avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... RECURS AMANAT
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

RECURS AMANAT


In cazul unui proces de recurs proprietari – chiriasi, se poate amana recursul ?
In ce conditii poti cere amanarea recursului ?
Exista o lege in acest sens ?
Cel mai recent răspuns: Ristina , utilizator 13:05, 12 Mai 2013
Buna ziua,
Fiti mai clar in privinta intrebarii.
In materie de recurs, exista posibilitatea solicitarii unei amanari pentru motive bine determinate de codul de procedura civila.
av. Gabriel Klein Kiritescu

[2.5 din Regulament - nu se fac recomandari privind angajarea uni specialist]
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2013
Admin, administrator
Proces cu neintelegeri proprietari-chiriasi, la Judecatoria de sector (2). Un proces care putea sa nu aiba loc, multe dintre neintelegeri s-au lamurit intre proprietari si chiriasi, au fost facute anumite plati, mai sunt cateva restante, nu, multe. Procesul putea sa nu aiba loc.
Multe din declaratiile chiriasilor, acte doveditoare nu au fost luate in seama de catre instanta. Chiar am dorit la un moment dat sa recuzam instanta.

Consider ca un motiv solid in a pierde la Judecatoie a constat si in faptul ca nu am avut avocat.

Acum, am depus recurs care va fi la Tribunalul Bucuresti, la sfarsitul lunii mai. Tot nu am avocat, in plus trebuie sa platesc si taxa de recurs de 500 RON si de aceea as mai dori o amanare a recursului, macar si cu o luna de zile.
Chiar va rog sa-mi spuneti de ce trebuie aceasta taxa la un recurs intr-un proces civil. Este obligatoriu, asa este corect ?

- Incorectitudinea instantei anterioare
- Lipsa celor 500 RON pentru recurs
- Plata unui avocat,
ar putea fi motive valabile in amanarea recursului ?

- Era bine sa fie recuzata instanta inainte de a depune recurs ?
Asta, asa, pentru a sti, pentru viitor, cine stie ce-ti mai ofera viata ?!
In cazul meu se poate reveni pe ideea aceasta de recuzatie a instantei de la Judecatorie ?
- Daca recursul va fi pierdut la Tribunalul Bucuresti, mai poate fi o infatisare la un tribunal superior, cum ar fi Curtea de Apel ?
Sau Tribunalul Bucuresti va da o decizie irevocalbila ?

Va multumesc, Cristiana.
1.Taxa judiciara de timbru de 500 ron este fixa raportata la valoarea pretentiilor pe care le-ati avut la fond.Probabil ca la instanta de fond ati achitat o taxa judiciara de timbru in valoare de 1000 ron.Pentru a se lua in discutia recursul trebuie achitata taxa judiciara de timbru.Fara a fi achitata si depusa aceasta taxa recursul va fi respins ca netimbrat.
2. Incorectitudinea instantei de fond se va lua in discutie de catre tribunal (daca este fondata sau nu sustinerea dvs. din recurs) abia dupa plata taxei judiciare de timbru.
3. Nu se va acorda un nou termen de judecata pentru ca nu ati avut de unde plati taxa judiciara de timbru sau un avocat , nici macar pentru lipsa de aparare nu se va acorda, deoarece dvs. ati formulat recursul astfel ca stiati ce costuri implica.Niciunul din motivele expuse de dvs. nu sunt motive de amanare a recursului.
4.Puteti recuza doar instanta care judeca recursul (daca aveti motive bine intemeiate). Nu puteti recuza instanta de fond deoarece sunteti in alta faza procesuala acum. Aveti grija insa la recuzare, deoarece, in cazul in care va fi respinsa, puteti fi obligata la plata unei amenzi tocmai pentru ca ati formulat cererea cu rea credinta.
5. Recursul este ultima cale de atac. Nu mai exista o alta la Curtea de Apel.Decizia va fi irevocabila.
Eu va sfatuiesc sa facetri rost de bani si sa achitati taxa judiciara de timbru. Cu avocatul mai vedeti dvs. daca va angajati unul sau va aparati singura si in recurs.
Mult succes,
av.M.Hornea
Va multumesc foarte mult. Dar, revin cu cinci (5) intrebari.
Procesul nu l-am initiat eu. Taxa de timbru initiala a fost platita, probabil, de catre reclamanti. La una din infatisari completul ii certa pe reclamanti ca nu achitasera taxa de timbru, acestia promitand ca pana data viitoare o vor face.
Intrucat eu nu am dorit acest proces, depunand la dosar dovezi pentru inutilitatea acestui proces, apoi acea acuzare a completului adresata reclamantilor pentru neplata taxei de timbru ma face sa ma gandesc ca eu platesc, acum, taxa de timbru a reclamantilor.
1. Oare eu platesc taxa de timbru a reclamantilor ? E posibil ? Se vede acest lucru la consultarea Dosarului ?
2. Reclamantii au platit si ei ca obligatorie taxa de timbru si cine depune Recurs este obligat la o noua taxa de timbru ?
3. Dupa plata taxei judiciare de timbru, in timp util, fiind prima infatisare de Recurs, eu pot amana recursul ?
4. Care ar fi cateva din motive intemeiate in care un recurs la prima infatisare s-ar putea amana ?
5. Cum pot angaja un avocat si cat costa (aproximativ) pentru a face o Intampinare corecta profesional si a obtine amanarea recusului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare proces conf art 242 neluchiru neluchiru Va multumesc pt raspunsurile trimise pana acum in legatura cu procesul intentat de cumnata mea .Pana acum am avut 3 infatisari in procesul pt revocarea ... (vezi toată discuția)
Scutire taxa judiciara de timbru ioanandrei ioanandrei Reclamanta - persoana fizica , initiaza o cerere de constatare a nulitatii absolute a unui contract de vinzare -cumparare imobil. Cererea este incadrata de ... (vezi toată discuția)
Venituri modeste si taxa judiciara de timbru ioanandrei ioanandrei Va rog , o lamurire: 1. Cauza evaluabila in bani. Instanta de fond : TRIBUNALUL. RECLAMANTA plateste TAXA JUDICIARA DE TIMBRU la valoarea declarata . Pierde ... (vezi toată discuția)