avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizitare minor

Buna seara! Am si eu niste intrebari. In urma procesului de divort nu s-a stabilit programul de vizitare a minorului, desi s-a hotarat domiciliul copilului. Eu am crezut ca o data ce se va stabili domiciliul copilului, se va mai face o infiintare si pentru a stabili rpogramul de vizitare. Dar acum avocatul imi spune ca trebuie un alt dosar, iar cu adeverinte, acte, ancheta sociala etc doar ca sa stabilesc cand imi pot vedea fetita. Nu s-au stabilit deja datele in cadrul procesului de divort, care unde sta,in ce conditii, mai este necesar sa se faca asta inca o data? Ce acte sunt necesare in acest caz? Nu se poate face acest lucru tot ca parte a procesului de divort sau e deja tarziu? Va multumesc!
Avocatul nu va dezinformeaza cand sustine ca este nevoie de un alt proces pentru a stabili un plan parental, din moment ce in afara de domiciliul minorului nu s-au cerut prin actiunea civila si pus in discutie, si alte aspecte ale custodiei comune.
Planul parental va cuprinde programul de legaturi personale cu minorul, regulile cu privire la educarea lui, vacantele, luarea deciziilor, mentinerea legaturilor cu membrii familiei extinse (bunici, veri, etc), ocazii si evenimente speciale, etc.
Este necesara stabilirea programului de vizita al minorului pe cale separata , adica prin formularea unei noi actiuni, pentru ca in cadrul actiunii de divort nu s-a solicitat stabilirea unui program de vizita in favoarea minorului.
Mai exact , daca ati fost reclamant aveati posibilitatea sa formulati un capat de cerere in acest sens, iar daca ati fost parat, aveati posibilitate sa formulati o cerere reconventionala pe calea careia sa solicitati stabilirea unui program de vizita.
Eu am presupus ca acest program se va stabili dupa stabilirea domiciliului, nu ca ar trebui si acela discutat in paralel. Asta este. Multumesc pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Miercuri, 14 August 2013
DianaCatrina, utilizator
se presupune că solicitarea stabilirii programului de vizitare în timpul procesului de divorț ar transmite judecătorului nesiguranța celui care îl solicită. acesta o fi fost motivul pentru care avocatul nu a solicitat asta. bineînțeles, există și varianta că n-a făcut-o fiindcă un alt proces presupune alt contract și alți bani de încasat. nu am înțeles de ce nu v-a arătat alternativele.

dacă tot deschideți proces de stabilire a programului de vizită, aveți în vedere precizarea clară a datelor. nu acceptați formulări generale precum o săpămână sau opt ore. solicitați, clar, din ziua de.. până în ziua de ... de la ora x, până la ora y. cu luarea copilului de la ...., în prezența ... sau în prezența ....
să nu uitați că aveți dreptul de a solicita contact telefonic cu fetița.
beneficiați de program de vizită atât dvs. cât și bunicii.

actele de care aveți nevoie sunt doar cererea în sine și decizia de divorț, definitivă și irevocabilă.
pentru taxe, vedeti aici: www.avocatnet.ro/content/for...
Nu exista nicio posibilitate sa va intelegeti amiabil si sa va puteti vizIta copilul, fara a mai fi nevoit sa introduceti un nou dosar?

Alte discuții în legătură

Divort cu minori yuly_pusa yuly_pusa salut...prietena mea a divortat anul trecut de fostul sot cei doi avand impreuna o fetita. A pierdut procesul iar minorei i sa stabilit domiciliul la fostul ... (vezi toată discuția)
Divorț amiabil la notar vs. divort amiabil în instanță lilianmarius lilianmarius Divorț amiabil la notar vs. Divort amiabil în instanță Bună ziua! Soția mea împreună cu care am un copil minor de 2 ani și 10 luni vrea sa ... (vezi toată discuția)
Reicreditarea minorei florina1978 florina1978 in 2005 m-am divortat de fostul sot si fetita noastra sa dat la tatal ei.eu locuiesc in spania si am un sot si un copil aici. acuma fetita are 11 ani si nu mai ... (vezi toată discuția)