avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters104265

Activitate ContSters104265

Răspuns la discuția carte de munca pierduta
multumesc pt raspunsuri. Am intrebat doar pt ca pana acum am fost speriata din toate partile ca ar dura cateva luni datorita modului incet de lucru al functionarilor.
Răspuns la discuția carte de munca pierduta
aproximativ in cat timp se elibereaza un duplicat al cartii de munca? unul dintre fostii mei angalatori mi-au pierdut cartea de munca si avand in vedere faptul ca una din firmele la care am fost angajata inainte e din Arad, eu fiind din Oradea, poate dura mai mult obtinerea adeverintei de vechime eliberata de ITM? Multumesc!
Buna! Daca in timpul sarcinii am schimbat 3 locuri de munca si intre ele este o mica diferenta de maxim 8 zile (intre ultimele doua am prins chiar week-end-ul. am incheiat contractul cu o firma vineri 28. 08.09 si m-am angajat la cealalta firma luni 31.08.09) ma poate afecta la indemnizatia pt crestrea copilului? si daca da, exista vreo posibilitate de a "recupera" acele 8 zile?

Multumesc!
Buna! In urma unor certuri cu partenerul de viata cu care trebuia sa ma si casatoresc, a considerat ca daca ma lasa insarcinata poate sa-si calmeze rabufnirea. Eu nu am stiut nimic si cand mi-am dat seama eram insarcinata in 6 saptamani. atunci a insistat sa fac avort pt ca el nu vrea copilul, dar nu am fost de acord. acum am 21 saptamani de sarcina si certurile sunt din ce in ce mai dese si urate. eu vreau sa ma despart de el, dar dupa ce nasc, nu vreau sa trec copilul pe numele lui nici macar sa apara in certificatul de nastere. Stiu ca nu va fi usor sa cresc copilul singura din indemnizatia de la stat, dar nu vreau ca acest copil sa creasca si sa vada cat de mult il uraste propriul tata. Intrebarea mea este daca legal pot sa-i refuz acest drept tatalui. acum pretinde ca il va ajuta cu tot ce e nevoie material. problema e ca nu-l vrea, nu-l iubeste... pur si simplu doar material, dar copilul va simti asta pe viitor, mai ales ca el mai are doi copii mai mari, pt care ar face orice. vreau doar sa-mi scutesc copilul de suferinta pe viitor. Am acest drept?

Multumesc!