Este aproape 1 an de zile de cand sotul a intentat divort si m-a deposedat de dreptul de mama , pur si simplu a luat copiii , doua fetite de 3 si 6 ani ,fara acordul meu a dus fetitele la parintii lui si bazandu se pe dreptul de proprietate al acestora mi s-ac interzis accesul sa imi vad copiii , M am deplasat la adresa acestora in repetate randuri dar acestia mi au interzis sa intru pe proprietatea lor , ba mai mult au chemat politia deoarece au considerat ca perturb linistea publica ,, Pe data de 10 oct 2011 am introdus ordonanta presedentiala de urgenta pentru a mi se incredinta provizoriu copiii , pana la solutionarea divortului .... Nici pana in ziua de azi nu am primit nicio solutie , pur si simplu fostul meu sot se foloseste de chichite avocatesti pentru a trage de timp .Ba mai mult , in acest timp mi a deschis un proces pt . a ma decadea din drepturi parintesti , a facut rost de martori mincinosi etc ,, VA ROG AJUTATI-MA am cheltuit o gramada de bani pe avocati si nu gasesc pe nimeni sa faca ceva concret ,Am deschis o noua ordonanta pentru a mi se da voie sa imi vad copiii si nici aceasta nu a dat rezultate :incep sa cred ca e ceva putred in acest dosar ,sotul meu se foloseste de relatiile pe care le are si de banii sai pentru a trage de timp si a ma impiedica sa imi vad fetele .Ma ameninta ca a mituit deja doi judecatori si o va mai face cat este nevoie .....
Apelati la Autoritatea pentru protectia minorilor din localitatea respectiva.
De asemenea, pana la o sentinta definitiva privind incredintarea minorilor , incercati o actiune in instanta privind dreptul de vizitare.
Ce inseamna " nu a dat rezultate " ? Vi s-a mai dat termen pt cererea pe calea ordonantei sau vi s-a respins cererea ( cea cu vizita )?
De ce nu aveti inca o solutie la cererea pt ca minorii sa aiba domiciliul la dvs pana la definitivarea divortului ?
Cred ca avocatul dvs stie mai bine ce are de facut, ce e la dosar.
multumesc ca sunteti interesati de cazul meu , incerc sa dau mai multe detalii: repet ,ma judec de aproape un an cu sotul meu si sunt plimbata de la judecatoria sectorului 2 la sectorul 6 pe motiv de competenta de a judeca dosarul si toate cererile mele sunt amanate pur si simplu , Sotul meu si avocatul acestuia nu fac altceva decat sa obtina tot felul de amanari ,in speranta ca voi cadea psihic si fizic si voi abandona lupta ; si uite asa a trecut un an de zile si eu nu reusesc nici macar sa imi vad copiii .stau ore intregi la poarta socrilor mei si nu imi permit accesul in curtea lor pentru a mi vedea copiii .. tot eu sunt amendata pentru ca tulbur linistea publica cand acestia cheama politia , ,, in ce tara traim, in care o mama nu are dreptul nici macar sa isi vada copiii??? Vazand ca se tot amana ordonanta pentru stabilirea custodiei am initiat o noua ordonanta pentru vizitarea copiilor . AM AVUT SURPRIZA SA CONSTAT CA SI ACEASTA SE AMANA LA FEL CA SI CEALALATA. Deja sunt la al treilea termen si nu se da nicio sentinta de acceptare sau de respingere , Mai mult , autoritatea copilului din acea localitate unde sunt socrii mei, m-au dat in judecata pentru decadere din drepturi parintesti pentru ca mi am abandonat copiii si manifest dezinteres,,,functionara de la autoritatea minorilor care a facut acest lucru fiind buna prietena cu soacra mea .
Bineinteles ca gasiti sfaturi pe forumuri si ati facut bine ca ati scris. De aceea exista acest forum.
Comentarile de genul "nu gasiti ajutor pe forumuri, ci doar la instante, sa va cereti drepturile, asa cum ati actionat si pana in prezent", nu-si au sensul, in acest context.
Stiu ca se poate cere, ca un proces sa fie judecat in alt oras. Nu sunt avocat si nu stiu cum puteti cere asta. Poate va ajuta vreun domn/doamna avocat din acest forum.
Dar ceea ce stiu este, ca , puteti merge la Autoritatea Tutelara, sa cereti audienta, sa va detaliati problemele si sa depuneti o plangere impotriva fostului sot. Apoi mergeti si la Directia de Protectie a Copilului si nu va multumiti doar cu o plangere, ci cereti audienta, ca cei de acolo sa cunoasca cazul. Tot la Protectia Copilului, solicitati un program de mediere. La programul de mediere va fi invitat si fostul sot. Daca nu se prezinta, va fi demonstrat dezinteresul dansului. Daca faceti toate astea, aveti dovezi clare ca va interesati de minore si dovediti pe viitor reavointa tatalui. Atata timp cat nu s-a pronuntat divortul, aveti drepturi si responsabilitati egale in ceea ce priveste minorele. Nu mergeti singura la domiciliul tatalui. Mergeti cu un martor si sunati la Politie. Politia are obligatia sa va ajute "sa mediati". Faceti asta regulat. Daca se poate, chiar cu un martor diferit la fiecare intalnire si neaparat cu Politia. Nu va fie teama sa sunati. Faceti asta cat de repede, timpul lucreaza in defavoarea dumneavoastra. Deocamdata nu mai am alte idei.
Custodia copiilor
mary2013
Buna ziua,in urma unui divort,daca ar fii,cui ii s-ar incredinta custodia copiilor minori,daca eu ,mama,nu am casa,si un servici stabil deocamdata,iar tatal ... (vezi toată discuția)