avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Va rog cine ma poate ajuta !!!???-divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Va rog cine ma poate ajuta !!!???-divort cu minori

Este aproape 1 an de zile de cand sotul a intentat divort si m-a deposedat de dreptul de mama , pur si simplu a luat copiii , doua fetite de 3 si 6 ani ,fara acordul meu a dus fetitele la parintii lui si bazandu se pe dreptul de proprietate al acestora mi s-ac interzis accesul sa imi vad copiii , M am deplasat la adresa acestora in repetate randuri dar acestia mi au interzis sa intru pe proprietatea lor , ba mai mult au chemat politia deoarece au considerat ca perturb linistea publica ,, Pe data de 10 oct 2011 am introdus ordonanta presedentiala de urgenta pentru a mi se incredinta provizoriu copiii , pana la solutionarea divortului .... Nici pana in ziua de azi nu am primit nicio solutie , pur si simplu fostul meu sot se foloseste de chichite avocatesti pentru a trage de timp .Ba mai mult , in acest timp mi a deschis un proces pt . a ma decadea din drepturi parintesti , a facut rost de martori mincinosi etc ,, VA ROG AJUTATI-MA am cheltuit o gramada de bani pe avocati si nu gasesc pe nimeni sa faca ceva concret ,Am deschis o noua ordonanta pentru a mi se da voie sa imi vad copiii si nici aceasta nu a dat rezultate :incep sa cred ca e ceva putred in acest dosar ,sotul meu se foloseste de relatiile pe care le are si de banii sai pentru a trage de timp si a ma impiedica sa imi vad fetele .Ma ameninta ca a mituit deja doi judecatori si o va mai face cat este nevoie .....
Cel mai recent răspuns: Mara 30 , utilizator 19:24, 9 Septembrie 2012
multumesc Ecaterina , desi am impresia ca ma lupt cu morile de vant nu pot sa abandonez lupta , orice sfat este foarte bun pentru mine , dar nu pot sa inteleg de ce o ordonanta presedentiala dureaza un an de zile si nici macar nu s-a inceput judecarea ei ....amanari peste amanari , m-ar interesa foarte mult ce ar trebui sa fac ca instanta sa fie pusa in situatia de a nu mai trage de timp si a solutiona odata .
Eh, ce cunoscut imi suna...
Doamna,
Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa va calmati. Credeti-ma, stiu ce vorbesc. Din disperare, numai tampenii am facut!
Doar extrem de lucida puteti aborda eficient lupta asta.

Mergeti la domiciliul copiilor cu martori. Faceti in asa fel incat sa fie doi si sa nu fie din familia dvs. pentru a nu va lovi de invocarea subiectivitatii acestora. Nu faceti scandal, cereti sa va vedeti copiii. Filmati sau inregistrati scenele. Nu sunt ele probe, se poate sa nu fie luate in considerare dar e bine sa existe, oricum. Faceti acest lucru de trei ori, la intervale de cateva zile. Aveti grija sa aveti dovezi ca celor mici li s-a schimbat domiciliul.
Sunati, cu masura, la telefon - pe socri, pe tatal copiilor. Pastrati desfasuratorul convorbirilor. Daca sunteti insultata, nu va sfiinti sa inregistrati convorbirile.
Faceti memoriu la Protectia Copilului, mergeti in audienta. Pastrati dovada depunerii sesizarilor si a raspunsului pe care il primiti.
Depuneti toate aceste documente la dosarul de divort. Trebuie sa dovediti ca nu v-ati parasit copiii si ca sunteti in imposibilitatea de a avea legaturi cu minorii.
Depuneti o plangere la politie. Cereti avocatului dvs sa o formuleze adecvat cazului si nu plecati de acolo fara un numar de inregistrare. Depuneti si aceasta dovada la dosarul de divort.
Tineti tot timpul minte ca tot ce spuneti trebuie probat cu dovezi solide!

ps. ... Dvs nu ati fost in sala la termene, avocatul dvs nu v-a explicat motivele amanarii? De ce nu ati intrat pana acum pe just.ro? acolo sunt trecute motivele amanarii proceselor. daca nu stiti cum, va explic in detaliu.
insist sa aveti grija si cu perturbarea linistii publice - nu cumva sa ii vina avocatului partii adverse sa se foloseasca de amenzile pe care le-ati primit pentru a demonstra ca sunteti labila psihic, o scandalagioaica si ca nu meritati sa aveti grija de copii.

Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator
marzalaw a scris:

nu gasiti ajutor pe forumuri, ci doar la instante, sa va cereti drepturile, asa cum ati actionat si pana in prezent

sincer, cred ca d-nul avocat are dreptate.oricat de puternic ar fi sotul dumneavoastra mi-e tare greu sa cred ca a reusit sa influenteze toate instantele ( mai ales ca inteleg ca sunt mai multe si de la Judecatorii diferite)....cred insa ca are un avocat extrem de priceput ...si a avut si ceva probe pe care sa se bazeze. din cate am mai citit si eu pe aici instantele sunt pro-mama 90% din cazuri...nu inteleg dece in cazul dvs. toate sunt altfel....mie una mi se pare ceva suspect si incomplet in situatia prezentata

nu doresc sa polemizez, dar, sincer, dupa parerea mea problema dvs se poate rezolva doar in instanta cu un avocat pe masura celui angajat de sotul dvs. . Pentru situatia in care va aflati, pentru altfel de ajutor cred ca mai bine este sa va adresati unui psiholog....altfel nu imi dau seama ce sfat va pot da ca sa va ajut.

poate sa incercati o mediere.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masura temporara de incredintare minor, pana la judecarea cauzei principale. Roxana47 Roxana47 Buna ziua :) Ma aflu intr-un proces de divort, la mijloc fiind copilul nostru minor in varsta de 5 luni. Am fost data afara de la domiciliul unde locuiam cu ... (vezi toată discuția)
Custodia copiilor mary2013 mary2013 Buna ziua,in urma unui divort,daca ar fii,cui ii s-ar incredinta custodia copiilor minori,daca eu ,mama,nu am casa,si un servici stabil deocamdata,iar tatal ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala divort cu minori ramonapep ramonapep Buna ziua, Sunt in divort cu sotul meu avand si 3 copii mici. Divortul este destul de urat pt ca lui ii place sa fie cu scandal, spectacol, etc. Fiind un f ... (vezi toată discuția)