avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Activitate Mara 30

Activitate Mara 30

marzalaw a scris:

nu gasiti ajutor pe forumuri, ci doar la instante, sa va cereti drepturile, asa cum ati actionat si pana in prezent


sincer, cred ca d-nul avocat are dreptate.oricat de puternic ar fi sotul dumneavoastra mi-e tare greu sa cred ca a reusit sa influenteze toate instantele ( mai ales ca inteleg ca sunt mai multe si de la Judecatorii diferite)....cred insa ca are un avocat extrem de priceput ...si a avut si ceva probe pe care sa se bazeze. din cate am mai citit si eu pe aici instantele sunt pro-mama 90% din cazuri...nu inteleg dece in cazul dvs. toate sunt altfel....mie una mi se pare ceva suspect si incomplet in situatia prezentata

nu doresc sa polemizez, dar, sincer, dupa parerea mea problema dvs se poate rezolva doar in instanta cu un avocat pe masura celui angajat de sotul dvs. . Pentru situatia in care va aflati, pentru altfel de ajutor cred ca mai bine este sa va adresati unui psiholog....altfel nu imi dau seama ce sfat va pot da ca sa va ajut.

poate sa incercati o mediere.....
Răspuns la discuția Cumparare casa de un sot
da. multumesc mult
Răspuns la discuția Cumparare casa de un sot
nu sunt de specialitate ...sa vad daca ma inteles.

cand voi achizitiona casa vom opta pentru regimul conventional de acum inainte, incepand cu casa ce va fi bunul meu propriu. bunuirile ulterioare vor fi ce ia el pe numele lui este doar al lui ce iau eu este doar al meu. Deci nu mai sunt comune. Am inteles corect?
Răspuns la discuția Cumparare casa de un sot
mie mi se pare cel mai sigur cel al separatiei de bunuri. se poate sa optam la fiecare bun achizitoinat daca este comun sau propriu? adica casa acesta sa fie bunul meu propriu, o iitoare masina, bun comun sau doar al lui...etc?
Răspuns la discuția Cumparare casa de un sot
multumesc.
prin urmare inteleg cam ne ducem la notar si spunem ca dorim sa ni se aplice regimul separatiei de bunuri...
ce parere aveti , ca avocat, care este varianta mai sigura . ( adica sa nu fie de atacat sau contestat cu succes)
Răspuns la discuția Cumparare casa de un sot
Multumesc, d-na avocat....care este cea mai sigura varianta si, va rog daca puteti sa-mi raspundeti ce presupune separatia de bunuri.( implica orice bun in viitor)
Răspuns la discuția Cumparare casa de un sot
multumesc....daca schimp regimul matrimonial inseaman ca orice bun de acum inainte va fi numai propriu, ori al meu ori al sotului?

sau este doar pentru casa asta?
Răspuns la discuția Cumparare casa de un sot

Multumesc , dar nu prea inteleg nimic....poate nu ma pricep , dar raspunsurile sunt exact opuse

BODEALEX a scris:

Foarte dificil daca nu imposibil....
Atata vreme cat dobanditi un bun , in conditiile in care sunteti casatorita , bunul respectiv se considera "bun comun" si deci la un eventual partaj trebuie impartit .
Singura solutie pe care o vad , spre a va proteja copii , ar fi ca acea casa cumparata de dvs sa fie pe numele copilului dvs , insa si asta nu rezolva 100% cazul .



iar @Joha a scris

Daca nu puteti dovedi acest lucru incheiati o conventie matrimoniala de separatie de bunuri.


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

din cate am auzit si eu Noul cod civil permite asa ceva, nu stiam anume cum, de aceea am apelat la dvs. pentru un sfat.....in schimb constat ca b]BODEALEX imi scrie ca nu exista asa ceva...e tot regula cu bunurile comune.....:-/

ce sa fac, va rog , daca se poate un raspuns argumentat juridic ca nu am inteles nimic:help:
Va rog sa ma ajutati cu un sfat: sunt casatorita de 4 ani si doresc sa imi cumpar o casa care doresc sa fie doar bunul meu propriu, deoarece banii imi apartin exclusiv, iar sotul meu mai are 2 copii din alta casatorie , noi avand impreuna 2 copii.doresc sa-mi protejez astfel copiii mei. sotul meu este de acord. cum procedam concret.

astept solutiile voastre
multu,esc . tocmai asta este ca nu am specificat nimic in contract in ce priveste utilitatile...atunci temeiul juridic este raspunderea civila (delictuala- art.1349 si urm., 1381, 1386 si urm. NCC cum spune @Ynocentta, sau 2151 Noul cod civil?