cioan a scris:
obe a scris:
3. Din filmare se poate vedea ca masina era in franare la 20-30 de metri de la intrare in localitate fapt pe care il consider exces de zel si mai mult decat atat nu s-a actionat pentru a preveni ci pentru a amenda.
Nu prezinta nicio relavanta faptul ca erati in franare. Nu exista niciun exces de zel intrucat aveati obligatia ca imediat ce ati trecut de indicatorul de intrare in localitate sa circulati cu viteza reglementata pentru respectiva portiune de drum (probabil 50 km/h). Franarea pentru reducerea vitezei se efectueaza inainte de indicatorul rutier, nu dupa.
Va urez bafta intrucat aveti nevoie
Da, aveti dreptate, eram in localitate deja si am fost depistat depasind viteza.
Dar, in esenta , unul din rolurile politiei rutiere este sa reduca viteza de circulatie a autovehiculelor pe anumite portiuni (zone negre), zone unde se intampla accidente frecvent.
Prin montarea aparatului ascuns, nu fac decat sa te lase sa mergi cu viteza ca sa te poata amenda.
Deci rolul preventiv al politiei nu exista in cazul de fata.
Daca radarul era montat pe drum, cat de cat la vedere (nu ascuns), acesta putea fi vazut sau detectat de detectorul de radar si probabil tote masinile circulau incet, in acest fel isi atingeau "scopul". Din pacate modul cum au actionat imi da de inteles ca scopul lor pe strada este sa imparta amenzi si nu sa previna accidente.
Sincer mi-ar placea, atunci cand stau ei la panda sa filmeze si un accident, si poate sa-si dea seama de cum trebuie sa procedeze.