avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Cum pot declara actele pierdute nule?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Cum pot declara actele pierdute nule?

Buna ziua,

Doresc sa declar nule documentele care mi-au fost sustrase din locuinta personala actiune ce face obiectul unui dosar aflat in cercetare in cadrul Sectiei I de Politie Rurala Constanta. Va rog sa-mi comunicati care sunt demersurile , documentele cat si costurile necesare in vederea realizarii nulitatii pentru documentele in cauza.
Politia mi-a spus ca trebuie sa declar in Monitorul Oficial.
Monitorul Oficial are pe site anuntul : "
Nu se publică în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, nefiind prevăzute de lege:
· pierderea buletinului/cărţii de identitate a persoanei
· pierderea permiselor de muncă
· pierderea actelor de stare civilă (certificate de naştere, de căsătorie, de deces)
· pierderea contractelor de vânzare-cumpărare/închiriere apartament
· pierderea documentelor cadastrale
· pierderea carnetelor de sănătate
· pierderea carnetelor de student
· pierderea legitimaţiilor de serviciu sau a legitimaţiilor militare
· pierderea carnetului de rentier
· pierderea atestatelor profesionale eliberate de ARR
· pierderea certificatelor de înmatriculare societăţi comerciale sau a certificatelor constatatoare, eliberate de ORC
· pierderea ştampilelor societăţilor comerciale
· pierderea documentelor de asigurare (poliţe, contracte, cereri, vignete)
· pierderea avizelor de funcţionare
· pierderea cărţii de intervenţie şi a avizului de atribuire a numărului de ordine pentru casa de marcat fiscală
· orice anunţ pentru care legea nu a prevăzut publicarea în Monitorul Oficial

Vă rugăm să nu trimiteţi cereri şi să nu achitaţi taxă pentru publicarea acestor acte în Monitorul Oficial al României ! "

#-o
Nu gasesc nicaieri cum sa procedez. Va rog ajutati-ma cu un raspuns.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Oana-Dana , utilizator 13:17, 30 Septembrie 2012
Va rog, nu stie nimeni sa-mi dea un raspuns?
Am vazut ca sunt tot felul de site-uri unde platesti o suma mica prin sms si postezi anunturi de genul acesta: " ...am pierdut...il declar nul..." este oK sa procedez asa?
sau trebuie sa declar actele intr-un ziar nule si sa pastrez aparitia ziarului?
Va rog aplecati-va un minut si pentru raspunsul la intrebarea mea.

Va multumesc!
Ce fel de acte v-au fost furate? Niciunul din categoria celor enumerate mai sus?
Ares_3 a scris:

Ce fel de acte v-au fost furate? Niciunul din categoria celor enumerate mai sus?

Bună ziua,

eu mi-am rătăcit cartea de alegător. O pot declara nulă la "Anunţul Telefonic"? Îmi expiră cartea de identitate şi am văzut că trebuie predată şi cartea de alegător.

Vă mulţumesc anticipat!

Oana-Dana
Cam tarziu vine raspunsul, nu stiu daca mai e de folos Oanei-Dana insa poate citeste altcineva: nici pierderea cartii de alegator nu trebuie declarata niciunde.
Cand va prezentati la ghiseu pentru cartea de identitate pur si simplu spuneti ca nu o mai aveti.
Bună ziua!

Între timp, am găsit-o, dar vă mulţumesc foarte mult pentru răspuns. Se poate dovedi folositor şi altora (căutând pe forumuri, am găsit adesea răspunsuri utile fără a posta măcar o întrebare).

Numai bine,

Oana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte declarate nule si gasite adimihailov adimihailov Buna ziua, Am declarat nule niste acte pierdute pe care ulterior le-am gasit. Ce pot face in aceasta situatie? Cu respect (vezi toată discuția)
Situaţie încurcată, am pierdut cartea de identitate(expirată) a mamei mele, eu fiind în calitate de împuternicit. Andreibas Andreibas Buna ziua, Mă confrunt cu o situaţie încurcată. Mama mea a venit în ţară în Iulie 2014 pentru a-şi schimba buletinul care trebuia sa expire în ... (vezi toată discuția)
Noile coduri caen 2011 matican matican De unde pot lua lista cu noile coduri caen din 2011 ? Ce coduri principale trebuie sa folosesc la infiintarea unei firma care are domeniu principal de ... (vezi toată discuția)