avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vizita minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vizita minori

am divortat de sotul meu si avem o fetita impreuna iar fetita ia fost incredintata lui in urma divortului insa nu am deloc program de vizita ce trebuie sa fac sa am dreptul s a o vizitez sau mai bine spus sa pot sa o aduc la mine mentionez ca eu locuiesc in italia se poate sa mi dea fata aici pe timpul vizitei?fetita are 6 ani
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:28, 24 Martie 2011
actiune in instanta pt program de vizita,vorbiti cu un avocat
Daca nu* va intelegeti amiabil cu fostul sot, trebuie sa intentati actiune in instanta pt stabilirea unui program de vizita, in care sa mentionati si vizite in Italia.
Recomandarea este sa va angajati avocat.

Succes!

*daca va intelegeti amiabil, poate sa va faca procura notariala pt vizita respectiva.
amiabil, acest cuvant nu exisista in vocabularul fostului sot si nu o sa fie de acord credeti ca se poate sa nu mi se acorde aceste vizite in italia ?si ce documente mi ar trebui de aici pt asa ceva
Nu aveti stabilit pe cale judecatoreasca un program de vizita al minorului, pentru ca nu ati solicitat in cadrul divortului stabilirea relatiilor personale cu minorul.
Aveti insa posibilitatea sa formulati pe cale separata, o actiune prin care sa se stabileasca un program de vizita la minorului.
Avand in vedere ca un program de vizita se stabileste intr-o maniera care sa fie atat in interesul acestuia, cat si in interesul parintelui care are acest drept prevazut de lege si avand in vedere ca dvs. locuiti in Italia, va recomand angajarea unui avocat care sa va formuleze actiunea si implicit programul de vizita dar si sa va consilieze pe parcursul procesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de vizita vasy_cyolo vasy_cyolo Ce drepturi de vizita am daca dupa hotarirea definitiva de divort minora a fost incredintata fostei sotii care in acte locuieste in Com Poienarii de Muscel, ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor DianaCatrina DianaCatrina Buna seara! Am si eu niste intrebari. In urma procesului de divort nu s-a stabilit programul de vizitare a minorului, desi s-a hotarat domiciliul copilului. Eu ... (vezi toată discuția)
Custodia copiilor fara divort Cristina ioana lacan Cristina ioana lacan Sotul meu nu vrea sa divorteze de mine dar a spus ca a platit la judecatorie o taxa de 3000 de lei pentru vizitarea copiiilor!se poate? (vezi toată discuția)