In titlul topicului ați scris: Ordonanță ...
și apoi
ramonapep a scris:
Divortul este destul de urat ...
A reusit si sa castige in prima instanta domiciliul copiilor...
...și parcă îmi pierd și speranța
Care primă instanță? A reusit să câștige în Ordonanță, presupun.
S-a pronunțat instanța care solutionează acțiunea de divorț!? Nu prea cred, dacă pun cap la cap ceea ce spuneți.
Și atunci, nu înțeleg de ce vă pierdeți speranța fiindcă:
Soluția din ordonanță este provizorie. Este dată pe ...aparențe, nu pe fond.
Soluția din actiunea de divorț poate fi la 180 de grade.
Vă pierdeți speranțele fiindcă vă risipiți aiurea în ordonanțe. Nu cunosc amanuntele cauzei dvs., dar de cele mai multe ori, ordonanțele sunt făcute mult prea repede (hai s-o depunem și pe-asta pe lângă acțiunea de divorț) și ...într-u aflarea în treabă.
Eu nici nu prea le promovez, doamnă (sunt și situații în care e musai, dar în mod real acestea sunt puține). Mă apar în ele, dacă e cazul (dacă sunt formulate de cealaltă parte) dar eu, de promovat, rareori. De ce? Fiindcă niciun comandant de oști nu a câstigat vreun război dezvăluindu-i adversarului strategia de atac. Și de mai multe ori se poate câștiga pe fond zicând bogdaproste pentru toate argumentele risipite prin ordonanțe.
Dacă dvs. ati plecat, iar copiii au rămas in locuința „actuală”, atunci: ori aveați niște motive zdrobitor de bune în ordonanță, pentru a schimba situația
actuală, ori soluția
provizorie din ordonanță devenea străvezie (în favoarea situației actuale pe care ați creat-o trăgând ușa după dvs.). Metaforic exprimată, sună cam așa:
provizoriu rămâne cu s-a stabilit și mai departe vom mai vedea, că mai avem de discutat ... (în acțiunea de divorț).