avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Activitate Elena Soava

Activitate Elena Soava

Răspuns la discuția Angajat strain
RAMOILIS,
procedura este urmatoarea:
1. intai obtii autorizatie de munca (daca este cetatean extra comunitar), in baza documentelor prevazute de OUG 56/2007 astfel cum a fost modificata de legea 157/2011.
2. merge la ambasada sa-si ceara viza, cu actele prevazute de OUG 194/202, astfel cum a fost modificata de legea 157/2011.(in termenul prevazut de lege!!!!)
3. vine in Romania cu viza de lunga sedere, ii faceti contractul de munca si restul actelor, apoi depuneti cererea de prelungire a dreptului de sedere in scop de munca.

Atentie!!! fara un permis de sedere valabil in scop de munca nu este valabila autorizatia de munca!!!

Salariul este, conform legislatiei in vigoare, la valoarea salariului mediu pe economie (2028 lei)!!!!
Pentru cei inalt calificati, asa cum sunt definiti de lege, salariul este de 4 ori salariul mediu pe economie !!!
Pentru a putea solicita viza de lunga sedere tip D pentru desfasurarea de activitati comerciale, trebuie intai sa existe societatea. Apoi trebuie realizat temeinic un plan de afaceri, la care se ataseaza un extras de cont pe numele strainului, de la o banca din Romania, de unde va reiesi existenta sumei de 70.000 eur. Se va depune dosarul la CRPCIS pentr uobtinerea avizului. Cu avizul, si celelalte acte, solicita viza de lunga sedere la Consulatul Romaniei. Dupa venirea in tara, solicita prelungirea dreptului de sedere, adica obtinerea permisului de sedere. Urmatorul an trebuie sa dovedeasca realizarea planului asa cum a fost intocmit.
Buna ziua.
1. Puteti incheia casatoria civila aici, dar pentru a fi recunoscuta in Pakistan, ar trebui (in functie de religia sotului - majoritara islamismul sunni, minoritari crestini si altele) sa incheiati casatoria religioasa - singura valabila in cazul islamului. Atentie: in religia islamica, fiecare sot isi pastreaza numele, iar sotia, de obicei, trece la religia islamica. Cu dovada trecerii la islam si casatoria la moschee, va fi transcrisa casatoria dvs in registrele Pakistanului. Pentru SUA, e suficient certificatul romanesc de casatorie pe care veti aplica apostila conf conventiei de la Haga. Atat Romania cat si SUA sunt membre ale conventiei, iar actele apostilate sunt valabile si recunoscute in SUA.

2. Depinde de religia sotului. In principiu, in Romania nu se incheie casatoria religioasa fara certificatul de casatorie civila. In SUA trebuie sa demonstrati un drept legal de sedere (green card) pentru a va putea casatori.
In Pakistan, fiind tara cu religie majoritara si de stat - islamismul, nu cred ca se va putea incheia o casatorie civila, ci doar una religioasa. Din cate stiu, e mai greu de trecut la religie intr-o tara islamica, decat intr-una crestina.
Mai intrebati la consulatul Pakistanului.
Răspuns la discuția Alocatie nou nascut
nu mai beneficezi de trusou si prima de nastere. alocatia este lunara, in valoare de 200 lei, pana la implinirea virstei de 2 ani, dupa care devine 42 lei. restul de 600 sau maxim 3400 lei - raportat la salariu tau, pana la 2 ani.
de asemenea, prin contractul colectiv de munca la nivel national valabil 2007-2010 (cand s-a nascut copilul) aveti dreptul la un salariu mediu pe unitate de la locul tau de munca.
Pentru tine - certificatul de nastere in original si CI original
Pentru ea - certificatul de nastere in limba moldoveneasca (cel albastru, de tip nou), dovada de celibat de la primaria locului de nastere din R.M., eventual certificat de divort in original, buletinul si pasaportul ei, cu viza valabila pentru Romania.
Pentru ambii - certificate prenuptiale, si o taxa de 1 leu pentru certificatul de casatorie. Actele se depun cu fix 10 zile inainte de data casatoriei - in calcul intra si ziua depunerii, si ziua casatoriei.
Dupa casatorie, veti merge impreuna cu ea la biroul teritorial pentru straini, pentru a depune cererea de eliberare a cartii de rezidenta pentru membri de familie ai unu cetatean roman. Atentie!!!! veti fi chemati la interviu, asa ca trebuie sa fiti casatoriti pe bune, altfel picati interviul, si sotia primeste decizie de returnare. In acest caz, nu va mai primi viza pentru Romania, se considera o modalitate de migratie. Copilul poate primi apoi si el permis de sedere, in baza mamei. Sau eventual, poate va ganditi sa-l adoptati.
Pentru viza, ii trebuie asigurare turistica valabila 6 luni. Cand mergeti la cartea de rezidenta, veti face o asigurare facultativa la CASMB eventual. Succes
mihai_u te contrazic. Cetatenii UE NU AU NEVOIE DE AUTORIZATIE DE MUNCA !!!!
Ceea ce se doreste este ANGAJAREA caci asa a dispus conducerea! Pentru a fi angajat trebuie sa se inregistreze fiscal in Romania. Ceea ce inseamna ca isi stabileste resedinta in ROmania. Ceea ce inseamna ca devine platitor de taxe si impozite in Romania, pe care si le deduce in tara de origine, daca exista tratat pentru evitarea dublei impuneri.
Cel mai simplu ar fi fost un contract de consultanta/prestari servicii inregistrat la AF de sector al societatii si isi platea singur taxele in tara de origine. Din mesajele de mai sus se deduce ca nu se doreste decat angajarea.
Totul incepe de la contractul de munca, care nu poate fi inregistrat daca persoana nu-si obtine un certificat de inregistrare pe teritoriul Romaniei prin care i se atribuie CNP. Fara CNP, nu-l poti inregistra, nu-l poti raporta. Acesta echivaleaza cu resedinta pe teritoriul Romaniei. De aici, toate sunt ca si pt un cetatean roman. Respectiv, in conformitate cu Lg 95/2006, i se achita contributiile la CASS. Iar pt somaj, art 18 din lg 76/2002.