avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Inregistrarile audio pot fi aduse ca proba in instanta ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Inregistrarile audio pot fi aduse ca proba in instanta ?

Inregistrarile audio/video pot fi aduse ca proba in instanta ?
Dar o tranzactie pentru care s-au notat seriile bancnotelor, am trecut CNP-ul celui care a primit si CNP-ul meu si am semnat amandoi (am dat cuiva o suma de bani) ? Se tine cont in instanta, la partaj, de acest inscris ?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2009
loanabelciu, utilizator
Cel mai recent răspuns: MarinescuO , utilizator 15:05, 7 Decembrie 2009
Inregistrarile audio nu fac parte din probele care sunt reglementate de codul de procedura civila in vigoare.
Insa nu va impiedica nimeni ca raportat la obiectul cauzei dedus judecatii sa solicitati instantei incuviintarea administrarii unei asemenea probe.Daca instanta civila va aprecia aceasta proba ca fiind utila, pertinenta si concludenta solutionarii respectivei cauze, posibil sa fie si admisa.
In materie penala insa aceasta proba poate fi solicitata/administrata numai cu respectarea dispozitiilor codului de procedura penala referitoare la inregistrarile audio/video.
~ Conținut șters la cerere ~
Nu ,mijloacele de proba din procesul civil nu se limiteaza la inscrisuri (spre exemplu , exepertizele nu constituie inscrisuri )
Deci , interceptarile si inregistrarile audio -video pot fi administrate ca mijloace de proba , atata vreme cat nu au fost obtinute prin incalcarea dispozitiilor legale , si vor fi incuviintate de catre instanta (fiind , totodata utile , pertinente si concludente).
Iar proba testimoniala le poate intari.
Succes.;)
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Se poate cere in recurs casarea unei sentinte cu trimitere spre rejudecare intr-un proces civil (plangere contraventionala) pentru faptul ca instanta nu a analizat niste probe?in speta probe video,concludente , despre care nu face nici o referire in sentinta motivata. E vorba de niste probe video luate de catre jandarmerie pe un stadion.
Ultima modificare: Luni, 7 Decembrie 2009
MarinescuO, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea poate fi proba in instanta? carmen silva carmen silva Buna ziua, as dori sa va intreb daca o discutie inregistrata pe telefonul mobil, unde patronul unei fierme jigneste si vorbeste trivial unui angajat in fata, ... (vezi toată discuția)
Ce dovezi ar trebui aduse in cazul hartuirii morale la locul ... Vali P. Vali P. Ce dovezi ar trebui aduse in cazul hartuirii morale la locul de munca si unde ar trebui sa ma adresez? De mai multi ani mi se fac tot felul de sicane de catre ... (vezi toată discuția)
Probele audio sunt inscrisuri? KLTM KLTM Probele audio sunt inscrisuri la un dosar ? Adica, daca se cere incuviintarea lor ca proba se cere ca inscris sau cum se cere incuviintarea lor? Multumesc. (vezi toată discuția)