avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... distrugerea intentionata a cazului de catre avocatul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

distrugerea intentionata a cazului de catre avocatul propriu cum se sanctioneaza? mai important, se poate reveni asupra cazului?

Buna seara.
Am angajat o doamna avocat din Constanta sa ma reprezinte intr-un proces ce viza recuperarea unor sume de bani. Contractul l-am semnat la inceputul lunii iulie, urmand ca dinsa sa imi prezinte evolutia procesului. Toate taxele, precum si onorariul dinsei, au fost achitate atunci. Lucrez in strainatate, si nu am putut lua legatura cu ea pentru mult timp, fiindca numprea raspundea la telefon. Cand a raspuns, ma amana cu tot felul de pretexte, ca e vacanta, ca nu a avut inca timp sa depuna actele, apoi ca a depus actele dar nu cunoaste data infatisarii, si cand i se va comunica ma va anunta si pe mine. Mi s.a parut ciudat sa nu se comunice data infatisarii atunci cand piritul a fost citat...ma intrebam...pe ce data i-a citat curtea si cum se poate sa nu stie ea data? Dupa indelungi insistente, mi.a trimis un numar de dosar pe data de 23.10, spunind ca acela este dosarul nostru. Cautind pe net, am vazut cu stupoare ca data procesului fusese 6.10, iar dosarul a fost inchis, noi avand termen de recurs maxim 15 zile.. pina pe 21.10. Dinsa nu s-a prezentat la infatisare, nici nu a facut recurs, motivand ca nu a fost instiintata de data. Am cerut copii dupa tot dosarul, sa vad si eu cum a fost pregatit cazul, si mi s-au refuzat. A mentionat insa ca e posibil ca dosarul sa fi fost respins fiindca dinsa nu a scris suma exacta, ci a rotunjit la 10000.Acum vad ca ma amana iar de pe o zi pe alta, de fiecare data spunind ca maine la prima ora va redeschide actiunea. Cum trebuie sa procedez pentru a intra in posesia dosarului? Se poate verifica daca a fost instiintata de data procesului? Mai important, se poate redeschide actiunea sau trebuie sa platesc din nou taxa de timbru , onorariu, etc. Cine poate obliga avocata sa suporte aceste cheltuieli daca a administrat cazul atat de prost?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:08, 28 Octombrie 2014
Buna ziua,

cazul dvs. se incadra pe o procedura simplificata.

Aceasta inseamna ca procesul se judeca fara citarea partilor, se solutioneaza pe camera de consiliu (adica nu este sedinta publica) numai pe baza actelor de la dosar.

Deci, din cele aratate de dvs. nu se poate retine "distrugerea dosarului" de catre avocat.

Termenul de recurs se calculeaza de la data comunicarii si nu de la data afisarii pe sait.
gabi78simona a scris:

Mai important, se poate redeschide actiunea sau trebuie sa platesc din nou taxa de timbru

Se poate redeschide cazul, însă mare atenție, pentru că în eventualul nou dosar vi se poate opune excepția autorității de lucru judecat. vezi art. 430 Cod procedură civilă.

Faceti copy paste la solutia instantei de pe net ca sa va ajute cineva. Poate puteti face cerere de reexaminare de fapt
Nu prea ne putem da fiecare cu pararea cam despre ce ar fi in dosar mai ales ca ati primit si unele informatii ca avocata nu ar fi primit citatie.

Cel mai sigur este sa imputerniciti pe cineva care sa faca urgent copia intregului dosar, desi avocatul angajat are obligatia de a va informa.

Numai astfel veti putea sti exact ce e acolo si numai cunoscand temeiul de drept si solutia exacta ne putem pronunta daca acest dosar va mai poate fi reintrodus pt ca in mod normal nu se poate face acest lucru opunandu-se autoritatea de lucru judecat a sentintei anterioare.

Asta daca s-a cercetat fondul dreptului, nu si atunci cand a fost respinsa cererea in procedura de regularizare sau atunci cand nu s-a achitat taxa de timbru de exemplu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare proces conf art 242 neluchiru neluchiru Va multumesc pt raspunsurile trimise pana acum in legatura cu procesul intentat de cumnata mea .Pana acum am avut 3 infatisari in procesul pt revocarea ... (vezi toată discuția)
Recurs amanat Ristina Ristina In cazul unui proces de recurs proprietari – chiriasi, se poate amana recursul ? In ce conditii poti cere amanarea recursului ? Exista o lege in ... (vezi toată discuția)
Repunere cauza pe rol crana crana am divortat in noiembrie 2012. Atunci fostul sot nu a fost de acord sa-mi pastrez numele avut in timpul casatoriei. In februarie2013 am depus apel pentru ... (vezi toată discuția)