avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinii mei ma terorizeaza psihic , ce imi recomandati ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinii mei ma terorizeaza psihic , ce imi recomandati ?

Buna ziua ! Am o mare probelema , eu stau la etajul patru , in orasul giurgiu , iar vecinii cu probleme psihice stau la etajul 3 sub mine . Sa va povestesc ce mi se intampla , in fiecare saptamana vin mai multi prieteni in vizita sa jucam remi , nu ascultam muzica tare , nu facem foarte mare galagie dar in ciuda acestor lucruri vecina de sub mine mi-a chemat politia la usa de vreo trei ori pana acum , de fiecare data cand a venit politia nu au avut ce sa imi zica , nu am primit amenda si nici avertisment , nu am zis nimic pana cand aud din stang si din drapta , giurgiu fiind un oras mic , ca eu imi bat prietena , toti colegii de serviciu ai surorii prietenei mele au auzit ca eu o bat si o terorizez pe prietena mea , paraca nu ar fi fost suficient , a vorbit si cu toti vecinii mei de pe scara , si cu soacra mea si socrul meu , m-am certat cu toata familia prietenei mele din cauza asta pana cand au inteles ca de fapt vecina si sotul ei sunt 2 oameni nebuni , dar acum toata lumea cand ma vede pe strada ma intreaba daca e adevarat si simt ca imi pierd cumpatul . Va rog urgent sa imi recomandati ceva , o procedura sa o dau in judecata si daca astea sunt motive care ar putea intenta un proces ptr ca sincer daca o mai tin asa mult , ajung sa recurg si la violenta ! Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: mrcemihai , utilizator 16:31, 9 Martie 2010
puteti sa-i dati in judecata pt declaratii calomnioase si defaimare
Poate ca nu este un sfat strict juridic, dar totusi va propun sa cautati problema si in sinele Dvs., adica:

1. sa vorbeasca lumea ce vrea (atitudinea LMAA, cum se zice in limba germana);
2. daca din imprejurimea Dvs. cred mai de graba barfei decat Dvs., atunci acest lucru nu este, de fapt, problema Dvs. ci problema lor;
3. sa ne bucuram, ca Politia isi face treaba in mod corect.

In primul rand sa nu va agitati. Vecinii Dvs. pare sa aiba intr-adevar probleme psihice destul de masive, ceea ce este o pedeapsa destul de grea deja. Calmati-va. Faceti ceea ce faceti tot timpul.

Iar ceea ce priveste partea juridica: Incercati sa angajati un avocat, care, probabil, va gasi o cale juridica de a conduce un razboi contra vecinilor Dvs., dar acest lucru poate fi foarte costisitor si nu garanteaza succesul.
Am incercat sa imi vad de treaba mea sa ii las in voia lor, dar nu se lasa continua in mod constant cu lucrurile astea , treaba asta dureaza de un an de zile , inchipuitiva ca de craciun mi-au batut in teava de m-au nenorocit imi venea sa le pun o bomba la usa !
Puteti face plangere penala la sectia de politie de care apartineti pentru savarsirea infractiunii de calomnie, prev. de art.206 Cod penal:
1)Afirmarea sau imputarea în public, prin orice mijloace, a unei fapte determinate privitoare la o persoana, care, daca ar fi adevarata, ar expune acea persoana la o sanctiune penala, administrativa sau disciplinara, ori dispretului public, se pedepseste cu amenda de la 2.500.000 lei la 130.000.000 lei.
(2)Actiunea penala se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vatamate.
(3)Împacarea partilor înlatura raspunderea penala.
Dar in cel mai bun caz pentru dvs., va primi o amenda, iar pentru asta dvs. trebuie sa faceti plangere penala in care sa descrieti exact faptele, persoanele carora le-au spus ca va bateti prietena, sa demonstrati ca v-au adus grave prejudicii de imagine la serviciu si in familia prietenei dvs., precum si sa nominalizati ca martori persoanele care pot declara ca vecinii au afirmat ca dvs. va bateti prietena
ochi pentru ochi ,dinte pentru dinte , terorizatii dumneavoastra pe ei si nu va lasati influientati de barfele lor si ale altora iar cei ce cred barfele lor nu va vor binele, aici se ajunge din cauza invidiei dumneavoastra aveti ceea ce ei nu au ,, prieteni" ignoratii total. sa auzim numai de bine

Alte discuții în legătură

Multe probleme ContSters393874 ContSters393874 Sper sa nu va plictisesc, dar poate aici gasesc o rezolvare sau mai multe. In primul rand, eu si cu sotia mea ne-am mutat de vreo 3 ani intr-un bloc de ... (vezi toată discuția)
Calomnie DoruD DoruD i-am spus unei vecine a fostei mele prietene ca am avut o relatie cu ea(cu fosta mea prietena). Vecina a spus pe strada (stau la case) . si acum fosta ... (vezi toată discuția)
Acuzat de furt Frezzy Frezzy Buna ziua, Sa incep,intr o zi prietena mea se afla in fata blocului ei.Acolo se aflau mai multi copii cu varste de maxim 13 ani.Toti o cunosteau pe ea si se ... (vezi toată discuția)