Inregistrarile audio/video pot fi aduse ca proba in instanta ?
Dar o tranzactie pentru care s-au notat seriile bancnotelor, am trecut CNP-ul celui care a primit si CNP-ul meu si am semnat amandoi (am dat cuiva o suma de bani) ? Se tine cont in instanta, la partaj, de acest inscris ?
Inregistrarile audio nu fac parte din probele care sunt reglementate de codul de procedura civila in vigoare.
Insa nu va impiedica nimeni ca raportat la obiectul cauzei dedus judecatii sa solicitati instantei incuviintarea administrarii unei asemenea probe.Daca instanta civila va aprecia aceasta proba ca fiind utila, pertinenta si concludenta solutionarii respectivei cauze, posibil sa fie si admisa.
In materie penala insa aceasta proba poate fi solicitata/administrata numai cu respectarea dispozitiilor codului de procedura penala referitoare la inregistrarile audio/video.
Nu ,mijloacele de proba din procesul civil nu se limiteaza la inscrisuri (spre exemplu , exepertizele nu constituie inscrisuri )
Deci , interceptarile si inregistrarile audio -video pot fi administrate ca mijloace de proba , atata vreme cat nu au fost obtinute prin incalcarea dispozitiilor legale , si vor fi incuviintate de catre instanta (fiind , totodata utile , pertinente si concludente).
Iar proba testimoniala le poate intari.
Succes.;)
Se poate cere in recurs casarea unei sentinte cu trimitere spre rejudecare intr-un proces civil (plangere contraventionala) pentru faptul ca instanta nu a analizat niste probe?in speta probe video,concludente , despre care nu face nici o referire in sentinta motivata. E vorba de niste probe video luate de catre jandarmerie pe un stadion.