Buna ziua.
As dori sa stiu daca exista vreo prevedere legala pentru calomnierea minorilor.
mentionez ca sint plecata din tara , iar in lipsa mea una din vecine a inventat si raspandit tot felul de minciuni referitoare la un asa-zis ,,comportament indecent,, al fiicei mele, in varsta de 12 ani.Pot dovedi acest lucru cu martori, precum si cu un email primit de la o persoana de buna credinta.Fiica mea a beneficiat de o educatie buna si a avut intotdeauna un comportament adecvat, insa aceste zvonuri i-au afectat foarte mult demnitatea. Invidia este mare, copiii pot fi foarte cruzi uneori, si ca urmare a acestor minciunii, a fost foarte afectata, plinge tot timpul si refuza sa mai iasa afara.Fiind si la o varsta delicata, si lipsita de sprijinul meu acum, va dati seama in ce situatie suntem. Cum as putea cere pedepsirea persoanei respective? Doar in instanta, sau deja legea prevede o amenda sau alt gen de sanctiune pentru astfel de fapte?
Cu stima,
Gabriela Iordachescu
se incepe cu o plangere prealabila pentru savarsirea infractiunii de calomnie. ca sa o incriminati pe aceea vecina , trebuie sa aveti dovezi serioase iar calomniile sa fi fost grave. daca nu sunt intrunite conditiile unei infractiuni, riscati sa intrati dvs in belea daca se ridica vecina respectiva impotriva dvs.
Cel mai important in aceste momente este ca dv sa-i fiti alaturi si sa o sprijiniti. Poate ar trebui sa renuntati o perioada la strainatate pentru a petrece timp cu fiica dv., sau sa incercati sa o luati si pe ea acolo.
Nu imi permit nici unul din lucruri, sunt angajata cu contract pina in aprilie, insa tin legatura cu ea zilnic pe messenger si pe telefon, avem o relatie buna si stie ca se poate baza pe mine in orice situatie, insa am considerat ca nu era rau sa dau un exemplu, pentru a le intra odata in cap celor fara alta ocupatie inafara barfei, ca trebuie sa isi traiasca viata lor, nu pe a altora, si ca nu pot face atat rau unui copil nevinovat si sa scape basma curata. mi se pare inuman ca fara nici un motiv sa ii faci rau unui copil nevinovat. si tin neaparat sa iau o masura pt ca altfel ceilalti ar putea gandi ca a fost totusi o bruma de adevar in spusele ei, ceea ce ar avea repercursiuni grave in viata scolara si religioasa a fetitei mele, precum si in celelalte aspecte sociale.
Legea in italia
cerberus79
:sorry:Buna ziua.Locuiesc in Italia de 4 ani.Fostul proprietar al casei unde locuiam(si lucram)impreuna cu sotia,ne-a denuntat ca nu voiam sa plecam,ca l-am ... (vezi toată discuția)