avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie

Am divortat la inceputul anului...copii au domiciliu la mine tatal avand drept de vizita zilnic.acum o luna de zile am plecat cu copii la bunici avand acceptul lui.dupa 2 sapt din cauza unor evenimente a inceput sa ma sune insistent sa aduc copii acasa ca nu si.a dat acordul sa plecam suna si ii dadeam fata la tel si ii spunea tot felul de lucruri despre mine si bunici,ii spunea ca dc nu vine acasa ii da jucariile la alti copii, ca ii da cadoul cumparat la altii si tot asa,trimite politia dupa ea sa o aduca acasa.eu am inregistrat toate aceste discutii ale lor.intrebarea mea este dc am posibilitatea de a obtine ,,custodie exclusiva,,?mentionez ca am si mesaje in care spunea cum l.a batut pe cel mic eu fiind la lucru.el acum.nu vrea sa paraseasca ap pt vrea sa stea langa copii(ap fiind proprietate personala)nu vreau sa ii restrictionez accesul la copii dar nici sa depind cu orice decizie.inregistrarile sunt valabile in instanta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Septembrie 2017
Necunoscut2017, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:33, 23 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

In practica, am observat ca in astfel de procese instanta tine cont de inregistrari.

O zi buna,
Avocat Ionita Loredana
Multumesc frumos pt raspunsul prompt.Mai am o intrebare...ieri si azi a mers la politie si a declarat disparitia minorilor.Eram la inca la parintii mei.Au venit cei de la politie si au constatat ca cei doi minori sunt bine si sunt cu mine.In seara asta la fel, numai ca le.am explicat ca am revenit in orasul de domiciliu,nu pot sa merg acasa deoarece el a spart yala de la apartament si a intrat si i.am comunicat politistului ca sunt bine dar nu vreau sa ii spun adresa ca ma simt amenintata si hartuita de fostul sot si ca o sa merg la politie sa depun plangere.Ma va afecta cumva in instanta faptul ca nu am vrut sa le spun unde stam?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

In practica, foarte greu se obtine custodia exclusiva. Prin urmare, eu va recomand sa gasiti o cale de a va intelege cu el. Cu atat cu cat spuneti ca nu vreti sa ii restrictionati dreptul de vizita.

Depinde ce inseamna ca l-a batut, ca i-a trans o palma la fund e una, ca l-a snopit in bataie e alta. Dar, nu cred ca instanta va va da castig de cauza doar pentru ca tatal i-a dat o palma copilului. Asta nu inseamna ca tatal este violent. Si daca ar fi fost violent, sunt mai mari sanse sa i se restranga dreptul de vizita, nu sa fi se acorde custodie exclusiva.

Nu va va afecta in instanta daca veti dovedi motivul justificat pentru care nu i-ati comunicat adresa. Pe de alta parte, cel mai bine este sa va stabiliti domiciliul la o adresa la care aveti acces la cutia postala. Altfel, puteti fi chemata in judecata si pot fi comunicate actele la adresa actuala, comunicare considerata valabila.

O zi buna!
Ultima modificare: Duminică, 10 Septembrie 2017
Ionita Loredana Avocat, Avocat
Nu înțeleg un lucru, de ce l-ați lăsat sa stea în casa dvs și dcă l-ati lăsat, de ce a spart yala?
Sa mergeți la politie sa faceți plângere.
Cum adică are program de vizita zilnic? Are drept la relatii cu copiii cat de des se poate, dar asta nu înseamnă că dvs nu puteți pleca cu copiii doua săptămâni undeva sau la fel, el.
Eu am plecat pt o luna de acasa.eEl nu mai locuia acolo.Venea sa viziteze copii.Din discutiile cu vecinii am aflat ca s.a mutata inapoi fara acordul meu.Am venit am zchimbat yala iar el profitand ca nu am locuit acoli si maia les ca era plecata in alta localitate cu copii a spart yala, a intrat si politia l.a lasat pt ca venit cu un martor care a zis ca sta acoli, el neavand nici un act doveditor...nu domiciliu, nimic.Tot el mi.a facut plangere ca am furat din locuinta comuna bunuri...si politia a lasat ub starain in casa doar pe buna credinta.mi.a facut si plangeri penale ca au disparut minorii de acasa(el stiind unde sunt) o plangere la protectia copilului pt neglijenta....si mai urmeaza.Eu o sa merg sa fac toate cele necesare pt a.mi proteja copii si sa.l scot afara.Asta e legea la noi.

Alte discuții în legătură

Tatăl fetiței mele ne amenință, pe mine și familia mea, că ne omoară și ne dă foc la casă, iar acum spune că vine și ia copilul cu forța. aș avea șanse să obțin custodia totală? Dia2017 Dia2017 Bună ziua! Ma numesc Diana,în urma unei relatii a rezultat un copil,care la momentul respectiv are 2 ani și 4 luni. Eu cu tatăl copilul am avut multe ... (vezi toată discuția)
Daca am custodie exclusiva asupra minorei si vreau sa plec cu ... sorana_g sorana_g daca am custodie exclusiva asupra minorei si vreau sa plec cu ea in Austria sa muncesc acolo si sa-mi stabilesc domiciliul acolo, trebuie sa fac vreo actiune ... (vezi toată discuția)
Ordin de protecție în privința mamei vs drept de vizitare a minorului: cum se procedează în această situație? iuliana899 iuliana899 buna ziua, la fond am castigat contra unui ordin de protectie iar la apel a castigat concubina mea... asa ca am ordin pus pe 6 luni. in alt proces, privind ... (vezi toată discuția)