avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Activitate adrianctn

Activitate adrianctn

Buna ziua,


Lucrez intr-o corporatie f.cunoscuta in Romania, intr-o pozitie de Vanzari/negocieri contracte.

Desi am un comportament exemplar la munca, fara nicio avertizare/problema in 3 ani de zile, angajatorul mi-a comunicat ca doreste sa incheiem colaborarea pe motiv ca nu e multumit de munca mea.

La capitolul tehnicalitati, corporatia sufera : nu exista fisa post, nu exista metode de evaluare etc.

Detin dovezi despre activitati ilegale extinse in sume f.mari( evaziune, contracte fictive etc emailuri top management). Bun subiect de TV/extins reputatie avocat.

Am citit + inteles Codul Muncii, vechi+nou si caut reprezentare pt. o negociere dura de compensatii sau actiune in instanta.

CV - experienta + capacitatea de a inspaimanta adversarul si de a-l face sa planga sunt f.importante.


Scurta intrebare : Ce putem face cu dovezile de activitati ilegale ? Putem trimite Fiscul peste ei ? Statul Roman poate fi sesizat, care e procedure pt. urmari penale pentru oamenii implicati in corporatie ?

O noua lege permite renuntarea la contractele de telefonie mobile si internet, fara plata despagubirilor.

[ link extern ]


Poate cineva sa dea mai multe detalii despre aceasta lege ?

Se aplica sau nu si retroactiv ?

Undde poate fi citit textul acestei legi ?

Cand intra in vigoare/cum ?


Va multumesc.

Cu respect,

Adrian
Răspuns la discuția Datorii TVA neplatite
Multumesc Mihai.

Deci nu o sa ma mai caute nimeni sa-mi ceara sa platesc aceste datorii, chiar daca am fost administratorul ?

Un rauvoitor ar putea folosi schema asta ca sa pagubeasca statul in mod continuu.

Cu respect,

Adrian
Buna ziua.

Am fost administratorul unei firme pana in 2007, moment in care firma a fost inchisa prin ordin judecatoresc pt.nedepunerea actelor(bilant etc).

Firma mai avea de plata TVA catre stat. Ca administrator, am obligatia de a plati datoriile acestea sau tin doar de SRL ?

Va multumesc.
Răspuns la discuția Vreau sa devin avocat
Multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra, au fost foarte instructive.

Referitor la ce spune romania_inedit, legat de numarul foarte mare de avocati: Din moment ce distributia de inteligenta a populatiei este constanta per natiuni/per timp, singura concluzie pentru numarul mare de avocati imi apare evaluarea ineficienta sau standardele mult prea scazute la admiterea in barou.

Pe de alta parte, numarul de avocati nu ar trebui sa fie relevant pentru practicienii cu inalte/adecvate standarde de calitate. Acestia isi vor pastra si dobandi clientii.

Presupun ca indiferent de profesie, doar cineva cu grad de competenta mediu/mediocru isi face probleme de nivelul de competitie.

Totusi subiectul este amplu, usor filozofic si fara un rezultat finit. Multumesc inca o data pentru sfaturi/informatii.


Cu respect,

A

Buna ziua,


Doresc sa imbratisez profesia de avocat si va rog sa imi explicati pasii necesari ce trebuie urmati pentru a deveni avocat.

In urma studiului propriu, inteleg ca :

1. Trebuie sa devin licentiat in Drept, dupa ce finalizez 4 ani de studiu la o facultate de drept acreditata de Ministerul Educatiei.
a. Are vreo importanta media cu care termin facultatea ?
2. Urmeaza un prim examen de admitere in Barou.
3. Stagiatura timp de 2 ani.
a. Cum esti ales de un avocat/casa avocatura ca stagiar ?
b. Ce timp efectiv de lucru e necesar pentru aceasta perioada ?
4. Examen final de admitere in Barou.

As aprecia in mod deosebit daca puteti detalia asupra punctelor 1-4 si eventual raspunde la intrebari, pastrand notatiile ( 3.a. etc ) pentru claritate.

Va multumesc anticipat.


A

Buna ziua,


Va rog sa ma ajutati cu un sfat legat de urmatoarea situatie. Multumesc anticipat pentru timpul si efortul dumneavoastra.


Doresc sa aplic pentru studii post-unviersitare sub forma de master ( MBA mai precis ) in cadrul unei facultati straine care are un program specific pentru Romania ( o universitate din Austria, mai multe aici: [ link extern ] )

Pe pagina de mai sus se specifica posibilitatea ( in functie de tara din care face parte studentul ) ca o parte din taxele de studiu sa fie acoperite de statul respectiv.

Mai exact, exista exemplul care specifica ca persoanele( cetateni austrieci) liber-profesioniste/self-employed, care isi continua educatia pot beneficia in Austria de o reducere de 50% din taxele de studiu.

Intrebarea mea este daca statul roman are astfel de proceduri/program implementat.

De aseamenea, enentual va rog sa ma indrumati catre autoritatile care sunt abilitate/insarcinate legat de studii/invatamant ( un numar telefon, website, nume autoritate ).


Cu respect si multumiri,

Adrian