avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Activitate gabi78simona

Activitate gabi78simona

Buna seara.
Am angajat o doamna avocat din Constanta sa ma reprezinte intr-un proces ce viza recuperarea unor sume de bani. Contractul l-am semnat la inceputul lunii iulie, urmand ca dinsa sa imi prezinte evolutia procesului. Toate taxele, precum si onorariul dinsei, au fost achitate atunci. Lucrez in strainatate, si nu am putut lua legatura cu ea pentru mult timp, fiindca numprea raspundea la telefon. Cand a raspuns, ma amana cu tot felul de pretexte, ca e vacanta, ca nu a avut inca timp sa depuna actele, apoi ca a depus actele dar nu cunoaste data infatisarii, si cand i se va comunica ma va anunta si pe mine. Mi s.a parut ciudat sa nu se comunice data infatisarii atunci cand piritul a fost citat...ma intrebam...pe ce data i-a citat curtea si cum se poate sa nu stie ea data? Dupa indelungi insistente, mi.a trimis un numar de dosar pe data de 23.10, spunind ca acela este dosarul nostru. Cautind pe net, am vazut cu stupoare ca data procesului fusese 6.10, iar dosarul a fost inchis, noi avand termen de recurs maxim 15 zile.. pina pe 21.10. Dinsa nu s-a prezentat la infatisare, nici nu a facut recurs, motivand ca nu a fost instiintata de data. Am cerut copii dupa tot dosarul, sa vad si eu cum a fost pregatit cazul, si mi s-au refuzat. A mentionat insa ca e posibil ca dosarul sa fi fost respins fiindca dinsa nu a scris suma exacta, ci a rotunjit la 10000.Acum vad ca ma amana iar de pe o zi pe alta, de fiecare data spunind ca maine la prima ora va redeschide actiunea. Cum trebuie sa procedez pentru a intra in posesia dosarului? Se poate verifica daca a fost instiintata de data procesului? Mai important, se poate redeschide actiunea sau trebuie sa platesc din nou taxa de timbru , onorariu, etc. Cine poate obliga avocata sa suporte aceste cheltuieli daca a administrat cazul atat de prost?
Nu imi permit nici unul din lucruri, sunt angajata cu contract pina in aprilie, insa tin legatura cu ea zilnic pe messenger si pe telefon, avem o relatie buna si stie ca se poate baza pe mine in orice situatie, insa am considerat ca nu era rau sa dau un exemplu, pentru a le intra odata in cap celor fara alta ocupatie inafara barfei, ca trebuie sa isi traiasca viata lor, nu pe a altora, si ca nu pot face atat rau unui copil nevinovat si sa scape basma curata. mi se pare inuman ca fara nici un motiv sa ii faci rau unui copil nevinovat. si tin neaparat sa iau o masura pt ca altfel ceilalti ar putea gandi ca a fost totusi o bruma de adevar in spusele ei, ceea ce ar avea repercursiuni grave in viata scolara si religioasa a fetitei mele, precum si in celelalte aspecte sociale.
Buna ziua.
As dori sa stiu daca exista vreo prevedere legala pentru calomnierea minorilor.
mentionez ca sint plecata din tara , iar in lipsa mea una din vecine a inventat si raspandit tot felul de minciuni referitoare la un asa-zis ,,comportament indecent,, al fiicei mele, in varsta de 12 ani.Pot dovedi acest lucru cu martori, precum si cu un email primit de la o persoana de buna credinta.Fiica mea a beneficiat de o educatie buna si a avut intotdeauna un comportament adecvat, insa aceste zvonuri i-au afectat foarte mult demnitatea. Invidia este mare, copiii pot fi foarte cruzi uneori, si ca urmare a acestor minciunii, a fost foarte afectata, plinge tot timpul si refuza sa mai iasa afara.Fiind si la o varsta delicata, si lipsita de sprijinul meu acum, va dati seama in ce situatie suntem. Cum as putea cere pedepsirea persoanei respective? Doar in instanta, sau deja legea prevede o amenda sau alt gen de sanctiune pentru astfel de fapte?
Cu stima,
Gabriela Iordachescu
Buna ziua. As dori sa stiu daca exista vreo modalitate de a-l obliga pe sotul meu sa contribuie la intretinerea copiilor. Mentionez ca nu suntem divortati, avem amandoi servici. El castiga cam 2600 lei, eu 500 lei pt 3/4 norma. Avem o rata de 170 euro pe care o achita el, una de 120 ron pe care o achitam cand unul cand celalalt, restul cheltuielilor suportandu-le eu(intretinere, energie electrica, telefoane). Sotul isi bastreaza banii in card, nelasand in casa nimic de cheltuiala, rareori bani de paine sau lapte.Foarte des sintem sponsorizati de mama, eu neputand sa imi iau un servici cu norma intreaga din cauza copiilor. Acum cheltuielile de inceput de an scolar au fost foarte mari si nu am avut posibilitatea de a le cumpara copiilor culegerile si caietele speciale pretinse de invatatori, iar sotul refuza cu desavarsire sa achite aceste cheltuieli.Nu pot apela la nesfarsit la mama mea, si nici nu vad rostul, motiv pentru care as dori sa iau niste masuri, dar nu cunosc prevederile legale in acest sens.