avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia copiilor fara divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copiilor fara divort

Sotul meu nu vrea sa divorteze de mine dar a spus ca a platit la judecatorie o taxa de 3000 de lei pentru vizitarea copiiilor!se poate?
Buna ziua,
Poate a platit unui avocat un onorariu.
Taxa de timbru de 3000 lei in materia dreptului familiei (in afara de partaj) nu nexista.
Pe de alta parte, daca el nu vrea de ce nu depuneti o actiune de divort care costa doar 100 lei taxa de timbru si divortati cu sau fara voia lui.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iulie 2017
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Eu as vrea sa divortez da sunt la mijloc 3 copii cu varste 2 ,7 si 9. ani .el sustine ca asteapta sa iasa hartia de la judecatorie sa vina sa ii viziteze legal
A platit unui avocat un onorariu ce inseamna!?in mare parte daca nu suntem divortati nu poate plati nici o taxa pentru vizitarea copiiilor?a spus ca a dat declaratie ca am abandonat familia dar eu am plecat din rele tratamente aplicate miesi am plecat cu tot cu copiii.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iulie 2017
gi-jane2, moderator
Dvs. nu aţi abandonat familia din moment ce asiguraţi mijloacele de trai pentru cei trei copii.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iulie 2017
Martonze, utilizator
Ma si batut dar nu am cum sa demonstrez!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Programul de vizitare poate fi cerut si fara a fi promovat divortul.


Cererea se poate face pe calea dreptului comun, ori pe cale de ordonanta presedintiala, daca este intrunita cerinta urgentei.


Instanta de judecata poate stabili un program de vizitare, in intervale de timp determinate, incluzand week-end-urile si vacantele scolare.


Daca exista intelegere intre partile litigante, -poate fi perfectata o tranzactie judiciara, un acord, care sa consfinteasca invoiala partilor.

Instanta de judecata pronunta o hotarare de expedient.


Locuinta minorilor poate fi stabilita anterior divortului, daca este necesara o asemenea masura , existand divergente din cauza acestui aspect.


Locuinta minorilor ( reglementata de art. 400 din CODUL CIVIL ) poate fi stabilita pe cale de ordonanta presedintiala, daca sunt necesare masuri granice, urgente, in vederea reglementarii acestei chestiuni.


In orice situatie,este data eficacitate principiului preeminentei interesului superior al minorului, interes care prevaleaza.



Daca promovati divortul , decideti daca depuneti si o actiunea pe calea ordonantei presedintiale, pentru stabilirea locuintei minorului.




Succes.



Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor! Alex2yo4u Alex2yo4u Bună ziua!!! Eu împreună cu soția și fetița noastră locuim in Bucuresti la părinți mei care stau la curte unde ne-am facut si noi propria casă! Dupa ... (vezi toată discuția)
Vizita minori alinaio alinaio am divortat de sotul meu si avem o fetita impreuna iar fetita ia fost incredintata lui in urma divortului insa nu am deloc program de vizita ce trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minori pe timp de divort roxy_21 roxy_21 Sunt in divort cu sotul iar pe data de 2 dec.avem prima infatisare ,avem doua fetite , as dori sa stiu ce trebuie sa fac pt a-mi fi incredintate minorele pe ... (vezi toată discuția)