avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Masura temporara de incredintare minor, pana la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Masura temporara de incredintare minor, pana la judecarea cauzei principale.

Buna ziua :) Ma aflu intr-un proces de divort, la mijloc fiind copilul nostru minor in varsta de 5 luni. Am fost data afara de la domiciliul unde locuiam cu sotul meu si parintii sai, iar copilul a ramas la ei, refuzand sa mi-l dea. Sotul meu a depus cererea de divort in data de 2.08.2013 insa eu inca nu am primit nici o instiintare in legatura cu acest fapt. Ideea e ca as vrea sa mai grabesc putin lucrurile si as dori sa depun o procedura - cerere care se cheama "Ordonanta Presedintiala" si prin care orice persoana de poate adresa instantei pentru a cere o masura temporara de incredintare minor, pana la judecarea cauzei principale. Am vorbi cu mai multi avocati insa , ca acestia sa mi-o redacteze cer sume cuprinse intre 150 lei si 250 (doar redactat) si 600 lei redactat plus avocat .As vrea sa stiu daca o pot redacta aceasta cerere singura si daca da, unde trebuie depusa si daca, desigur are acelais efect sau nu. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriana Giurca , Avocat 12:45, 31 August 2013
Fantastic, de ce nu ati fost la politie atunci cand v-au dat afara ?
Pe calea ordonantei cereti ca dimiciliul copilului sa fie la dvs pana la solutionarea divortului. Nu va descurcati fara avocat, apelati macar pt redactare.
In prezent, procedura divortului nu mai este asa de simpla, daca partile nu se inteleg.
Cererea de divort a fost depusa la 02.08.2013, iar de la 01.08.2013 a intrat in vigoare obligatia trecerii pe la un mediator pentru sedinta de informare.
Tinand cont de varsta frageda a copilului, aveti toate sansele ca acesta sa va fie incredintat provizoriu pe cale de ordonanta, dar sunt sigur ca si dupa judecarea divortului instanta de fond va stabili domiciliul minorului la mama.
Luati totusi legatura cu un avocat.
Doamna Roxana, va sfatuiesc sa mergeti urget la Politie si sa faceti reclamatie ca ati fost alungata de langa copilul de 5 luni si nu sunteti lasata sa va ocupati de el.
Aceasta petitie sau reclamatie sa o scrieti in dublu exemplar si luati si numar de inregistrare de le ei.
Urmatoarea urgenta este sa va prezentati la Protectia copilului-DGASPC si faceti , de asemenea, o plangere in care le descrieti situatia si cereti ajutor urgent. Procedati la fel ca la Politie, luati numar de inregistrare.
Inscrieti-va in audienta la seful/sefa de la DGASPC si la comisarul sef de Politie.
Puteti scrie aceeasi reclamatie si la Autoritatea Tutelara din subordinea Consiliului local.
Mergeti la copil si incercati sa-l vedeti, sa-l luati-neaparat cu martori.
Daca aveti camera video, filmati cat vi se permite din vizita la copil. Sau puteti inregistra cu telefonul. Daca sunteti agresata, sunati la 112.
Ordonanta presedintiala dureaza mult si daca nu faceti aceste demersuri, veti fi acuzata ca ati abandonat copilul.
Si dupa ce ati depus in scris aceste plangeri, sunati zilnic autoritatile, sa va interesati de masurile ce le intreprind.
Nu va lasati calcata in picioare, nu amanati de la o zi la alta.
In instanta, trebuiesc dovezi.
Ultima modificare: Vineri, 30 August 2013
Martonze, utilizator
N-am inteles daca sumele cerute de avocati vi se par prea mari sau pur si simplu nu dispuneti de acesti bani. Daca nu aveti un loc de munca sau nu puteti asigura o locuinta in care copilul sa creasca, faceti ceva in acest sens cat mai repede. Pentru ca problema nu este cum sa luati dvs. copilul, ci cum convingeti instanta ca la dvs. are toate conditiile sa creasca, sa se dezvolte si sa primeasca educatie. Pe de alta parte va indemn sa urmati sfaturile date de colegii mei tinand cont si de faptul ca, in viitor, ambii parinti veti avea drepturi si obligatii in legatura cu acest copil, cu exceptia cazului in care instanta ar decide altfel. Va trebui sa colaborati, deci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincredintarea unui minor ionela_10 ionela_10 In urma divortului,copilul(varsta de 3ani) a fost incredintat tatalui definitiv si irevocabil spre crestere si educare si dispunand autoritatea parinteasca sa ... (vezi toată discuția)
Divort in decurs cu copii Gina S.V Gina S.V Buna ziua,sotia fratelui meu a parasit brusc domiciliul fara sa spuna ca vrea sa divorteze si a plecat cu 2 copii si unul l-a lasat la tata.Nici o ... (vezi toată discuția)
Cum fac sa imi iau copilul popescu nicoleta andra popescu nicoleta andra acum trei zile am fost data afara din casa de propriul sot, am fost silita sa plec de el fara copil...cum fac sa imi recuperez copilul, caci politia locala ... (vezi toată discuția)