrie asociatia in RAF ... depuneti o cerere la Judecatoria in raza careia are sediul asociatia prin care solicitati inscrierea in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor, aflat la grefa Judecatoriei.

La maxim 2 saptamani (termenul de transcriere a sentintelor in registrul Judecatoriei) dupa pronuntare, depuneti o cerere la Judecatorie pentru eliberarea Sentintei civile (incheierea judecatoreasca pronuntata in sedinta publica de judecator) si a Certificatului de inscriere in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor, aflat la grefa Judecatoriei. Inscrierea in Registru se face din oficiu de catre instanta, odata ce sentinta ramane irevocabila. Cu Certificatul de inscriere se face in fapt dovada personalitatii juridice a organizatiei, acesta fiind - alaturi de Sentinta - cel mai important act al asociatiei.


Cererea se depune prin registratura cu taxa judiciara si timbru? se pot cere ambele in aceeiasi cerere? mersi
Se poate pana la urma introduce in aceeiasi actiune ambii copii? sau trebuie facuta separat, practic fiind 2 procese.
:) nu eu sunt "mama" doar ma interesam pentru o speta. in legea 119/1996 la art 62 arata contraventia, cu 50-150 ron se sanctioneaza.
Se poate totusi introduce o actiune pt amandoi copii sau trebuie separat pentru fiecare, unul este nascut in 2005 celalalt in 2007.
Se poate introduce o singura actiune pentru 2 copii?minori amandoi.
-Cam care este amenda pentru inregistrarea tardiva? aceasta o hotaraste instanta?
-se poate sa nu se acorde acesta amenda? daca se dovedeste ca mama nu are venituri sau o situatie materiala precara.
Răspuns la discuția asociatie sportiva...
La punctul 1.acel contract, este cumva Actul Constitutiv,care practic exprima vointa celor 3 membri care infiinteaza asociatia?
La punctul 2,care este patrimoniul minim ce trebuie varsat pentru o asociatie sportiva? la orice banca? cec?
La punctul 3, unde se trimit actele(cere si documente)? se poate pune sediul unei asociatii sportive intr-un apartament?
Va multumesc
Observ ca o asociatie are scop nepatrimonial art.1 og26/2000,dar veniturile sale pot fi si din cotizatiile membrilor art.46 aceiasi ordonanta.Asta inseamna ca acelor cursanti li se va emite chitanta pentru cotizatia lunara?
Copilul nu a fost dorit inca de la inceput si de la varsta de 4-5 luni traieste cu bunicii lui,crescut de ei.Sunt cazuri si mai grave, este normal sa ne indignam, dar nu vad ce vina ar avea un avocat.Acesta dimpotriva incearca sa ajute, ca acel copil sa traiasca intr-un mediu bun si legal, sa gaseasca cea mai buna solutie,pentru cei care il doresc pe acel copil.
Care ar fi avantajele si dezavantajele la cele 2 structuri? Datele problemei : se doreste intrarea in legalitate a unui "club" de karate, care are vreo 30 de cursanti.
-Cam care ar fi pasii de urmat?
-care structura e mai buna?
-la asociatie sportiva se pot emite facturi? taiat chitanta cursantilor,adica asociatie cu profit.
Daca cineva a mai infiintat asa ceva il rog sa posteze "drumurile si actele" necesare.
Va multumesc
Nu are mai nimic de la ai sai parinti, acestia nu mai doresc sa aiba nici o treaba cu el.Fiecare dintre ei traieste separat cu altcineva.Dupa bunici are ce sa mosteneasca,ar fi o cale mai buna zic eu. Un alt aspect ar fi, in viitor, inevitabil bunicii nu v-or mai fi prin preajma, acestia avand o nepoata,care ar fi dispusa sa creasca copilul dupa moartea lor sau a unuia dintre ei. Se poate face incredintare mai departe atunci? adica nu ar fi nici un fel de problema...bineintales mostenind si parintii adoptivi si avand drepturi si din partea celei careia i-ar fi incredintata,corect?