avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Activitate anicuta

Activitate anicuta

Nu cunosc foarte bine speta insa sunt interesat de un raspuns.
Un revolutionar a primit un lot de pamant prin Secretariatul de Stat pentru Revolutionari, pamantul fiind foarte bine situat. Acelasi lot de pamant este revendicat de fostul proprietar in instanta, invocand - daca nu gresesc - art. 998, cerand anularea titlului revolutionarului.
Ce opinie aveti ?

cu multumiri

Ion
La fond, intr-o cauza comerciala, am pierdut insa la recurs instanta, acceptand apararea mea, a casat sentinta si a trimis spre rejudecare.

Cu toate acestea, instanta de recurs - asa cum apare solutia pe portalul ECRIS - nu a decis cheltuieli de judecata in favoarea mea, desi am cerut aceasta in mod explicit.

Pot merge pe o revizuire cerand, in termenul legal de treizeci de zile, obligarea la plata cheltuielilor de judecata ?

Presupun ca ceea ce se scrie pe portalul instantelor reprezinta dispozitivul hotararii sau ar trebui sa merg la instanta sa vad exact ce se scrie in condica ?!?

cu multumiri

Intr-un dosar de intoarcere a executarii, intr-o spetza unde executarea initiala s-a facut in comercial (prima hotarare a fost executata), se impune respectarea procedurii prealabile prev. de art.720 Cpciv ?

Arat ca instanta de fond a obligat reclamanta la plata taxei de timbru la valoare.

Aceasta exceptie - in sensul respingerii actiunii ca prematur introduse - este ridicata in recurs si se sustine ca e vorba de o nulitate absoluta, de ordine publica, dintre acelea pe care instanta de recurs le poate ridica din oficiu.

Spetza e judecata de sectia comerciala.

Cu multumiri
Cat este termenul inauntrul caruia avocatul raspunde disciplinar ?
Se calculeaza de la data neglijentei sau de la data hotararii contestatiei in anulare de care am vorbit anterior ?
Hotararea baroului - asupra careia sunt sceptic (am oarecare pregatire juridica si stiu ca am dreptate - dar mai stiu si ca 'corb la corb...') - ar putea fi invocata drept aparare de avocat ?

Cu multumiri

Intr-un litigiu comercial,la recurs, am angajat o societate comerciala de avocati si un cabinet de avocatura pentru a redacta, asista si a ma reprezenta. La termen, instanta le-a pus in vedere ca, pentru termenul urmator, sa faca dovada ca au fost imputerniciti sa redacteze motive de recurs sau sa vin eu in instanta si sa mi le insusesc.

La ultimul termen, avocatul meu s-a prezentat in instanta fara contractul avocatial de unde rezulta ca fusese imputernicit sa redacteze motivele de recurs. A mai aratat ca eu sunt bolnav (fapt pe care il pot proba cu certificate medicale), lucru pe care il stia de la mine, pe care l-a comunicat instantei si care se regaseste in
expunerea motivelor din hotarare. Apoi a depus contractul prin registratura dupa inchiderea dezbaterilor "regretand" ca colaboratoarea lor, care a depus contractul, a ajuns prea tarziu.

Instanta mi-a anulat recursul ca nemotivat (fiind motivat de o persoana care nu a probat abilitarea respectiva).

Tot avocatul a inaintat o contestatie in anulare pe care am pierdut-o cu succes.

Sumele pierdute sunt considerabile, mai mult,decizia din apel a intrat in puterea lucrului judecat pentru alt dosar care fusese suspendat pana la solutionarea dosarului despre care vorbesc aici.

Mai arat ca eu le-am platit impecabil onorariul, considerabil, convenit in scris.

Intrebare: avocatul raspunde penal pentru neglijenta in serviciu eu constituindu-ma in parte civila ? Sau trebuie sa timbrez cu sume considerabile o actiune comerciala ?
Cunoaste cineva,va rog, daca la TMB, la Sectia a VI-a comerciala, intre judecatorii Parvu Narcis si Parvu Magdalena este o relatie de natura a se putea cere o recuzare cu succes ?!?

Am avut un litigiu solutionat de unul dintre ei si acum, pe alt dosar, legat de primul, ma intalnesc cu celalat judecator.

cu multumiri