avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanta presedintiala divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanta presedintiala divort cu minori

Buna ziua,
Sunt in divort cu sotul meu avand si 3 copii mici. Divortul este destul de urat pt ca lui ii place sa fie cu scandal, spectacol, etc. Fiind un f bun manipulator a reusit sa manevreze si copii sa spuna ca nu vor sa se mute de la locuinta actuala. Despartirea a fost urata si nu m-a lasat sa iau copii cu mine. A reusit si sa castige in prima instanta domiciliul copiilor, eu fiind cea care am cerut sa se stabileasca domiciliul la mine. Ce sanse mai am in apel sa intorc aceasta hotarare. Orice as face parca totul este impotriva mea. El nu are venituri totusi judecatorul nu a tinut cont. Copii nu pot sa ii vad aproape deloc. Este o situatie destul de tragica si parca imi pierd si speranta ca imi voi putea lua copii.
Cel mai recent răspuns: ramonapep , utilizator 09:31, 25 Noiembrie 2016
Ce motive a avut în vedere instanța de judecată la pronunțarea sentinței prin care a stabilit locuința copiilor la tată?
In titlul topicului ați scris: Ordonanță ...

și apoi

ramonapep a scris:

Divortul este destul de urat ...
A reusit si sa castige in prima instanta domiciliul copiilor...
...și parcă îmi pierd și speranța

Care primă instanță? A reusit să câștige în Ordonanță, presupun.
S-a pronunțat instanța care solutionează acțiunea de divorț!? Nu prea cred, dacă pun cap la cap ceea ce spuneți.

Și atunci, nu înțeleg de ce vă pierdeți speranța fiindcă:

Soluția din ordonanță este provizorie. Este dată pe ...aparențe, nu pe fond.
Soluția din actiunea de divorț poate fi la 180 de grade.

Vă pierdeți speranțele fiindcă vă risipiți aiurea în ordonanțe. Nu cunosc amanuntele cauzei dvs., dar de cele mai multe ori, ordonanțele sunt făcute mult prea repede (hai s-o depunem și pe-asta pe lângă acțiunea de divorț) și ...într-u aflarea în treabă.
Eu nici nu prea le promovez, doamnă (sunt și situații în care e musai, dar în mod real acestea sunt puține). Mă apar în ele, dacă e cazul (dacă sunt formulate de cealaltă parte) dar eu, de promovat, rareori. De ce? Fiindcă niciun comandant de oști nu a câstigat vreun război dezvăluindu-i adversarului strategia de atac. Și de mai multe ori se poate câștiga pe fond zicând bogdaproste pentru toate argumentele risipite prin ordonanțe.

Dacă dvs. ati plecat, iar copiii au rămas in locuința „actuală”, atunci: ori aveați niște motive zdrobitor de bune în ordonanță, pentru a schimba situația actuală, ori soluția provizorie din ordonanță devenea străvezie (în favoarea situației actuale pe care ați creat-o trăgând ușa după dvs.). Metaforic exprimată, sună cam așa: provizoriu rămâne cu s-a stabilit și mai departe vom mai vedea, că mai avem de discutat ... (în acțiunea de divorț).
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2016
romascanu, moderator
Probabil ca veți pierde și pe fond.
Încercați sa vedeți minorii cum puteți.
Motivarea instantei a fost lipsa urgentei. Problema este tocmai ca sotul face tot posibilul ca eu sa nu le vad, nu mi se deschide niciodata. Cand am plecat fara ele, am plecat fortata de el, nu pt ca asa am vrut si de atunci nu mai reusesc sa le vad decat cate un minut la scoala, nu stiu niciodata unde sunt, le muta de la o casa la alta avand doua proprietati, nici la telefon nu mai reusesc sa vorbesc cu ele. Fara sa exagerez s-a transformat intr-un om diabolic. De aceea am depus si ordonanta, alienarea parentala si influenta lui total negativa, mediul total ostil in care tine copii.
Plus de asta divortul merge extraordinar de greu, adica dupa 4 luni de la depunere, nu s-a stabilit inca primul termen, si nu pot sa stau atat fara copii in aceste conditii
Vorbiți cu avocatul cum sa procedați sa fiți la marginea legii și nu în afara ei și sa rezolvați problemele.

E adevărat ca divorțurile merg foarte greu de când...au urgentat procedurile...cum se lauda cei care habar nu au ce însemna urgenta pana sa distrugă ei sistemul...
Când legea nu va ajuta trebuie sa va ajutați singura...

Alte discuții în legătură

Custodie Necunoscut2017 Necunoscut2017 Am divortat la inceputul anului...copii au domiciliu la mine tatal avand drept de vizita zilnic.acum o luna de zile am plecat cu copii la bunici avand acceptul ... (vezi toată discuția)
Custodia copiilor fara divort Cristina ioana lacan Cristina ioana lacan Sotul meu nu vrea sa divorteze de mine dar a spus ca a platit la judecatorie o taxa de 3000 de lei pentru vizitarea copiiilor!se poate? (vezi toată discuția)
Divorț și partaj sunt într-o situație care mă depășește și ... Marina61 Marina61 Buna seara! Sunt într-o situație care mă depășește și m-ar ajuta enorm sfaturile dumneavoastră. Situația este urmatoarea: sunt căsătorită de 10 ... (vezi toată discuția)