avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Repunere cauza pe rol
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Repunere cauza pe rol

am divortat in noiembrie 2012. Atunci fostul sot nu a fost de acord sa-mi pastrez numele avut in timpul casatoriei. In februarie2013 am depus apel pentru pastrare nume avut in timpul casatoriei, fostul sot fiind acum de acord cu pastrarea numelui. In citatia pe care am primit-o scria ca judecata se poate face in lipsa prin depunerea de inscrisuri. Fostul sot a depus o intampinare prin care spune ca e de acord sa-mi pastrez numele. Asa ca nu am fost nici unul la termenul de judecata. Apelul a fost respins. Am crezut ca e respins deoarece nu depusesem taxa de timbru de 0,19 lei. Am depus o cerere de repunere pe rol de data asta insotita de acea taxa, nu am fost prezenti la judecata(pe considerentul ca in citatie scria ca se poate judeca in lipsa)si a fost din nou respinsa. Eu nu am stiut unde sa caut pe net ca sa stiu de ce e respinsa. Mai pot depune si a doua oara cerere de repunere pe rol? Si ce trebuie sa depun la registratura tribunalului?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:36, 15 Aprilie 2013
Daca apelul este respins, inseamna ca este dosar solutionat si nu suspendat.

Repunerea cauzei pe rol se face atunci cand este suspendat dosarul.

Puteti sa formulati recurs.
Ar trebui sa va vada un avocat dosarul si sa constate ce s-a intamplat exact in acesta. In sensul daca apelul dvs a fost facut in termen sau nu? Daca a fost legal timbrat?

Daca nu a fost facut in termen sau daca nu a fost timbrat faceti degeaba recurs caci va fi respins.

Daca motivul pt care apelul a fost respins este acela ca sotul nu s-a prezentat personal in fata instantei (era necesar acest lucru pt a i se lua consintamantul in sensul pastrarii numelui) atunci aveti ceva sanse in recurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de repunere pe rol a cauzei liliana1977 liliana1977 In cat timp se da termen de judecata si se citeaza partile de la depunerea cererii de repunere pe rol a unui dosar?Eu am depus aceasta cerere pe 9 aprilie.Pe ... (vezi toată discuția)
Pastrare nume dupa divort mami76 mami76 Buna ziua, am divortat acum o saptamana, eu am fost reclamanta, sotul nu s-a prezentat la nici o infatisare. A fost decizia lui. La sfarsit judecatoarea a ... (vezi toată discuția)
Suspenda judecatii in cauzele de divort in temeiul art.242(1)punct .2 cod procedura civila catalina.p catalina.p "Suspenda judecata cauzei in temeiul dispozitiilor art.242(1)punct .2 Cod procedura civila, deoarece nici una din parti nu s-a prezentat la strigarea ... (vezi toată discuția)