Ma gandesc ca vor trimite plicuri pana cand vor primi un raspuns.
Sau poate vor trimite pe cineva la usa mea, in cautarea destinatarului plicurilor?
Ma gandeam sa-i dau plicul surorii fostului sot, sa mearga ea la banca pentru lamurirea problemei.
In fond, era fratele ei, eu nu mai am legaturi cu el din 2007, de la divort.
Cand au primit plic de la cealalta banca, ea si cu sotul ei au mers acolo si au dat o copie de pe certificatul de deces.
Corect, daca banca trimite scrisorile pe adresa la care locuiesc eu, inseamna ca il au in baza de date cu aceasta adresa.
Eu voi returna plicul primit, cu specificare ca destinatarul nu mai locuieste aici din anul 2007, si voi indica cealalta adresa, unde a locuit pana la data decesului.
Daca le spun acest lucru, pana cand vor trimite instiintari?
Putea foarte bine sa fie alta situatie, si acum, aici sa locuiasca altcineva care se trezea cu plicuri de la banca, pe numele unei persoane pe care nu o cunostea.
Arunca plicul nr.1, il arunca si pe cel cu nr.2.... pana cand?
Macar eu voi indica alta adresa.
Pe de alta parte, probabil ca periodic banca va trimite scrisori adresate fostului sot, la adresa unde locuiesc eu, in lipsa unui raspuns.
Cred ca voi trimite plicul prin posta, cu specificarea celeilalte adrese, pentru ca nu vreau sa fiu stresata in continuare de povestea asta.
Multumesc pentru raspunsurile primite pana acum, m-au ajutat sa iau o decizie.
Multumesc frumos, cyan, dar va dati seama ca nimeni nu este interesat sa preia datoriile altcuiva, chiar si frate fiind.
Din casatoria cu fostul sot s-a nascut un copil, dar nimeni n-a deschis succesiune pentru ca nimeni nu ar vrea sa plateasca datoriile facute de altcineva, mai ales ca nu se stie ce a facut el cu acei bani.
Copilului nu i-a dat, surorii - nu, din spusele ei, nu sunt indicii ca i-ar fi investit in ceva. Alte bunuri nu au ramas de pe urma defunctului. Stiu si situatia lor de acasa, traiau in aceeasi casa si in aceeasi curte, dar fostul era pus mereu pe cearta cu sora lui si cu cumnatul. Acestia n-ar avea motive sa-i preia datoriile, si nici jumatatea cealalta de casa nu le trebuie.
De la cealalta banca se pare ca nu i-a mai contactat nimeni, altfel mi-ar fi spus.
Cred ca voi merge personal la banca, voi indica cealalta adresa, iar fostii cumnati n-au decat sa se duca la banca si sa duca o copie de pe certificatul de deces.
Situatia asta a mai fost in luna mai, daca imi amintesc bine, doar ca plicul de atunci era de la alta banca, si a sosit pe adresa la care locuia el. Tot acolo locuieste si sora lui impreuna cu familia sa. Ei au mers la banca si au aflat ca exista un credit pe numele decedatului, si li s-a cerut o copie de pe certificatul de deces. Ulterior m-au informat si pe mine pentru ca am ramas in relatii amicale cu ei si pentru ca au fost surprinsi de ceea ce aflasera. Nimeni nu stie ce a facut el cu acei bani pe care i-a luat de la banca, si din care a platit un an din cei cinci prevazuti in contract.
Cine stie ce alte minunatii vor mai afla si de la banca aceasta!
Credeti ca ar fi bine sa merg personal la banca pentru a preda plicul si a informa despre cealalta adresa, sau sa trimit plicul prin posta?
Am gasit la cutia postala un plic adresat fostului sot, din partea unei banci. Divortul a fost in 2007, iar anul acesta, in martie 2014, fostul sot a decedat. Ce ar trebui sa fac eu cu acel plic? Mentionez ca nu l-am deschis.
Am banuiala ca fostul sot n-a anuntat banca atunci cand si-a schimbat adresa in urma divortului, desi pana acum n-am primit niciodata notificari acasa la mine, de la acea institutie.
este valabila anexa 3 (toata lista cu bunuri ) , asta e . mai am o nelamurire , la venituri eu prezint adeverinta de venit dar sotul nu are nici un venit, oare ii trebuie adeverinta de venit de la finante ca nu are venituri sau da o declaratie de mana ca nu are nici un venit
Cu siguranta trebuie sa ia o adeverinta de la administratia financiara, in care sa se specifice ca nu realizeaza venituri. Stiu cei de acolo mai bine cum sa faca :). Am inteles ca trebuie mers si la primarie pentru o hartie din care sa reiasa ca cel care cere ajutor de incalzire nu are in posesie terenuri. Succes!