avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Activitate Oana-Dana

Activitate Oana-Dana

Vă mulțumesc foarte mult pentru informațiile utile! Întrebasem și la poliție ce se poate face, dar îmi spuseseră că nimic... O zi frumoasă!
Într-adevăr, vecinii de la una dintre scări susțin că asta ar fi situația. În acest caz, nu se poate verifica, deoarece nu se poate intra în boxă sau în apartament fără acordul proprietarului...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua tuturor și mulțumiri pentru implicare!

Problema este că în subsolul blocului fiecare apartament are o boxă, alimentată cu energie electrică de la circuitul comun. Branșarea ilegală s-ar putea efectua, așadar, prin interiorul boxei, unde are acces doar proprietarul.

Bănuim că acesta e cazul nostru, dar tehnicienii ENEL ne-au spus că nu au ce face, în vreme ce poliția cere un proces-verbal de la ENEL prin care să se constate branșarea ilegală. Neputînd dovedi nimic și neavînd altă soluție, asociația a solicitat sistarea temporară a furnizării de energie electrică.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua, înnoite mulțumiri pentru răspunsuri! Tehnicienii de la ENEL au venit și au verificat contorul, dar nu au constatat nimic în neregulă la el. Au admis că e vorba de un consum foarte mare, dar n-au precizat în procesul-verbal că există posibilitatea unei racordări ilegale. Oricum, vinovatul nu poate fi prins. Ca urmare, în această etapă asociația va solicita sistarea temporară a energiei electrice, dar ne vom informa în continuare. În cazul în care obținem detalii suplimentare care ar putea fi de folos și altora care se confruntă cu o asemenea situație, voi reveni cu o postare. O zi frumoasă tuturor!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua și la mulți ani tuturor! Vă mulțumesc pentru amabilitate și pentru răspunsuri! Deocamdată, așteptăm constatarea ENEL. Avem în vedere contorizarea separată a scărilor, dar nu e atît de ușor pe cît pare, deoarece asociația nu funcționează cum trebuie, iar ENEL-ul nu discută decît cu titularul de contract.

Pe mine mă interesa să știu ce poate face asociația în limitele legii dacă se dovedește furtul fără identificarea vinovatului, deoarece ne putem trezi că plătim scump, o iarnă întreagă, consumul altcuiva. Pînă acum ar fi vorba de cca 400 khw pe lună înregistrați în noiembrie și decembrie de un contor care pe parcursul anului indică un consum mediu de 20 khw pe lună.
Bună seara, locuiesc într-un bloc P + 2 cu 3 scări, 18 apartamente, fără lift. Consumul de electricitate pentru iluminarea spațiului comun (cele trei scări) este înregistrat de un singur contor care se află la mine în apartament. În medie, contorul înregistrează un consum de 24 kwh pe lună. În ultimele două luni, în schimb, a înregistrat un consum de aproximativ 350 kwh pe lună. Fie contorul este stricat, fie unul dintre apartamente s-a branșat la rețeaua blocului și pune consumul unei aeroterme sau al unui calorifer electric pe seama asociației de locatari. Am trimis o sesizare către ENEL și așteptăm verificarea de către un tehnician ENEL. Dacă se dovedește că nu e nimic defect la contor, aș dori să știu ce poate face asociația de proprietari în cazul în care ENEL nu identifică apartamentul unde se consumă o asemenea cantitate de energie electrică. Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Răspuns la discuția Spor de stabilitate in invatamant
Bună ziua,

aș avea o întrebare pe aceeași temă. Sunt lector universitar și sunt angajată în învățământul superior din februarie 2002. În toată această perioadă am plecat o singură dată, un semestru, în 2008, cu o bursă de cercetare pentru doctorat. Se consideră că nu am stabilitate?

Vă mulțumesc anticipat!

freeelis a scris:

Conform Legii nr. 63/2011, anexa 5, cap. II lit. E.
1. sporul de stabilitate se acordă pentru o vechime efectivă neîntreruptă în învăţământ de peste 10 ani personalului didactic auxiliar care îşi desfăşoară activitatea în învăţământ;


2. sporul de stabilitate se acordă personalului didactic auxiliar, indiferent de perioada când a fost acumulată vechimea efectivă realizată în mod neîntrerupt a celor 10 ani în învăţământ;

3. perioadele în care personalul didactic auxiliar s-a aflat în concediu fără plată acordat în conformitate cu prevederile legale în vigoare sau în concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, precum şi perioada în care personalul didactic auxiliar a efectuat stagiul militar, după care s-a reîntors la post nu întrerup vechimea în învăţământ. Aceste perioade nu constituie vechime efectivă în învăţământ pentru acordarea sporului de stabilitate;

4. sporul de stabilitate se calculează prin aplicarea procentului de 15% la salariul de bază calculat ca sumă între lit. A, B, C, D şi devine bază de calcul pentru celelalte sporuri şi drepturi salariale”. Prin urmare, trebuie să beneficiați de sporul de stabilitate. Vechimea neîntreruptă trebuie să fie în învățământ, nu pe post.



Bună seara,

vă mulţumesc foarte mult!

Cele bune,

Oana
guvernator mg a scris:

regula era ca aceste sume sa fie compensate cu alte debite datorate bugetului de stat.. daca nu-i ridicati urmeaza sa fie facuta compensarea. banii sunt ai dvs. deoarece suma retinuta ca impozit s-a reflectat in venitul net realizat..


Bună seara,

eu am primit o decizie de impunere anuală (cu data de 26.07.2012) prin care sunt anunţată că s-a constatat o diferenţă de impozit în minus de 634 de lei. Nu am primit nimic altceva şi nu mi s-a virat nimic în contul bancar. Cum procedez în acest caz?

Vă mulţumesc anticipat pentru ajutor,

Oana

Bună ziua!

Între timp, am găsit-o, dar vă mulţumesc foarte mult pentru răspuns. Se poate dovedi folositor şi altora (căutând pe forumuri, am găsit adesea răspunsuri utile fără a posta măcar o întrebare).

Numai bine,

Oana